Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Rychle rostoucí živý plot. Vypěstujete maxirychle s minináklady. Více info>


Pálení > Ako dosiahnúť kvalitu?

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
25.9.2017 14:36

... od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka...

... jen takový malý dotaz, kde to koštujete, když je aparatůra celá "zablombovaná" až měřidlu a z toho "vypadne" vždy 1 lipr pálenky.

Povolenou koštovačku na aparatuře v CZ jsem dosud neviděl!!!

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.114.171 (?)
17.9.2017 10:25, počet návštěv: 1979
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím, chcem sa opýtat na postup ktorým dostanem kvalitný výsledok kvas mam kvalitný čiže jedna sa mi len o destiláciu.Aké teploty musím dodržiavať pri pálení na akej teplote držat var čo najdlhšie... viem že pri prvej destiláci teplota nehrá významnu rolu nesmie byť vysoká samozrejme.Ale je tu odborník ktorý mi dá naozaj užitočnú radu? mám aj dve knižky o páleni z ovocia ale tie su málovravné...

Připojit reakci   
   

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.243.114 (?)
17.9.2017 11:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechat vypálit v oficiální pálenici? wink

Připojit reakci
      

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.114.171 (?)
17.9.2017 18:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

to zas nie sváčko :P

Připojit reakci
   

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.172.9 (?)
18.9.2017 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nato musíš prísť sám. Ak niekto dlhé roky vyvíja svoje postupy len tak ti nenapíše kompletný vlastný recept. Ja síce sám nepálim ale viem že nedaleko mojej obce bol jeden pán, známy výbornou slivovicov zatial najlepšou akú som kedy pil. Svoje tajomstvo úspechu nechcel prezradiťl ani vlastnému synovi. Prezradil mu ho až na smrtelnej posteli a zaviazal ho že ani on ho nemôže prezradiť. 

Připojit reakci
      

Ako dosiahnúť kvalitu?


vyslouzil (16154) - xxx.xxx.11.47 (?)
18.9.2017 8:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tajemství úspěchu je v surovině. Ani nejlepší postup nevyrobí zázraky z podprůměrného ovoce.

Připojit reakci
         

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.42.25 (?)
18.9.2017 10:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...Aké teploty musím dodržiavať pri pálení na akej teplote držat var čo najdlhšie...

Tohle je s prominutím..., nevím jak to napsat - úplně totální neznalost.
(Lepší určitě bude využít služeb pěstitelských pálenic)...
Ale třeba jste to jen špatně formuloval.
*
Jak chcete držet nějaké teploty, udržovat var, když se během destilace stále snižuje obsah lihu ve vařáku a tím pádem aby k nějakému varu došlo musí se neustále zvyšovat teplota?
Se snížujícím se obsahem lihu ve vařáku stále stoupá bod varu zbývající směsi...!!! Tak co by se tam při nějakých prodlevách mělo vařit?
(Mýtus metanol snad?)!
*
Trochu mi to připomnělo psaní z vedlejšího tématu o zkoušce zapálení zakopané slivovice tak to použiji jako příměr:
Tam se psalo, že zapálený vzorek shořel.
Jak mohl celý shořet, když slivovice, pálenky, obsahují mimo lihu i cca 50% vody?
Ze směsi vyhoří část lihu a pak plamen na vzorku díky obsažené vodě zhasne protože už tam nemá co hořet.
A tak to je i s těmi Vašimi prodlevami a udržováním varu...
*
Svoje tajomstvo úspechu nechcel prezradiťl ani vlastnému synovi. Prezradil mu ho až na smrtelnej posteli a zaviazal ho že ani on ho nemôže prezradiť.

To už patří spíš do oblasti báje a pohádek a odborníci se tomu můžou jen smát anebo argumentovat placebo efektem. Perfektně zvládnutý marketing a reklama je toho důkazem. Záleží jen na tom jakou si kdo udělá pověst a o čem své okolí o pitelnosti a výjimečnosti svých výrobků přesvědčí.
Je to něco podobného jak se nějaké likérnické firmy ohánějí tajnými 100-200let starými Rp. zděděnými po předcích, unikátním sběrem bylin za úpňku apod., atd...
*
Ale i tak pravdou zůstává, že z nekvalitních surovin a ledabylou práci se dobrý výrobek získat nedá.
Jako v každé výrobě. A osobně si myslím, že uvařit nějaký fact dobrý guláš, udělat nějaké extra dobré maso, chléb, klobásy, pečeni je větší fuška než nějaký alkohol.
A to doma dost často vařím...

Rafael.

Připojit reakci
         

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.172.9 (?)
18.9.2017 11:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je samozrejme pravda (JK)

Připojit reakci
            

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.157.7 (?)
25.9.2017 14:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jezdím do pálenice kde je kolona. V nejvyšším bodě zařízení, tzn těsně před chladičem je čidlo, které ovládá přítok chladicí vody nikoli do chladiče, nýbrž do předchladiče, který je v horní části komína nad kotlem. Předchladič je dimenzovaný tak, aby byl schopen vrátit 100% páry zpět do kotle. Po odebrání úkapu se v průběhu celého pálení udržuje teplota 82stupňů C. Vlivem pracovního rozmezí čidla a tepelné setrvačnosti teplota kolísá asi od 80 do 84stC. Slivovice teče v dávkách podle kolísání teploty. Až před koncem pálení se čidlo nastaví na 85stC a od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka.

Připojit reakci
               

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
25.9.2017 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

... od 40% lihu se koštuje, jestli nejde kyselka...

... jen takový malý dotaz, kde to koštujete, když je aparatůra celá "zablombovaná" až měřidlu a z toho "vypadne" vždy 1 lipr pálenky.

Povolenou koštovačku na aparatuře v CZ jsem dosud neviděl!!!

Připojit reakci
                  

Ako dosiahnúť kvalitu?


host - xxx.xxx.157.7 (?)
25.9.2017 15:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Koštuje se litr, který právě vyteče. Musím ho chytat zvlášť a do hrnca k celku přidat až po schválení že je bez vady. Ten úplně poslední - vadný s kyselkou si nechám na mazání kolen, ale zaplatit ho musím, když protekl přes hodiny.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Pěstitelská pálenice v okolí Brna914.7.2018677
Kvas z čerešní = ako na to1113.7.20182071
Domácí ořechovice9612.7.2018173209
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?1811.7.20186570
Izolace přestupní trubky310.7.2018269
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?219.7.201810403
Palenka z exotickeho ovoce56.7.201815793
Dřevo do destilátu353.7.201818088
Jak vyrobit kvas na vodku?2230.6.201837698
Malinovica626.6.2018615
Destilát z kukuřice2723.6.201870566
Marpelně kvas1422.6.20181490
Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie520.6.2018531
Kostkovica - Jadrnicka819.6.2018677
Jaký vybrat refraktometr?2819.6.201819892
Cukr, cukr a jenom cukr1319.6.201812671
Kvas z moruší88.6.20189101
Jaký zavařovací hrnec na destilaci73.6.20181393
Zestaření pálenky pomocí ultrazvuku2431.5.201832944
Pálení z řepného cukru930.5.20181767
Praxe v pálení329.5.2018894
Destilační přístroj - sestrojení5514.5.2018116807
destilační přístroj102810.5.20181329852
Refraktometer - poradte vhodny233.5.20189300
Sušené švestky622.4.2018989
Hruškovice1419.4.201815494
Test na metanol534.4.201868221
Pěstitelská pálenice v okolí Berouna - hledám728.3.20187023
Slivovice 20172725.3.20185074
Destilace vína - vínovice5319.3.201883608
Nákup drtiče jablek 1118.3.201818990
Radimov 2018 718.3.20181446
Slivovice - kvas24014.3.2018366130
Měření alkoholu ve vykvašeném kvasu...1113.3.201852204
Modrý kal 208.3.20182652
Malinovice, Banánovice, Melounovice156.3.201820855
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D82.3.20182315
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny1322.2.20182318
Zakalení macerátu1322.2.20181943
Mišpule418.2.20185679
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?13:12
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?14.7.2018
Váš recept na vyprošťovák11.7.2018
Dehtování7.6.2018
Dehtování7.6.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů