Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Ako dosiahnúť kvalitu?

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.114.171 (?)
17.9.2017 10:25, počet návštěv: 1288
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím, chcem sa opýtat na postup ktorým dostanem kvalitný výsledok kvas mam kvalitný čiže jedna sa mi len o destiláciu.Aké teploty musím dodržiavať pri pálení na akej teplote držat var čo najdlhšie... viem že pri prvej destiláci teplota nehrá významnu rolu nesmie byť vysoká samozrejme.Ale je tu odborník ktorý mi dá naozaj užitočnú radu? mám aj dve knižky o páleni z ovocia ale tie su málovravné...

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.243.114 (?)
17.9.2017 11:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechat vypálit v oficiální pálenici? wink

Připojit reakci
      

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.114.171 (?)
17.9.2017 18:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

to zas nie sváčko :P

Připojit reakci
   

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.172.9 (?)
18.9.2017 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nato musíš prísť sám. Ak niekto dlhé roky vyvíja svoje postupy len tak ti nenapíše kompletný vlastný recept. Ja síce sám nepálim ale viem že nedaleko mojej obce bol jeden pán, známy výbornou slivovicov zatial najlepšou akú som kedy pil. Svoje tajomstvo úspechu nechcel prezradiťl ani vlastnému synovi. Prezradil mu ho až na smrtelnej posteli a zaviazal ho že ani on ho nemôže prezradiť. 

Připojit reakci
      

Ako dosiahnúť kvalitu?


Miloš Vysloužil (15448) - xxx.xxx.11.47 (?)
18.9.2017 8:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tajemství úspěchu je v surovině. Ani nejlepší postup nevyrobí zázraky z podprůměrného ovoce.

Připojit reakci
         

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.42.25 (?)
18.9.2017 10:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...Aké teploty musím dodržiavať pri pálení na akej teplote držat var čo najdlhšie...

Tohle je s prominutím..., nevím jak to napsat - úplně totální neznalost.
(Lepší určitě bude využít služeb pěstitelských pálenic)...
Ale třeba jste to jen špatně formuloval.
*
Jak chcete držet nějaké teploty, udržovat var, když se během destilace stále snižuje obsah lihu ve vařáku a tím pádem aby k nějakému varu došlo musí se neustále zvyšovat teplota?
Se snížujícím se obsahem lihu ve vařáku stále stoupá bod varu zbývající směsi...!!! Tak co by se tam při nějakých prodlevách mělo vařit?
(Mýtus metanol snad?)!
*
Trochu mi to připomnělo psaní z vedlejšího tématu o zkoušce zapálení zakopané slivovice tak to použiji jako příměr:
Tam se psalo, že zapálený vzorek shořel.
Jak mohl celý shořet, když slivovice, pálenky, obsahují mimo lihu i cca 50% vody?
Ze směsi vyhoří část lihu a pak plamen na vzorku díky obsažené vodě zhasne protože už tam nemá co hořet.
A tak to je i s těmi Vašimi prodlevami a udržováním varu...
*
Svoje tajomstvo úspechu nechcel prezradiťl ani vlastnému synovi. Prezradil mu ho až na smrtelnej posteli a zaviazal ho že ani on ho nemôže prezradiť.

To už patří spíš do oblasti báje a pohádek a odborníci se tomu můžou jen smát anebo argumentovat placebo efektem. Perfektně zvládnutý marketing a reklama je toho důkazem. Záleží jen na tom jakou si kdo udělá pověst a o čem své okolí o pitelnosti a výjimečnosti svých výrobků přesvědčí.
Je to něco podobného jak se nějaké likérnické firmy ohánějí tajnými 100-200let starými Rp. zděděnými po předcích, unikátním sběrem bylin za úpňku apod., atd...
*
Ale i tak pravdou zůstává, že z nekvalitních surovin a ledabylou práci se dobrý výrobek získat nedá.
Jako v každé výrobě. A osobně si myslím, že uvařit nějaký fact dobrý guláš, udělat nějaké extra dobré maso, chléb, klobásy, pečeni je větší fuška než nějaký alkohol.
A to doma dost často vařím...

Rafael.

Připojit reakci
         

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.172.9 (?)
18.9.2017 11:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je samozrejme pravda (JK)

Připojit reakci
            

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.157.7 (?)
25.9.2017 14:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jezdím do pálenice kde je kolona. V nejvyšším bodě zařízení, tzn těsně před chladičem je čidlo, které ovládá přítok chladicí vody nikoli do chladiče, nýbrž do předchladiče, který je v horní části komína nad kotlem. Předchladič je dimenzovaný tak, aby byl schopen vrátit 100% páry zpět do kotle. Po odebrání úkapu se v průběhu celého pálení udržuje teplota 82stupňů C. Vlivem pracovního rozmezí čidla a tepelné setrvačnosti teplota kolísá asi od 80 do 84stC. Slivovice teče v dávkách podle kolísání teploty. Až před koncem pálení se čidlo nastaví na 85stC a od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka.

Připojit reakci
               

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
25.9.2017 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

... od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka...

... jen takový malý dotaz, kde to koštujete, když je aparatůra celá "zablombovaná" až měřidlu a z toho "vypadne" vždy 1 lipr pálenky.

Povolenou koštovačku na aparatuře v CZ jsem dosud neviděl!!!

Připojit reakci
                  

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.157.7 (?)
25.9.2017 15:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Koštuje se litr, který právě vyteče. Musím ho chytat zvlášť a do hrnca k celku přidat až po schválení že je bez vady. Ten úplně poslední - vadný s kyselkou si nechám na mazání kolen, ale zaplatit ho musím, když protekl přes hodiny.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Odkôstkovač ovocia3016.12.201742672
destilační přístroj103016.12.20171287988
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D515.12.2017381
Hruškový kvas, konec kvašení2914.12.20173175
Archivace slivovice - co a jak?210.12.2017264
Test na metanol5010.12.201761688
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy 64.12.2017593
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?134.12.201718202
Palenka z exotickeho ovoce42.12.201713840
Manipulácia s kvasom424.11.2017526
Kompotovice714.11.20175907
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717479
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.20171041
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714939
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172719
Repák + řepná pálenka253.11.201750277
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201722113
Pálení Matolin530.10.2017718
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201728171
Švestkovy kompot616.10.2017816
Archivace slivovice5712.10.201729917
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017105252
Samosběr švestek?11.10.2017457
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017303099
Kvas Oskoruse6228.9.201758058
Pálenka z dýně5528.9.201737929
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171289
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201776177
Voda do kvasu?1918.9.20172152
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201744066
Ražná - ražovica1018.9.201727046
Destilace vína - vínovice5216.9.201777258
Kvas z jahod411.9.2017652
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171472
Zakalená slivovice1685.9.2017186684
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20177096
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017111459
Destilát z kukuřice2611.8.201764411
Kompotová jamovice2031.7.20171979
Domácí ořechovice9330.7.2017155780
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení14.12.2017
A až Z o uzení14.12.2017
A až Z o uzení5.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů