|
Kvas z jablek
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
P. Šlosar - (14) - 236.138 (?), 14.8.2018 22:14
Jablka tvoří mimořádně stabilní kvas podobně jako ze švestky domácí, prostě nezoctovatí. Běžná doba kvašení je 10 týdnů, myslím, že jste vše udělala správně, pokud jste přidalal 1 - 1,5% cukr, jen dobře. Vodu bych rozhodně nedoporučoval, spíše enzym Distizim FM v množství 10 ml / 200 l kvasu. Způsobí rozklad pevné hmoty a urychlí kvasný proces. Konec kvasného procesu pomocí zapálené čajové svíčky jistě znáte, ale ani pak není žádný kvapík, jablka nejsou třešně či meruňky, nezkazí se. Hlavně bych doporučoval aktivitu při pálení, to víte, v pálenicích se spěchá. Jablka jsou velmi náročná na odběr úkapů, tvoří se jich hodně. Takže malý příkon do vařáku, z chladiče by to mělo jen kapat, max. tenká nitka asi 20 min. a po této době test. Spočívá v tom, že se nadestiluje asi pol. lžíce, která se nalije do 78 - 80 °C teplé vody, teploměrem zamíchá a důkladně očichá. Nesmí být cítit směs organických molekul připomínající lepidlo kanagon. Pokud si nejste jistá, raději ještě 5 min. pokračovat v odběru úkapů do jiné nádoby a test opakovat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Petlice - (9) - 92.194 (?), 15.8.2018 9:06
Tak tohle je skvělé doporučení. Moc děkuji. V pálenici se pokusím toto hlídat, ale také proto jsem kladla dotaz jaká pálenice v okolí Jistebníku. Tu vodu jsem tam nakonec nedávala. Krásně to voní a ta vůně mne od toho odradila. Ten enzym seženu kde a kdy ho tam mohu nejpozději dát? Ještě jednou děkuji a přeji si, ať to vyjde a v zimě si budu upíjet palenky u kamen😀
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petlice - (9) - 92.194 (?), 28.8.2018 23:08
Dobrý večer pánové (uvítám i názory dam😀) první kvas cca 120 litrů s dvěma kily cukru stále stojí ve sklepě v 250 litrové bečce. Už to budou dva týdny. Zadělán plenkou se špuntovým víkem (víko vnořené)...a krásně voní. Dnes se podařilo dalších 200 litrů k tomu, opět dvě kila cukru. Dotaz zní... kvas prý neotvírat, jak tedy udělat pokus se svíčkou nebo sirkou? Mám jej otevřít? Jen ho poslouchám a citím. Děkuji
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|