destilační přístroj



   Předchozí příspěvky  |  <  26,  27,  28,  29,  30  >   
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) 
15.4.2007 21:24
.... a kvalitou mnohdy slivovici jen připomíná
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
host - 166.20 (?), 15.4.2007 23:08
Nejvíce asi záleží na měkkosti vody přidávané do destilátu. Tedy nejen, jsou to i jiné okolnosti. Pokud se vám to povedlo na 45 % zas bych v tom velkou raritu nehledal, pro ženskou to bude stejně silné a pro ty co preferují 20% alkohol to bude jako pro žeskou. Souhlas s posledními příspěvky, jen na ten cukr nikdo nereaguje.   VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.57 (?), 16.4.2007 8:07

zdravím. hledal jsem recept na žitnou režnou, a tak jsem tady.
co říkáte na nápad, který je podobný tomu receptu v této diskuzi, jenom nezaložím cukrem, ale sladem? sladem proto, že je levnější... mám za lubem dejme tomu toto:
100ltr vody naleju na 10 kilo naklíčeného obilí + 10kg sladu, a vrznu do toho pivní kvásek nebo droždí.

mělo by to fungovat, ne? akorát netuším, kolik vytěžím z toho sladu ... pan VašekB je příznivcem cukru, ale kilo sladu je za 10kaček.... a naklíčené obilí je taky dost sladké.

dobrý popis na pálení piva je tu

nazdraví!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 166.20 (?), 17.4.2007 0:03

Ne já nejsem příznivcem cukru ale potřeboval bych silnější argumenty v čem člověku tolik vadí. Prostě silného odpůrce přislazování kvasu. To že je to zakázané, není pro mne tak silný argument.

No a k té žitné ze sladu. Velice pěkně si to představujete, ale skončilo by to na hnoji. U sladu musí dojít k přeměně škrobu na cukry a k tomu dochází při určité teplotě a době stání. To je dost složité, záleží také o jaký slad se jedná. V loňském roce ukazovali u tv. Rady ptáka votvíráka, jak se vaří pivo. Možná si to můžete najít a přehrát.

No a docela bych byl zvědavý, jak by to chutnalo. Možná trochu podobné ,,Samohonce" z východu. VašekB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 166.20 (?), 17.4.2007 0:09
Ještě jsem skouknul ty stránky a je to tam napsaný jak zcukřovat škroby, ale zřejmě jste to měl v plánu dělat jinak.  VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 25.4.2007 10:20
Já teda nepřítelem docukřování kvasu jsem. Ne snad proto, že je to  zakázané. Normy EU nařizují nazývat hruškovicí pálenku z hrušek, slivovicí ze švestek a podobně. Našim výrobcům se to nelíbí, kdo to kdy slyšel! Vždyť hruškovice byla je a vždy bude (u nás ovšem) z brambor, cukru, lihu a nějaké tresti přece! Na západ od chebu je zakázáno přidávat do ovocných destilátů líh stejně jako cukr do kvasů. Že by nevěděli proč?
  Při výrobě cukru se provádí fyzikálně chemický proces - rafinace, která slouží k jeho vybělení a vyčištění, některé látky do cukru ale ve stopách zanese, doslova řesně to nevím. Co ale co vím velmi přesně, je rozdíl mezi tím jak druhý den vypadám, když vypiju víc vína, které kvasilo jen vlastním cukrem a vína, které se před kvašením doslazovalo  cukrem. Totéž (v menším) platí o pálence. Rafináty přecházejí i do destilátu, zacukrovaný kvas poskytuje pálenku, z níž škrábe v krku a bolí hlava. Dobře míněné rady majitelů pálenic, že mírné docukření kvasu neškodí, jsou pochopitelné. Páleník je placen za vypálený alkohol.  Zacukrováním kvasu zvýšite procento lihu v něm a tím jej konzervujete. Nejhorší je (pro páleníka) destilovat neoslazený zkyslý kvas, který akorát zasmradí kotel, žádný líh nepřepálí, tudíž nevydělá.
   Kdo nechce, nemůže nebo neumí kvas ošetřit tak aby se nekazil, nechť ho mírně osladí. Bude mít jistotu slušného výsledku, ale nikoli špičkovou kořalku. Jestli je cukru v ovoci skutečně málo, lze ho bez ztráty kvality nahradit medem, odpařením zahuštěnou ovocnou šťávou (ne chemicky konzervovanou),  jen v krajním případě hnědým (nerafinovaným!) cukrem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.170 (?), 28.7.2009 19:25

Zdravim, ale tak tohle sem jizi nemohl vydzet. Jsem sice laik to priznavam ale take zvasty sem jiz bez ohlasu nemohl dal cit jste odpurce cukru. Akorat ze nase rodina do kaazdeho kvasu podle jeho chuti již 60 let pridava cukr aby to ovcoce mohlo poradne zkvasit. Komukoliv dame bud to kalíška a nebo zrovna celů flašu tak si vychvaluje ze taku dobrů už dlůho nepil. Ted naposledy jablka 08 jsme docukrovali a by ste nepznal ze je tam cukru vic. jabkovica je krasne vonava po jabkach a chut ma jeste lepsi.

Můj jednoznacny názor je cukr přidávat jinak to bude met ocas a kdovi co. z cukrem sa nám všecky kořaly povédly takže odpůrci táhnete k šípku.

P.S. sorry za tu gramatiku ale tos su valach a kdyz sa nastvu tak na pravopis nehledim

Zdarte a palte

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.12 (?), 28.7.2009 23:22

Jistě, necht si každý připravuje kvas pro sebe tak, jak uzná za nejlepší. Jste-li přesvědčen, že pálenka bude víc vonět po jablkách, když polovina lihu bude mít svůj původ v řepném cukru, je to Vaše volba.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jaroslav Gregorec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 30.121 (?), 28.7.2009 23:49

Páni dosladzovať, ale s mierou... Aj ja sa priznám, dosladzoval som. Nie vždy ale áno.  

Umenie páleníka je práve podľa daných klimatických a okolnostných podmienok trafiť pri dosladzovaní tú pravú mieru, aby ste neublížili samotnému destilátu... To je to majstrovstvo...  Napr. pri veľkej násade plodov z lisovať nejaké dve vzorky a podľa meraní obsahu cukru sa prisposobiť...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 92.81 (?), 21.5.2011 21:55

Tak toto bola najvacsia blbost aku som sa tu docital.Ze z cukru skriabe a boli hlava. No a ja palim iba z cukru pridam iba citrony bazovy kvet alebo agatovy a to je pijanicka ako lusk. Hladke, lahodne,aromaticke... ja to volam moja lemonvodka. Samozrejme mam na to presny recept, lebo kvas musi mat presnu cukornatost, podmienky na kvasenie... atd. Naopak ked ma niekto ponukne vlastnou palenkou z cisteho ovocia, velmi casto ma tak skriabe v hrdle ze si myslim ze ma chripka obchadza, a veru hlavobol pride tiez.Pretoze na palenie len z cisto ovocia je treba trosku viacumenia ako len pozbierat hnile, polodozrete obuchane cervive ovocie a nahadzat do becky a cakat ze bude najlepsia na svete. Jasne ze sa da vypalit aj z cisteho ovocia dobra palenka ale dovolim si tvrdit ze dobru dokaze vypalit tak kazdy 1000-ci palenik. Od ostatnych skriabe a boli hlava.A este jedna vyhoda palenia z cukru. a tou je ze metyl sa nemoze vytvorit, pretoze ten vznika kvasenim pektinov a rafinovany cukor ziadny pektin neobsahuje (leda ze by Tonicek pouzil zelirovaci cukor) Pre tych ktori nevedia ktore ovocie obsahuje pektin, mam jednoduchy navod. Najviac pektinov je v takom ovoci, z ktoreho sa najlepsie robi lekvar, cize napr. slivky su dost metylotvorne. A najmenej by mohli byt napr v jablkach. Takze ked uz tak jablkovicu (kalvados) A este jedna poznamka: to ze je zakazane robit z cukru palene je asi preco?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  26,  27,  28,  29,  30  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Ventilátor na krbová kamna12.4.2024
Motorova pila stihl 02812.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika