Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > destilační přístroj

destilační přístroj


luiss (70)
3.9.2007 14:42
Opravdu? To teda hledím. Ale věřím Vám, co by ne. Měl jsem tu možnost pít pálenku z banánů, ale ta se musela pít v koutě, protože to s váma praštilo o zeď. Nejsem zastáncem bujarého popíjení. Spíše posezení s přáteli a "koštování" co se komu letos povedlo. Sám si dělám archív, z každého pálení 1L. Uvidíme za pár let.
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | <...41, 42, 43, 44, 45...>   
            

destilační přístroj


host - xxx.xxx.211.6 (?)
3.9.2007 12:52, počet návštěv: 1417794
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím všechny konzumenty. Třeba to tu bylo, já to však nenašel. Pálil jsem legálně rok starý jablečný kvas. Nestačil dojít do konce loňské sezóny. Již při odvozu kvasu jsem cítil něco jako acetonovou příchuť. Koláč z bečky jsem odstranil, přesto po vypálení cítím v pálence pachuť po acetonu. Naví někdo, čím se dá tento jev odstranit nebo aspoň potlačit. Nepomohl by třeba ultrazvuk? Díky.
Připojit reakci   
               

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
3.9.2007 13:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Necháte-li žádně odvětrat pálenku v otevřeném demižonu - raději přirozeně, s ultrazvujem nemám zkušenosti - velká část acetonového pachu vymizí. Zkusit se dá taky aktivní uhlí. Nemáte-li je, je lepší živočišné než drcené dřevěné.
Připojit reakci
                  

destilační přístroj


luiss (70)
3.9.2007 14:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, čerstvě vypálenou lihovinu byste měl nechat odvětrat, 24 hod. t.j. v konvi nebo kde ji máte, přikrýt hrdlo gázovinou aby tam nenalétaly mušky. Jinak je možné,že jste kvas nechal moc dlouho. Kupte si cukroměr a během kvašení měřte hodnoty cukru. Jakmile to padne na 0 valte do pálenice. Jinak se říká, že by se mělo kvasem míchat, ale to je na  onlastech. Vím že by mě zato někde ruce púolámali, ale já pálím už cca 7 let a každý rok míchám kvasem i přidávám na začátku cukr (ikdyž se to nesmí). Jablka jsou docela v klidu, ale hrušky byste měl pozorněji hlídat.
Připojit reakci
                     

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
3.9.2007 14:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No, 24 hodin odvětrání mi připadá sakra málo. Měsíc se mi zdá minimum - samozřejmě závisí na šířce hrdla a velikosti hladiny v nádobě. Sám skladuji pálenku v otevřeném demižonu v chladnu i několik let.
   Popsaný případ je důkazem, že není dobré ponechávat jiný kvas než švestkový déle než je nezbytně nutné.
   Pokud měříte kvas cukroměrem, myslím, že čekat až na nulu je trochu riziko. Radím při 2 % raději neotálet.
   Přídavek cukru zde byl diskutován, má své výhody i nevýhody. Pálím 25 let, posledních 7 roků cukr nepřidávám. Med ano. 
   Míchání kvasem - snad kromě úplného začátku nepovažuji za správné vůbec. Alkoholové kvašení je striktně anaerobní proces - na rozdíl od octového. A důsledkem tohoto kvašení - způsobené přístupem vzduchu - byla právě  příchuť po acetonu (příčinou bude spíš ester etylacetát než acetaldehyd, ale to je jedno).
  P.  Luiss má pravdu, že s hruškama je to ještě horší
Připojit reakci
                        

destilační přístroj


luiss (70)
3.9.2007 14:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jak říkám, co pěstitel, to jiný způsob.samozřejmě že nejlepší jsou švestky. Ikdyž se dnes dá pálit skoro ze všeho, ale potom ta chuť tomu odpovídá.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
3.9.2007 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To máte pravdu. Učinil jsem však zkušenost, že důležitější než druh ovoce je kvalita  kvasu. Pil jsem pálenku odborně vypálenou z dobře ošetřeného kvasu z krmné řepy. Nedalo se jí nic vytknout.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


luiss (70)
3.9.2007 14:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Opravdu? To teda hledím. Ale věřím Vám, co by ne. Měl jsem tu možnost pít pálenku z banánů, ale ta se musela pít v koutě, protože to s váma praštilo o zeď. Nejsem zastáncem bujarého popíjení. Spíše posezení s přáteli a "koštování" co se komu letos povedlo. Sám si dělám archív, z každého pálení 1L. Uvidíme za pár let.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
3.9.2007 14:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No, až za takových 15 let budete koštovat který ten ročník byl vlastně nejlepší, bude z toho tah, proti němuž je bujaré popíjení dětská hra....
Připojit reakci
                        

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.15.161 (?)
25.7.2016 11:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A.kvašení není striktne anaerobní proces - je tzv. mikroanaerobní. Zpočátku kvašení naopak vyžaduje kyslík - hlavně pro růst kvasinek. Mícháni kvasu je zcela v pořádku.

Vízner

Připojit reakci
                  

destilační přístroj


oljitbur (12)
3.9.2007 14:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím přátele zahrady.

Můžete poradit jaké živočišné uhlí máte na mysli a kde ho obstarat - přes lékárnu. Díky

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...41, 42, 43, 44, 45...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vzdálenost trubky od kotla123.9.201955
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191267
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20192973
Koupě Palírny 1120.9.20191238
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921908
Novy kvas nekvasi712.9.20191110
Výtěžnost a cena1012.9.20191278
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019782
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019137058
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199947
Destilační přístroj193.9.20192879
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934416
Míchat lutr při 2D?329.8.2019575
Pečetní vosk1027.8.20191040
Da se to este?927.8.2019921
borovička827.8.201921095
Kvas broskve226.8.2019808
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191522
Olej v destilatu222.8.2019449
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191454
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917770
Aroma meruňkovica813.8.20191454
Pálení ovocných vín1912.8.201911413
Melounovice610.8.2019856
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930469
destilační přístroj10529.8.20191447206
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911895
Trubka ke chladiči21.8.2019598
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193325
Cudny proces palenia430.7.2019866
Meruňkový kvas 4627.7.201945997
Ražná - ražovica1526.7.201943903
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191345
Ananasový kvas318.7.20191508
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917159
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191784
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191538
Pach po acetonu35.7.20191216
Domácí ořechovice1131.7.2019206872
Kvas z mandarinek1923.6.20192925
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna22.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů