Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Kvasinky Vínka jsou asi to nejlepší na běžně dostupném trhu, čím lze kvas zakvasit. Neslyšel jsem nikdy o kvasinkách na kvas. Nevím přesně jaký je rpozdíl mezi vinnými a pivovarskými kvasinkami, ale kvas má určitě blíž (už vzhledem k použité surovině) k vínu než k pivu - pokud ovšem neděláte kořalku z ječmene.
   Právě proto, že vinné kvasinky prokvašují o něco hlouběji než divoké kmeny, hodí se na vína, kde je každý stupeň dobrý a počítá se se zbytkovým cukrem. Kvas má jen málokdy tolik % alkoholu jako víno (ani kvas z hroznů) - snad kvas z fíků, rozinek, cukrovky, takže ani ty divoké kmeny nevadí. Ostatně do švestek nikdy žádný zákvas nedávám.
   Mnohem důležitější pro háklivější kvasy (třeba hrušky) je zajistit, aby ovoce kvasilo rychle a v celém objemu naráz. Proto je zákvas důležitý, nikoli jestli převažují kvasinky Burgundské nebo Madeira. Takže klidně rozmíchejte jedny Vínka kvasinka (nebo klidně normální kvasnice - jsou to pivovarské kvasinky)  v převařeném moštu - tak 5 litrů a za 3 dny v teple, až to parádně šumí je nalejte a zamíchejte v čerstvě podrceném ovoci. Zakrýt (ne natěsno) a 6 týdnů nechat být v 15 - 20 stupních tepla.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika