Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Ako dosiahnúť kvalitu?

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.114.171 (?)
17.9.2017 10:25, počet návštěv: 2329
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím, chcem sa opýtat na postup ktorým dostanem kvalitný výsledok kvas mam kvalitný čiže jedna sa mi len o destiláciu.Aké teploty musím dodržiavať pri pálení na akej teplote držat var čo najdlhšie... viem že pri prvej destiláci teplota nehrá významnu rolu nesmie byť vysoká samozrejme.Ale je tu odborník ktorý mi dá naozaj užitočnú radu? mám aj dve knižky o páleni z ovocia ale tie su málovravné...

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.243.114 (?)
17.9.2017 11:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechat vypálit v oficiální pálenici? wink

Připojit reakci
      

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.114.171 (?)
17.9.2017 18:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

to zas nie sváčko :P

Připojit reakci
   

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.172.9 (?)
18.9.2017 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nato musíš prísť sám. Ak niekto dlhé roky vyvíja svoje postupy len tak ti nenapíše kompletný vlastný recept. Ja síce sám nepálim ale viem že nedaleko mojej obce bol jeden pán, známy výbornou slivovicov zatial najlepšou akú som kedy pil. Svoje tajomstvo úspechu nechcel prezradiťl ani vlastnému synovi. Prezradil mu ho až na smrtelnej posteli a zaviazal ho že ani on ho nemôže prezradiť. 

Připojit reakci
      

Ako dosiahnúť kvalitu?


vyslouzil (16609) - xxx.xxx.11.47 (?)
18.9.2017 8:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tajemství úspěchu je v surovině. Ani nejlepší postup nevyrobí zázraky z podprůměrného ovoce.

Připojit reakci
         

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.42.25 (?)
18.9.2017 10:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...Aké teploty musím dodržiavať pri pálení na akej teplote držat var čo najdlhšie...

Tohle je s prominutím..., nevím jak to napsat - úplně totální neznalost.
(Lepší určitě bude využít služeb pěstitelských pálenic)...
Ale třeba jste to jen špatně formuloval.
*
Jak chcete držet nějaké teploty, udržovat var, když se během destilace stále snižuje obsah lihu ve vařáku a tím pádem aby k nějakému varu došlo musí se neustále zvyšovat teplota?
Se snížujícím se obsahem lihu ve vařáku stále stoupá bod varu zbývající směsi...!!! Tak co by se tam při nějakých prodlevách mělo vařit?
(Mýtus metanol snad?)!
*
Trochu mi to připomnělo psaní z vedlejšího tématu o zkoušce zapálení zakopané slivovice tak to použiji jako příměr:
Tam se psalo, že zapálený vzorek shořel.
Jak mohl celý shořet, když slivovice, pálenky, obsahují mimo lihu i cca 50% vody?
Ze směsi vyhoří část lihu a pak plamen na vzorku díky obsažené vodě zhasne protože už tam nemá co hořet.
A tak to je i s těmi Vašimi prodlevami a udržováním varu...
*
Svoje tajomstvo úspechu nechcel prezradiťl ani vlastnému synovi. Prezradil mu ho až na smrtelnej posteli a zaviazal ho že ani on ho nemôže prezradiť.

To už patří spíš do oblasti báje a pohádek a odborníci se tomu můžou jen smát anebo argumentovat placebo efektem. Perfektně zvládnutý marketing a reklama je toho důkazem. Záleží jen na tom jakou si kdo udělá pověst a o čem své okolí o pitelnosti a výjimečnosti svých výrobků přesvědčí.
Je to něco podobného jak se nějaké likérnické firmy ohánějí tajnými 100-200let starými Rp. zděděnými po předcích, unikátním sběrem bylin za úpňku apod., atd...
*
Ale i tak pravdou zůstává, že z nekvalitních surovin a ledabylou práci se dobrý výrobek získat nedá.
Jako v každé výrobě. A osobně si myslím, že uvařit nějaký fact dobrý guláš, udělat nějaké extra dobré maso, chléb, klobásy, pečeni je větší fuška než nějaký alkohol.
A to doma dost často vařím...

Rafael.

Připojit reakci
         

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.172.9 (?)
18.9.2017 11:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je samozrejme pravda (JK)

Připojit reakci
            

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.157.7 (?)
25.9.2017 14:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jezdím do pálenice kde je kolona. V nejvyšším bodě zařízení, tzn těsně před chladičem je čidlo, které ovládá přítok chladicí vody nikoli do chladiče, nýbrž do předchladiče, který je v horní části komína nad kotlem. Předchladič je dimenzovaný tak, aby byl schopen vrátit 100% páry zpět do kotle. Po odebrání úkapu se v průběhu celého pálení udržuje teplota 82stupňů C. Vlivem pracovního rozmezí čidla a tepelné setrvačnosti teplota kolísá asi od 80 do 84stC. Slivovice teče v dávkách podle kolísání teploty. Až před koncem pálení se čidlo nastaví na 85stC a od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka.

Připojit reakci
               

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
25.9.2017 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

... od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka...

... jen takový malý dotaz, kde to koštujete, když je aparatůra celá "zablombovaná" až měřidlu a z toho "vypadne" vždy 1 lipr pálenky.

Povolenou koštovačku na aparatuře v CZ jsem dosud neviděl!!!

Připojit reakci
                  

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.157.7 (?)
25.9.2017 15:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Koštuje se litr, který právě vyteče. Musím ho chytat zvlášť a do hrnca k celku přidat až po schválení že je bez vady. Ten úplně poslední - vadný s kyselkou si nechám na mazání kolen, ale zaplatit ho musím, když protekl přes hodiny.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě automatické pálenice 5815.10.20189339
Kvašení jablečného moštu315.10.2018163
Hruškovice1714.10.201819310
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.2018881
Pálení z řepného cukru1513.10.20183682
Turbo kvasnice1313.10.20181019
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863525
Jak legálně provozovat domácí pálenici?313.10.2018294
Ražná - ražovica1213.10.201834363
Teplota a rýchlosť kvasenia913.10.2018895
Škrábavost pálenky3312.10.201844599
Pálenka z dýně5612.10.201845352
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018839
Jablkovy kvas2611.10.20183212
Šípkovica ako ma to229.10.201832163
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850561
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018596
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811100
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820372
Průběh kvašení jablek 65.10.2018918
Vady pálenky54.10.2018658
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886813
Destilace - základní dotazy83.10.20181056
Cukornatosť slivky83.10.2018759
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339189
Kvas Oskeruše711.10.201869222
Methanol51.10.2018858
Paleni slivovice doma727.9.20181582
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201810930
Kvas z jablek3623.9.20187941
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018777
Domácí pálenice1622.9.20183218
Teoretický výnos1419.9.20182635
Můj první kvas2119.9.20183741
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181685
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2816.9.201813687
Palírny v Karlovarském kraji116.9.2018163
Dřevo do destilátu4115.9.201821955
Kvas z cca 20kg broskví1510.9.20188367
Kvasinky a enzymy29.9.2018779
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy12:38
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Jak uchovat hotový kvas10.10.2018
Jak uchovat hotový kvas9.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů