Příspěvky uživatele - P. Šlosar

Pálenka z datlí (datlová pasta), 30.8.2018
Nemáte pocit, že je ten destilát poněkud lihový? Ani bych se nedivil.
Pálenka z mrkve, 29.8.2018
Pokud se chcete zbavit chutě "zkapalněné hlíny", platí zde totéž, co pro řepovici. Nakrouhanou mrkev je třeba převařit, nejvhodněji ve vařáku destilačního přístroje. Po vychladnutí jde kvasný proces velmi rychle, stabilita kvasu není moc dobrá, takže... celý příspěvek >
Refraktometr na měření kvasu, 26.8.2018
Jenomže sacharozy, glukoza i fruktoza podléhají Gay-Lussacově reakci, takže čistě teoreticky z monosacharidů (glukoza, fruktoza) z 100 g těchto cukrů vzniká 51,1g ethanolu a 48,9g CO2. Tyto komponenty přispívají k celkovému °brixi velmi... celý příspěvek >
Založení kvasu vinné révy, 26.8.2018
Také se snažím vyhnout se bouřlivému kvašení, obvykle pomáhají PET lahve s ledem. Zdarví Petr Šlosar
Refraktometr na měření kvasu, 23.8.2018
Já Vás chápu, ale je to trochu jinak. Nevýznamnou kapitolou organické chemie jsou tzv. CUKRY. Je to rozsáhlá množina orgranických molekul od monosacharidů (glukoza, fruktoza), dále disacharidů, tedy např. řepný cukr C11H22O11 až po polysacharidy,... celý příspěvek >
Založení kvasu vinné révy, 19.8.2018
Opusťme úvahy, např., v tomhle šíleném hicu, co zachvátil republiku, nízkou teplotu nenajdete a dejme se na praktickou cestu, tedy jak vyrobit kvas z bílého vína. Po odstranění třepin měřím stupeň cukernatosti šťávy a podle nalezené hodnoty... celý příspěvek >
Kvas z jablek, 14.8.2018
Jablka tvoří mimořádně stabilní kvas podobně jako ze švestky domácí, prostě nezoctovatí. Běžná doba kvašení je 10 týdnů, myslím, že jste vše udělala správně, pokud jste přidalal 1 - 1,5% cukr, jen dobře. Vodu bych rozhodně nedoporučoval, spíše enzym... celý příspěvek >
Kvasná ovocná sezóna 2018, 13.8.2018
Zkuste přidat živnou sůl. Taky se mi osvědčil přídavek třetiny kávové lžičky granulovaného NPK na 100 l kvasu.
Pěstitelská pálenice v okolí Brna, 4.8.2018
Svatá slova, firma Radlík, Jílové u Prahy je skvělá. Vřele doporučuji.
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?, 28.7.2018
Rád bych připojil i své zkušenosti se zakládáním a zpracováním třešňových kvasů, které jsou včetně višńových, ty nejpracnější. Bohužel oba kvasy patří (až po lesních plodech) k těm nejméně stabilním, což znamená, že snadno podléhají zoctovatění.... celý příspěvek >
Plíseň na povrchu, 23.7.2018
To určitě není plíseň, ale projev křísotvorných kvasinek, které sice fungují jen na povrchu, ale také to není žádné "štěstí". Doporučuji odebrat několika centimetrovou vrstvu a běčku zakrýt PE folií a důkladně zatáhnout gumicukem. O CO2 se... celý příspěvek >
Malinovica, 26.6.2018
Myslím, že to není dobrý nápad. Tento kvas je mimořádně nestabilní což znamená, že velmi snadno zoctovatí. Hodně odstrašující případů naleznete na vláknu Malinovice, Banánovice a Melounovice. Nenechte se odradit délkou názvu vlákna. Nejrozumnější by... celý příspěvek >
Marpelně kvas, 13.6.2018
Jestli se Vám nepodaří udržet teplotu pod 18 °C, tak se budete divit!! Už jste někdy viděl "hrdnečku vař"? Tak to uvidíte. Mnohokrát jsem už upozorňoval na to, že se nemá kvasný sud plnit více nežli na 75 - 80%. Ale komu není rady, tomu není vzájemné... celý příspěvek >
Marpelně kvas, 12.6.2018
Natrhat 100 kg třešní, odstpkovat, odstranit listí a nahnilé plody a větvičky je docela očistec. Už 8.6. jsem Vám odpověděl, ale redakce můj příspěvek nějak zadržela. Vzhledem k tomu, že třešňový kvas je hned po lesních plodechten nejméně stabilní... celý příspěvek >
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika