Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Ako dosiahnúť kvalitu?

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
25.9.2017 14:36

... od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka...

... jen takový malý dotaz, kde to koštujete, když je aparatůra celá "zablombovaná" až měřidlu a z toho "vypadne" vždy 1 lipr pálenky.

Povolenou koštovačku na aparatuře v CZ jsem dosud neviděl!!!

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.114.171 (?)
17.9.2017 10:25, počet návštěv: 2423
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím, chcem sa opýtat na postup ktorým dostanem kvalitný výsledok kvas mam kvalitný čiže jedna sa mi len o destiláciu.Aké teploty musím dodržiavať pri pálení na akej teplote držat var čo najdlhšie... viem že pri prvej destiláci teplota nehrá významnu rolu nesmie byť vysoká samozrejme.Ale je tu odborník ktorý mi dá naozaj užitočnú radu? mám aj dve knižky o páleni z ovocia ale tie su málovravné...

Připojit reakci   
   

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.243.114 (?)
17.9.2017 11:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechat vypálit v oficiální pálenici? wink

Připojit reakci
      

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.114.171 (?)
17.9.2017 18:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

to zas nie sváčko :P

Připojit reakci
   

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.172.9 (?)
18.9.2017 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nato musíš prísť sám. Ak niekto dlhé roky vyvíja svoje postupy len tak ti nenapíše kompletný vlastný recept. Ja síce sám nepálim ale viem že nedaleko mojej obce bol jeden pán, známy výbornou slivovicov zatial najlepšou akú som kedy pil. Svoje tajomstvo úspechu nechcel prezradiťl ani vlastnému synovi. Prezradil mu ho až na smrtelnej posteli a zaviazal ho že ani on ho nemôže prezradiť. 

Připojit reakci
      

Ako dosiahnúť kvalitu?


vyslouzil (16742) - xxx.xxx.11.47 (?)
18.9.2017 8:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tajemství úspěchu je v surovině. Ani nejlepší postup nevyrobí zázraky z podprůměrného ovoce.

Připojit reakci
         

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.42.25 (?)
18.9.2017 10:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...Aké teploty musím dodržiavať pri pálení na akej teplote držat var čo najdlhšie...

Tohle je s prominutím..., nevím jak to napsat - úplně totální neznalost.
(Lepší určitě bude využít služeb pěstitelských pálenic)...
Ale třeba jste to jen špatně formuloval.
*
Jak chcete držet nějaké teploty, udržovat var, když se během destilace stále snižuje obsah lihu ve vařáku a tím pádem aby k nějakému varu došlo musí se neustále zvyšovat teplota?
Se snížujícím se obsahem lihu ve vařáku stále stoupá bod varu zbývající směsi...!!! Tak co by se tam při nějakých prodlevách mělo vařit?
(Mýtus metanol snad?)!
*
Trochu mi to připomnělo psaní z vedlejšího tématu o zkoušce zapálení zakopané slivovice tak to použiji jako příměr:
Tam se psalo, že zapálený vzorek shořel.
Jak mohl celý shořet, když slivovice, pálenky, obsahují mimo lihu i cca 50% vody?
Ze směsi vyhoří část lihu a pak plamen na vzorku díky obsažené vodě zhasne protože už tam nemá co hořet.
A tak to je i s těmi Vašimi prodlevami a udržováním varu...
*
Svoje tajomstvo úspechu nechcel prezradiťl ani vlastnému synovi. Prezradil mu ho až na smrtelnej posteli a zaviazal ho že ani on ho nemôže prezradiť.

To už patří spíš do oblasti báje a pohádek a odborníci se tomu můžou jen smát anebo argumentovat placebo efektem. Perfektně zvládnutý marketing a reklama je toho důkazem. Záleží jen na tom jakou si kdo udělá pověst a o čem své okolí o pitelnosti a výjimečnosti svých výrobků přesvědčí.
Je to něco podobného jak se nějaké likérnické firmy ohánějí tajnými 100-200let starými Rp. zděděnými po předcích, unikátním sběrem bylin za úpňku apod., atd...
*
Ale i tak pravdou zůstává, že z nekvalitních surovin a ledabylou práci se dobrý výrobek získat nedá.
Jako v každé výrobě. A osobně si myslím, že uvařit nějaký fact dobrý guláš, udělat nějaké extra dobré maso, chléb, klobásy, pečeni je větší fuška než nějaký alkohol.
A to doma dost často vařím...

Rafael.

Připojit reakci
         

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.172.9 (?)
18.9.2017 11:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je samozrejme pravda (JK)

Připojit reakci
            

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.157.7 (?)
25.9.2017 14:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jezdím do pálenice kde je kolona. V nejvyšším bodě zařízení, tzn těsně před chladičem je čidlo, které ovládá přítok chladicí vody nikoli do chladiče, nýbrž do předchladiče, který je v horní části komína nad kotlem. Předchladič je dimenzovaný tak, aby byl schopen vrátit 100% páry zpět do kotle. Po odebrání úkapu se v průběhu celého pálení udržuje teplota 82stupňů C. Vlivem pracovního rozmezí čidla a tepelné setrvačnosti teplota kolísá asi od 80 do 84stC. Slivovice teče v dávkách podle kolísání teploty. Až před koncem pálení se čidlo nastaví na 85stC a od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka.

Připojit reakci
               

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
25.9.2017 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

... od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka...

... jen takový malý dotaz, kde to koštujete, když je aparatůra celá "zablombovaná" až měřidlu a z toho "vypadne" vždy 1 lipr pálenky.

Povolenou koštovačku na aparatuře v CZ jsem dosud neviděl!!!

Připojit reakci
                  

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.157.7 (?)
25.9.2017 15:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Koštuje se litr, který právě vyteče. Musím ho chytat zvlášť a do hrnca k celku přidat až po schválení že je bez vady. Ten úplně poslední - vadný s kyselkou si nechám na mazání kolen, ale zaplatit ho musím, když protekl přes hodiny.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Cukr nebo med?114.11.201848
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201854861
Pálenka z moštu4114.11.201811350
Jablkovy kvas meranie cukru3214.11.20183654
Jablkovy kvas3014.11.20185220
Škrábavost pálenky4014.11.201847307
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?3712.11.201816797
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201821027
Jak legálně provozovat domácí pálenici?710.11.20181483
Pliseň na švestkách 210.11.2018315
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201812888
Koupě automatické pálenice 977.11.201818689
Kvas ze švestek "na pokračování"235.11.20184313
Destilace - základní dotazy415.11.20186289
Co přidat k hotovému hruš. kvasu35.11.2018448
První pálení52.11.2018981
Ražná - ražovica132.11.201835624
Turbo kvasnice301.11.20182839
Hruškovice2731.10.201822400
Teplota a rýchlosť kvasenia2330.10.20183365
Prevoz kvasu629.10.2018738
Biely povlak na slivkovom kvase 229.10.20181209
Kvas z cca 20kg broskví1728.10.20189012
Poraďte jaké kvasinky2528.10.201811926
Slivovice zapáchá po acetonu2527.10.201839247
Odolnost kvasinek1826.10.20181322
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1126.10.20184574
Čemu věřit refraktometru nebo cukroměru1025.10.20181322
Kvašení jablečného moštu624.10.20181301
Domácí ořechovice11021.10.2018186276
Pálenka z dýně5721.10.201846977
Destilační přístroj - sestrojení5721.10.2018126065
Kvas s hrusiek a jablk1521.10.20189782
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek220.10.20181273
Čo s pálenkou nižšej kvality820.10.20183896
Délka prokvašení kdoulového kvasu119.10.2018314
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201868993
Vady pálenky716.10.20181515
Hruškový kvas1716.10.20186498
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181764
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Problémy s plechovou udírnou5.11.2018
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování4.11.2018
Uzení Zadní Hovězí3.11.2018
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování3.11.2018
Uzení Zadní Hovězí3.11.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů