Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
No, 24 hodin odvětrání mi připadá sakra málo. Měsíc se mi zdá minimum - samozřejmě závisí na šířce hrdla a velikosti hladiny v nádobě. Sám skladuji pálenku v otevřeném demižonu v chladnu i několik let.
   Popsaný případ je důkazem, že není dobré ponechávat jiný kvas než švestkový déle než je nezbytně nutné.
   Pokud měříte kvas cukroměrem, myslím, že čekat až na nulu je trochu riziko. Radím při 2 % raději neotálet.
   Přídavek cukru zde byl diskutován, má své výhody i nevýhody. Pálím 25 let, posledních 7 roků cukr nepřidávám. Med ano. 
   Míchání kvasem - snad kromě úplného začátku nepovažuji za správné vůbec. Alkoholové kvašení je striktně anaerobní proces - na rozdíl od octového. A důsledkem tohoto kvašení - způsobené přístupem vzduchu - byla právě  příchuť po acetonu (příčinou bude spíš ester etylacetát než acetaldehyd, ale to je jedno).
  P.  Luiss má pravdu, že s hruškama je to ještě horší
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika