Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Ako dosiahnúť kvalitu?

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
25.9.2017 14:36

... od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka...

... jen takový malý dotaz, kde to koštujete, když je aparatůra celá "zablombovaná" až měřidlu a z toho "vypadne" vždy 1 lipr pálenky.

Povolenou koštovačku na aparatuře v CZ jsem dosud neviděl!!!

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.114.171 (?)
17.9.2017 10:25, počet návštěv: 2226
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím, chcem sa opýtat na postup ktorým dostanem kvalitný výsledok kvas mam kvalitný čiže jedna sa mi len o destiláciu.Aké teploty musím dodržiavať pri pálení na akej teplote držat var čo najdlhšie... viem že pri prvej destiláci teplota nehrá významnu rolu nesmie byť vysoká samozrejme.Ale je tu odborník ktorý mi dá naozaj užitočnú radu? mám aj dve knižky o páleni z ovocia ale tie su málovravné...

Připojit reakci   
   

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.243.114 (?)
17.9.2017 11:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechat vypálit v oficiální pálenici? wink

Připojit reakci
      

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.114.171 (?)
17.9.2017 18:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

to zas nie sváčko :P

Připojit reakci
   

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.172.9 (?)
18.9.2017 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nato musíš prísť sám. Ak niekto dlhé roky vyvíja svoje postupy len tak ti nenapíše kompletný vlastný recept. Ja síce sám nepálim ale viem že nedaleko mojej obce bol jeden pán, známy výbornou slivovicov zatial najlepšou akú som kedy pil. Svoje tajomstvo úspechu nechcel prezradiťl ani vlastnému synovi. Prezradil mu ho až na smrtelnej posteli a zaviazal ho že ani on ho nemôže prezradiť. 

Připojit reakci
      

Ako dosiahnúť kvalitu?


vyslouzil (16499) - xxx.xxx.11.47 (?)
18.9.2017 8:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tajemství úspěchu je v surovině. Ani nejlepší postup nevyrobí zázraky z podprůměrného ovoce.

Připojit reakci
         

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.42.25 (?)
18.9.2017 10:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...Aké teploty musím dodržiavať pri pálení na akej teplote držat var čo najdlhšie...

Tohle je s prominutím..., nevím jak to napsat - úplně totální neznalost.
(Lepší určitě bude využít služeb pěstitelských pálenic)...
Ale třeba jste to jen špatně formuloval.
*
Jak chcete držet nějaké teploty, udržovat var, když se během destilace stále snižuje obsah lihu ve vařáku a tím pádem aby k nějakému varu došlo musí se neustále zvyšovat teplota?
Se snížujícím se obsahem lihu ve vařáku stále stoupá bod varu zbývající směsi...!!! Tak co by se tam při nějakých prodlevách mělo vařit?
(Mýtus metanol snad?)!
*
Trochu mi to připomnělo psaní z vedlejšího tématu o zkoušce zapálení zakopané slivovice tak to použiji jako příměr:
Tam se psalo, že zapálený vzorek shořel.
Jak mohl celý shořet, když slivovice, pálenky, obsahují mimo lihu i cca 50% vody?
Ze směsi vyhoří část lihu a pak plamen na vzorku díky obsažené vodě zhasne protože už tam nemá co hořet.
A tak to je i s těmi Vašimi prodlevami a udržováním varu...
*
Svoje tajomstvo úspechu nechcel prezradiťl ani vlastnému synovi. Prezradil mu ho až na smrtelnej posteli a zaviazal ho že ani on ho nemôže prezradiť.

To už patří spíš do oblasti báje a pohádek a odborníci se tomu můžou jen smát anebo argumentovat placebo efektem. Perfektně zvládnutý marketing a reklama je toho důkazem. Záleží jen na tom jakou si kdo udělá pověst a o čem své okolí o pitelnosti a výjimečnosti svých výrobků přesvědčí.
Je to něco podobného jak se nějaké likérnické firmy ohánějí tajnými 100-200let starými Rp. zděděnými po předcích, unikátním sběrem bylin za úpňku apod., atd...
*
Ale i tak pravdou zůstává, že z nekvalitních surovin a ledabylou práci se dobrý výrobek získat nedá.
Jako v každé výrobě. A osobně si myslím, že uvařit nějaký fact dobrý guláš, udělat nějaké extra dobré maso, chléb, klobásy, pečeni je větší fuška než nějaký alkohol.
A to doma dost často vařím...

Rafael.

Připojit reakci
         

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.172.9 (?)
18.9.2017 11:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je samozrejme pravda (JK)

Připojit reakci
            

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.157.7 (?)
25.9.2017 14:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jezdím do pálenice kde je kolona. V nejvyšším bodě zařízení, tzn těsně před chladičem je čidlo, které ovládá přítok chladicí vody nikoli do chladiče, nýbrž do předchladiče, který je v horní části komína nad kotlem. Předchladič je dimenzovaný tak, aby byl schopen vrátit 100% páry zpět do kotle. Po odebrání úkapu se v průběhu celého pálení udržuje teplota 82stupňů C. Vlivem pracovního rozmezí čidla a tepelné setrvačnosti teplota kolísá asi od 80 do 84stC. Slivovice teče v dávkách podle kolísání teploty. Až před koncem pálení se čidlo nastaví na 85stC a od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka.

Připojit reakci
               

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
25.9.2017 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

... od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka...

... jen takový malý dotaz, kde to koštujete, když je aparatůra celá "zablombovaná" až měřidlu a z toho "vypadne" vždy 1 lipr pálenky.

Povolenou koštovačku na aparatuře v CZ jsem dosud neviděl!!!

Připojit reakci
                  

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.157.7 (?)
25.9.2017 15:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Koštuje se litr, který právě vyteče. Musím ho chytat zvlášť a do hrnca k celku přidat až po schválení že je bez vady. Ten úplně poslední - vadný s kyselkou si nechám na mazání kolen, ale zaplatit ho musím, když protekl přes hodiny.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí pálenice1722.9.20181734
Teoretický výnos1419.9.20181966
Můj první kvas2119.9.20182706
Kdy pálit hruškový kvas217.9.2018864
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2816.9.201811933
Palírny v Karlovarském kraji116.9.201874
Dřevo do destilátu4115.9.201820829
Kvas z cca 20kg broskví1510.9.20187905
Pálení z řepného cukru1210.9.20182924
Kvasinky a enzymy29.9.2018522
Kvas ze švestek "na pokračování"28.9.2018903
Kvas z jablek356.9.20185924
Měření hladiny alkoholu ve sladkém alkoholu116.9.201812884
Škrábavost pálenky325.9.201842445
Meruňkovice 2018 - vysoký výnos102.9.20181815
Drevené soudky obecne192.9.201813110
Slivovice 2017282.9.20186907
Uskladnění slivovice v dub. sudu851.9.201883475
Refraktometr na měření kvasu171.9.20183011
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek131.9.20189891
Kotel na pálení destilátu531.8.20181575
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1031.8.20183439
Pálenka z datlí (datlová pasta)330.8.2018388
Koupě automatické pálenice 2130.8.20185075
Pálenka z mrkve2729.8.201826951
Přidání kvasu během kvašení328.8.2018913
Založení kvasu vinné révy1728.8.20184768
Hruškový kvas1627.8.20183883
Plesnivé švestky v kvasu1426.8.20186724
Kvalita domacej palenky12023.8.201843609
Pěstitelská pálenice v okolí Brna1622.8.20182348
Dřinka - použití2022.8.201826539
Prekvasenie/zoctovanie kvasu720.8.20181356
Pálenice na Drahanské vrchovině120.8.2018240
Domácí ořechovice10918.8.2018182337
Kvas z mirabelek1516.8.20188935
Kde sehnat malou pálenici18615.8.2018332562
Kvasná ovocná sezóna 2018815.8.20181315
Meruňkový kvas314.8.2018735
Marhulový kvas nekvasí3013.8.201811684
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny20.9.2018
Dehtování20.9.2018
Dehtování20.9.2018
Dehtování19.9.2018
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny18.9.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů