10 měst s nejlepším vánočním osvětlením

10 měst s nejlepším vánočním osvětlením
Zdroj: www.christmasdesigners.com


I přes nekonečný seznam věcí, které můžeme na svátcích milovat – čas s rodinou, dárky, krásně kýčovité dekorace – jednou z našich nejoblíbenějších aktivit je projet se a obdivovat třpytivá vánoční světla. Ať už se procházíme vánočně nazdobenými čtvrtěmi nebo se při procházkách vydáme do vánočního města, abychom nasáli sváteční atmosféru, tato třpytivá světla činí tyto okamžiky nezapomenutelnými. Každý si zaslouží užít si tuto jasnou výzdobu, která se objevuje jen jednou za rok, a proto jsme se rozhodli sestavit seznam 10 měst s nejlepším vánočním osvětlením v celých Spojených státech.

Nechejme vás samy rozhodnout, které město nebo oblast má ty nejlepší vánoční světelné výzdoby. Stačí si přečíst náš seznam a objevit 10 měst s nejlepším vánočním osvětlením, které jsme kdy viděli.

1. St. Augustine, Florida

Toto historické město je krásné samo o sobě, ale každoroční Noc světel v centru města vám naprosto vyrazí dech. Tento festival se koná od 18. listopadu do 28. ledna a představuje španělskou koloniální architekturu zahalenou světelnými řetězy na zhruba 20 blocích historické čtvrti.

10 měst s nejlepším vánočním osvětlením
Zdroj: www.housebeautiful.com

2. Honolulu, Hawaii

Od 2. prosince město Honolulu pořádá akci Honolulu City Lights, která zahajuje měsíc trvající zážitek slavnostním rozsvícením stromu pod vedením starosty a světelným průvodem. Tento každoroční festival provozuje nezisková organizace Friends of Honolulu City Lights, aby zvěčnila radost a sváteční náladu občanů města.

10 měst s nejlepším vánočním osvětlením
Zdroj: www.housebeautiful.com

3. Chicago, Illinois

Celková atmosféra Chicaga o svátcích je dokonalá, ale sváteční světla podél mola Navy Pier vás opravdu svátečně naladí. Každoroční festival Light Up the Lake se koná od 24. listopadu do 31. prosince a přináší na nábřeží jezera živou venkovní světelnou show a trh místních řemeslníků.

Další zábavnou událostí, na kterou si v této oblasti můžete dát pozor, je Lincoln Park Zoo, která se každoročně pyšní akcí ZooLights. Díky novým fotografickým možnostem, vzrušujícím expozicím a interaktivním prvkům se budete opět cítit jako malé dítě.

Chicago, Illinois
Zdroj: www.housebeautiful.com

4. Detroit, Michigan

Ve městě Detroit a jeho okolí se koná několik ohromujících světelných show. Jedna z akcí se nazývá Divoká světla v detroitské zoo, kde je vystaveno asi 500 slavnostních expozic s miliony zářících LED světel.

10 měst s nejlepším vánočním osvětlením
Zdroj: www.housebeautiful.com

5. Duluth, Minnesota

Bentleyville USA na břehu jezera Superior je víc než jen sváteční světelná akce – je to extravagance. Tato průchozí světelná show zdobí Bayfront Festival Park více než 5 miliony vánočních světel. A jako by to nestačilo, každý, kdo sem zavítá, dostane zdarma dobroty od prodejců a sponzorů.

Duluth, Minnesota
Zdroj: www.housebeautiful.com

6. Omaha, Nebraska

Více než 40 bloků v centru Omahy se během svátků rozzáří blikajícími světýlky, což z něj dělá hlavní místo, kde se návštěvnící můžou naladit na sváteční atmosféru. Festival svátečních světel v Omaze zahrnuje světla, koncert, kluziště a silvestrovský ohňostroj.

10 měst s nejlepším vánočním osvětlením
Zdroj: www.housebeautiful.com

7. Brooklyn, New York

Jistě, na Manhattanu je Rockefellerovo centrum s obrovským stromem a kluzištěm. Ale v New Yorku lze vidět i vánoční světelnou výstavu (s mnohem méně turistů). Navštivte te proto Dyker Heights v Brooklynu. Tato čtvrť se již několik let proměňuje v zimní říši divů plnou ozdob a světel. Zde se nachází malé trávníky přeplněné soby v životní velikosti, nafukovacími sněhuláky a samozřejmě tisíci světel.

10 měst s nejlepším vánočním osvětlením
Zdroj: www.housebeautiful.com

8. Clifton, Ohio

Nic nevypovídá o Vánocích tak jako miliony červených a bílých světel, a proto je oblibeným místem mlýn Clifton Mill, který je jich pokryt 4 miliony, dokonalou vánoční tradicí. Clifton je známý svým mlýnem, stometrovým „vodopádem“ blikajících světel, miniaturní vesničkou, muzeem Santa Clause, sbírkou historických hraček a Santou pracujícím ve své dílně.

Clifton, Ohio
Zdroj: www.housebeautiful.com

9. Bernville, Pensylvánie

Příjezd do vánoční vesničky Koziar’s Christmas Village je potěšením pro oči, protože ji zdobí více než milion světel. Nachází se zde půvabný areál, kde si návštevnící vychutnávají světla, zvuky a chutě Vánoc při zastávkách v hračkářství, staromódní pekárně a vánoční poště (kde se může napsat dopis Santovi).

Bernville, Pensylvánie
Zdroj: www.housebeautiful.com

10. Stanwood, Washington

Festival Světla Vánoc s více než jedním milionem světel v oslnivých svátečních expozicích je jedním z největších festivalů na severozápadě Pacifiku.

Zdroj: www.housebeautiful.com

Každý rok se těšíme na Vánoce z mnoha důvodů, mezi nimiž jsou rodinné chvíle, dárky a nádherná výzdoba. Jednou z nejoblíbenějších aktivit je však projet se městem a obdivovat třpytivá vánoční světla, která ozdobují naše okolí. Dejte nám vědět, které z těchto 10 měst s nejlepším vánočním osvětlením vás nejvíce zaujalo?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno