Zajímalo by mě, jak děláte síření, já asi blbě:
Naplním sud švestkami, nechám asi 15 cm volno pod víkem. Napíchnu sirný papírový proužek na drát, podpálím a mávám s tím v sudu nad švestkami. Přitom to samozřejmě začíná smrdět všude kolem. Nechci, aby mi do kvasu šel ten shořelý hnus, tak proužek ještě hořící vyndám ven, to už to dýchám naplno, a stranou to nějak uhasím. Načež se začnu přetlačovat se sponou víka, to někdy chce sílu, takže se musím na to pořádně nadechnout. Vše je ve sklepě, kde je prostor omezený a přitom ten sirný knot hoří jak čert, takže výsledek je, že jsem několik hodin přiotrávený. Někdy mi totiž připadá, že není tak důležité honem sirný knot uhasit, raději rychle zavřít sud, aby se tam nedostal vzduch, potvora.
Vyzkušeli jste nějakou ochrannou masku? Kde by se dala koupit? Díky.
Aleš