destilační přístroj



host - 44.124 (?)
14.3.2007 19:49
Bohužel tyto kvasinky jsou nevhodné neboť se likvidují při vyšším obsahu alkoholu. Jsou dobré na výrobu domácích vín. Na kvas nikoliv.  Proto sháním kvasinky na kvas.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  21,  22,  23,  24,  25  >   
                     
host - 250.5 (?), 13.3.2007 7:45

S tou měděnkou ve slivovici na Moravě to není až tak moc žhavé. Měděnka vzniká oxidací mědi a potřebuje ke vzniku určitý čas a pokud jí toho času nevěnujeme moc, tak určitě nevznikne.....Na začátku pálení stačí nechat proletět systémem bez chlazení trochu octové páry a celý vnitřek se blejská jak zlato a samozřejmě to vezme s sebou i nějakou tu měděnku, která tam vznikla.

Ještě nedávno jsem pracoval ve vesnici, kde kotel měli snad v každé druhé chalupě a někteří měli i nerezové kotlíky(viděl jsem 300l kotel z temelínského nerezu + měděné chlazení), ale většina (i ti majitelé nerezovek) se shodovala, že slivovice z mědi je lepší... Dobrou chuť

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 9.105 (?), 13.3.2007 11:58
rikate ze med je na chladic nej?ja vim,a to ze sve praxe (vyucen foukacem tech.skla u Kavaliera v Sazave ve 24letech jsem mel uz 8-mou kvalifikacni tridu obhajenou jo?delal jsem v Laboře Praha  a naposledy v Pardubicich v Semtine)chtel jsem jen napsat,ze asi nebude med tim nejlepsim materialem na chladic pro lih a ani nerez neni nejlepsi reaguji s latkami(poznate to i tak ze kdyz si ji strcite do ust,tak vam trnou zuby)nejlepsi je kremene sklo,ale to by jste se hodne prohli,tak se pouziva borito-kremicite(pairex,duran,simax)to pisi jen o materialu na chladic.je jasne,ze v podminkach co se dela, kulny a sklepy je lepsi med,kor kdyz se klepou ruce a je nejisty krok.:-))).jsou ale lidi,kteri to chteji delat na slusne urovni,pro sebe pro zabavu a nebo treba i na leky,kdy potrebuji vic jak 55%,ale treba i pres 90%,ci nabydnout neco vic nez to co je bezne(nemyslim tim v kramu,ty jejich karbopury a tresti ve 40-ti% si nedavam ani na myti nohou)ale na pripitek pro dobre kamose...pak se myslim vyplati investovat do sklenene apratury a nebo si nechat od nekoho udelat sestavu trosku pevnejsi nez se pouziva v laboratorich...a verte,ze to jde.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 44.124 (?), 13.3.2007 21:01
Prosím poraďte kde koupit original kvasinky pro výrobu kvasu. V malém balení.  Děkuji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 166.20 (?), 13.3.2007 22:18
Navštivte drogerii, běžně se prodavají sušené kvasinky VINKA a i živná sůl.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 44.124 (?), 14.3.2007 19:49
Bohužel tyto kvasinky jsou nevhodné neboť se likvidují při vyšším obsahu alkoholu. Jsou dobré na výrobu domácích vín. Na kvas nikoliv.  Proto sháním kvasinky na kvas.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 41.178 (?), 14.3.2007 20:12
ja pouzivam pivni jako je v lekarne pangamin,ale zakladat kvas ted na jare,je dost tezke.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 166.20 (?), 14.3.2007 22:02

Že by kvasinky vínka byly nevhodné? Z jakého důvodu potřebujete z kvasu vice než 15% alkoholu. To vypadá že dáváte mnoho cukru. Nevidím v tom žádnou potřěbu vyhledávat kvasinky, jak tu někdo píše jsou hluboko prokvašející. Pokud jsou v textu chyby, omlouvám se. Už druhý den mi to překrývá reklama. Nevím jak ji odstranit a píši poslepu. Asi nás tady monitoruje policie. Ještě že znám teori a bohužel praxi jen když navštívím palirnu. VašekB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 15.3.2007 12:20
Kvasinky Vínka jsou asi to nejlepší na běžně dostupném trhu, čím lze kvas zakvasit. Neslyšel jsem nikdy o kvasinkách na kvas. Nevím přesně jaký je rpozdíl mezi vinnými a pivovarskými kvasinkami, ale kvas má určitě blíž (už vzhledem k použité surovině) k vínu než k pivu - pokud ovšem neděláte kořalku z ječmene.
   Právě proto, že vinné kvasinky prokvašují o něco hlouběji než divoké kmeny, hodí se na vína, kde je každý stupeň dobrý a počítá se se zbytkovým cukrem. Kvas má jen málokdy tolik % alkoholu jako víno (ani kvas z hroznů) - snad kvas z fíků, rozinek, cukrovky, takže ani ty divoké kmeny nevadí. Ostatně do švestek nikdy žádný zákvas nedávám.
   Mnohem důležitější pro háklivější kvasy (třeba hrušky) je zajistit, aby ovoce kvasilo rychle a v celém objemu naráz. Proto je zákvas důležitý, nikoli jestli převažují kvasinky Burgundské nebo Madeira. Takže klidně rozmíchejte jedny Vínka kvasinka (nebo klidně normální kvasnice - jsou to pivovarské kvasinky)  v převařeném moštu - tak 5 litrů a za 3 dny v teple, až to parádně šumí je nalejte a zamíchejte v čerstvě podrceném ovoci. Zakrýt (ne natěsno) a 6 týdnů nechat být v 15 - 20 stupních tepla.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 233.16 (?), 15.3.2007 19:04
do kvasu se použivají kultivované kvasinky pro malovýrobce ovocných kvasu. Přednosti-rychlé rozkvašení,zachování typického aroma ovoce,lepší využití cukru a vyšší výtěžnost alkoholu,ochrana proti nechtěnému zoctovatění.Také se doporučuje u kvasu s menším podílem dusíkatých látek doplnit dusík pomocí soli.  Milan   
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 15.3.2007 22:03
Znáně nějaký odkaz na jejich výrobce?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  21,  22,  23,  24,  25  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika