Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Pálení > Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


Mesány (31) - xxx.xxx.168.228 (?)
9.9.2019 12:01, počet návštěv: 2957
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Jak redite palenku? Respektive kdy? Mam toho letos celkem hodne a z duvodu uspory mista ve spajzu bych radeji nechal zrat tak, jak mi vytece. Pro predstavu ze 400 litru hrusek mi nateklo na rektifikacni kolone 25 litru skoro 80% palenky. Kdyz bych to naredil rovnou na pade, bude cca 40 litru, ale bojuju jaksi s mistem.. Dalsi ovoce na protazeni trubkama jeste ceka... Radeji bych nechal vetrat a zrat takto... Ale bude to mit vliv na vyslednou chut?
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


Mesány (31) - xxx.xxx.168.228 (?)
9.9.2019 23:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ty jo - skoro stovka shlednuti abzadna odpoved :-D
Připojit reakci
      

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


host - xxx.xxx.168.103 (?)
10.9.2019 0:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jestli to nebude tím, že skoro nikdo nemá co pálit. Tedy kromě vásyes. Walter

Připojit reakci
         

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


Mesány (31) - xxx.xxx.168.228 (?)
10.9.2019 0:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mi nerikejte, ze byla tak mizerna sezona vsude... Jinak tece to hezky... Az zbytecne moc teda.
Obrázky:

Připojit reakci
            

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


host - xxx.xxx.101.46 (?)
10.9.2019 6:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pane Mesány, příště tu fotku otočte, doma ve svém komunikačním zařízení, protože, velmi pravděpodobně, žádný uživatel tohoto portálu, nemá otočný fotografický monitor. To si k té mizerné fotce ještě máme lehnout na příslušný bok, abychom to řádně viděli.
Připojit reakci
               

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


vyslouzil (17488) - xxx.xxx.11.32 (?)
10.9.2019 10:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Velký rozdíl v chuti asi nebude. Přesto platí pravidlo, že destiláty se ukládají, nechávají zrát, archivují ve výsledné koncentraci nebo jen o něco vyšší, počítáme-li s andělskou daní.
   Můžete si ponechat část destilátu vyšší koncentrace pro výrobu likérů. Pro některé receptury je vyšší koncentrace vhodnější.

Připojit reakci
                  

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


host - xxx.xxx.204.170 (?)
19.12.2019 18:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No, s tím pravidlem to bude možná trochu jinak. Kdysi, před staletími, byla doprava sudů s alkoholem dost obtížná. Přepravci, tj. kupř. námořníci, měli v podpalubí málo místa, takže ředit surový destilát (typicky 80% obj.) v podstatě 1:1 vodou, bylo jaksi kontraproduktivní. Jenže je tu háček. S vyšší koncentrací alkoholu v dřevěných sudech roste drsnost nápoje. Ostatně takový Navy rum - 80% se to zdá dokládat. Ukázalo se, že takových 55% EtOH je zhruba maximum pro zjemnělé evropské jazýčky. A právě ta požadovaná jemnost doušku zřejmě vede k onomu pravidlu - ukládat ředěné, nejvýše poněkud koncentrovanější.

Připojit reakci
               

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


Mesány (31) - xxx.xxx.168.228 (?)
10.9.2019 12:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Omlouvam se hostovi 101.46, chyba ale neni u me, fotografii focenou v pomeru stran 16:9 mi server otoci o 90 stupnu. Asi ji nedokaze zobrazit na vysku a automaticky ji otaci... Mam s tim problem jen zde. Jinde mi to nedela, tak nevim, kde je chyba. Proto prikladam fotografii, respektive vyrez fotografie v pomeru stran 4:3, to by jiz melo nahrat v poradku... Bohuzel neni mozne upravit prispevek, na ktery jiz nekdo reagoval, ani ho nejde smazat, tak snad budou rypave dusicky spokojene alespon s timto resenim.
Obrázky:

Připojit reakci
                  

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


Dakota.F (28) - xxx.xxx.238.190 (?)
20.12.2019 22:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Není lepší pálit na nižší lihovost? Někde jsem vícekrát četl reakce, že je lepší držet lihovost někde kolem 68% až 70% max. V poměru nateče sice více než při lihovosti 80 a více procent, ale poté se méně ředí a nepříjde se o tolik oromatických látek z ovoce. Alespon tak jsem to četl od více lidí co se zdálo, že mají docela bohaté zkušenosti. Jestli se nepletu dokonce jsem to vyčetl i v knihách.

Připojit reakci
               

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
22.12.2019 13:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro: 101.46 (?) 10.9.2019 - 6:29
Omlouvám se, že reaguji trochu „pozdě“; stačí na ten obrázek poklepat a on se vám zvětší – je lépe potom viditelný … no a když vám vadí to „položení“ stačí si jej stáhnout na PC a při novém „otevření“ si jej pootočit. No vím je to „zdržování“… přeji hezké svátky … samozřejmě všem!!

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Palenka z vína1022.1.20201462
Kolko odobrat metylalkoholu6822.1.2020116095
Nevydarené prvé pálenie820.1.20202407
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2715.1.202038922
Kompotovice714.1.20208565
Vodka514.1.20201142
Destilace - základní dotazy506.1.202022472
Kvas bez lihu44.1.20201140
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191098
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20192958
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940525
Slad - pálení2119.12.201924313
Ředění slivovice10916.12.2019251884
Pálenka z kdoulí222.12.201924675
Dřevo do destilátu462.12.201935159
Škrábavost pálenky5125.11.201971475
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019143949
Domácí pálenice1923.11.201913715
Tis cerveny323.11.2019860
destilační přístroj105523.11.20191482384
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912504
Zakalená část pálenky1311.11.20192759
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201934042
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201925150
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930876
Pečetní vosk114.11.20192470
Palenka z datli?103.11.20197777
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915323
Vaření hroznového vina21.11.2019713
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191073
Pálenka z dýně6030.10.201961205
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920751
Míchat lutr při 2D?528.10.20191866
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922273
Zakalená slivovice17222.10.2019243619
Koupě Palírny 1614.10.20195341
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920345
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191830
Test na metanol832.10.201999856
Kvas trnky630.9.20191611
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře22.1.2020
Generátor kouře21.1.2020
Generátor kouře21.1.2020
Lovecký a Turistický salám15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů