|
destilační přístroj
|
|
|
|
host - 2.33 (?) 28.8.2007 3:14
no, nejjednodužší je hrnec a dvě umyvadla , ale to by bylo asi Rusko před 120 lety . Na Moravě ještě pořát frčí měděná spirála v kýbli a většinou bez kolony pokrok je už vidět. jestli si to chcete dělat sám, tak bych asi šel do nerezu, ale bylo by lépe, aby jste si přečetl několik příspěvků smerem nahoru, je tady už rozepsaná tahle problematika.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 41, 42, 43, 44, 45 >
|
|
|
|
host - 124.157 (?), 11.12.2010 23:47
Nejsem tak zběhlý jako vy. Několikrát jsem víno i zkazil. Nepoužívám totiž kvasinky, a při nedodržení čistoty víno snadno chytne myšinu nebo "nevlastní kvas".
Letos jsem se s šípkami moc nepáral a zmíněné problémy jsem se pokusil eliminovat částečným vysušením šípků horkým vzduchem. Zdá se že se to povedlo. Cukru dávám asi 0,3 kg/1 l, nebo přibližně 2 kg/6 l vody.
Cukr se ale snažím zlehka přepražit, než ho i s vodou převařím.
Letos chci druhák, který již obsahuje potřebnou kulturu, udělat jako medové víno.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.33 (?), 28.8.2007 3:14
no, nejjednodužší je hrnec a dvě umyvadla , ale to by bylo asi Rusko před 120 lety . Na Moravě ještě pořát frčí měděná spirála v kýbli a většinou bez kolony pokrok je už vidět. jestli si to chcete dělat sám, tak bych asi šel do nerezu, ale bylo by lépe, aby jste si přečetl několik příspěvků smerem nahoru, je tady už rozepsaná tahle problematika.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 211.6 (?), 3.9.2007 12:52
Zdravím všechny konzumenty. Třeba to tu bylo, já to však nenašel. Pálil jsem legálně rok starý jablečný kvas. Nestačil dojít do konce loňské sezóny. Již při odvozu kvasu jsem cítil něco jako acetonovou příchuť. Koláč z bečky jsem odstranil, přesto po vypálení cítím v pálence pachuť po acetonu. Naví někdo, čím se dá tento jev odstranit nebo aspoň potlačit. Nepomohl by třeba ultrazvuk? Díky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 41, 42, 43, 44, 45 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|