Hobby pila Stihl nebo Dolmar



host - 57.166 (?)
15.9.2016 6:31

 Akorát by na dolmar mohli dělat víc replik, jejich staré pilky stále řežou a opravy byvyšly líp. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
      
host - 214.25 (?), 12.9.2016 20:28

Pánové dřevorubci, zmatek v hlavě pokračuje.  ted je akce u stihlu cena MS 251 za  11890,-    obsah 45 ccm a ted nevím zdali skoro za  stejné peníze  11690,- dostanu HQ 450e   obsah 50ccm o 20dk těžší.  Mám takové  narazovky někdy sušky  někdy větší jablon ořech atd,  jak na  dědině. Tak proto  přemýšlím za stejný  peníze o větším obsahu.Nemám důvod  HQ nevěřit když ta 141 tak dobře  sloužila. Ale zas  na druhou stranu tady na  foru píšete že stihl  má hobby  pilky lépe  propracované již v základu oproti HQ.   Dolmar jsem  odpískal, je to samozřejmě věc názoru. Tak Stihl   a nebo o 5 ccm a vyšší krouták HQ.   A STEJNÉ PENÍZE.

PAVEL

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 20.78 (?), 12.9.2016 21:18
Stále sa to tu opakuje dookola. Dolmar 420 má najlepšiu konštrukciu vychádzajúce z profi tried /horčíkové kartre, 6 kanálový valec, super štartovanie, dve skrutky úchytu lišty nastaviteľné mazanie lišty a pod./. STIHL je užívateľský prívetivejšia, avšak konštrukcia je iba čistokrvná farm /STIHL má lepšie rezné sústavy avšak má lenivejší motor/. Husqvarna hrá hlavne na celkový výzor avšak s najslabšou konštrukciou vo farm triede z týchto troch značiek. Jaro.Š
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 198.69 (?), 13.9.2016 11:52

Ja by som to nevidel tak jednoznačne.Jaro, pokiaľ budeš na servise riešiť PS420 tak prídeš na niekoľko "lacných" riešení.Ale to je trochu na dlhšiu debatu.

  Ja považujem za najlepšie stroje v tejto triede v rámci slovenska Stihlky a Husky.

   Verím tomu že konštrukčne lepšie sú na tom Dolmáry nejaký japonci a ja neviem kto. Ale historicky /ak sa to tak dá nazvať/ su tu zastúpené len tieto dve značky.Majú zázemie, majú na dosah servis a každý slušný predajca má aj na stave hafo náhradných dielov.Čiže málokedy sa stane že niekomu sa povie nemáme prídite o týždeň,možno bude.Hlavne diely spotrebného charakteru ako silentbloky, spojkové bubny, reťaze a lišty...

 Ostatné značky trpia na to že všetko je potrebné objednávať.Pomaly nič sa nedrží skladom.Je to neekonomické. A musím povedať že podľa mňa si za to môžu zákazníci do veľkej miery sami.Každý hľadá najlacnejšie, rôzne internetové obchody a super zľavy.Vo finále to končí tak že sa ľudia rozčuľujú na tom že prečo neni to aprečo neni ono ale neuvedomujú si to že s tých 10 alebo 15 euro ktoré zarobil na predaji stroja zo super zľavou stačí tak akurát na prežitie a o nejakom raste neni ani reči.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 36.53 (?), 13.9.2016 14:38

Historicky jsou ty dvě značky absolutně předražené koupením počínaje, servisem konče. Zákazník přeplatil a platí skladové zásoby a jedině lesáci jsou ochotní platit za takový luxus, aby mohli vydělávat. Do lesa na výdělek ty dvě značky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 20.78 (?), 14.9.2016 20:42
Občas robím známym opravy píl. Okrem top modelov som ich mal rozobraté už takmer všetky. Najviac ma zaujímaja konštrukcia, dodávatelia dielov, predimenzovatelnosť a pod. ANI KEBY SOM AKO CHCEL SA NEDÁ KONŠTRUKČNE POROVNAŤ D420 a HQ 445. Na.slovensku aj v Čechách fungujú centrálne sklady, ktoré majú väčšinu kritických dielov skladom a do druhého dňa sú na predajni.Pílu teba kúpiť tam, kde robia aj jej servis, aj keď to bude o niečo drahšie. Jaro.Š
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 72.149 (?), 14.9.2016 20:54

Nevím, jak to je s jinými díly, ale když mi na SK blízko LM odešlo na PS420C zapalování, tak jsem v úterý kolem poledne zavolal do obchodu, a ve čtvrtek dopoledne jsem ho na prodejně v LM vyzvedl. Jinak jsem kupoval jen spotřebák- řetězy 95VPX a řetězku. Lištu jsem jen přebrousil, drážka nebyla vyjetá do šířky.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?), 14.9.2016 21:18

ja by som skôr uvítal rozviť vetu spôsobom: "aj keby som veľmi chcel, tak sa to konštrukčne nedá porovnať pretože a vymenovať konrétne technické riešenia, ktoré sú lepšie, horšie a prípadne poruchové. takto mi to príde nefér písať veľmi všeobecne. 

prečo to píšem?! keď prišiel nový model dolmar ps-5105, tak niekto tu podľa môjho názoru veľmi odborne popísal konštrukčné riešenia nového modelu s tým, že veci ktoré sa veľmi kazili u predchadzajúceho modelu sú už vyriešené. mňa to veľmi sklamalo, lebo dovtedy tu nikto nepísal, že sú tam také problémy a písali sa len pozitívne veci. odvtedy beriem fórum s obrovskou rezervou, netuším kto sedí na druhej strane, akým spôsobom je zainteresovaný na predaji, prečo niečo chváli a na iné nadáva, prečo píše len to čo mu vyhovuje a prípadné chyby zamlčí. preto by bolo fér, keby aj vy skúsite objektívne, podrobne popísať, prečo sú konštrukčné riešenia u hq lepšie, lebo napr. ja keby si mám vybrať v triede hobby/farm tak sa rozhodujem medzi stihl/dolmar, ale to sú len moje subjektívne názory. ťarchu argumentov konštrukčného riešenia nechávam na vás :)

čo sa týka servisu, tak ten sa tu nespomína a samozrejme, že je lepšie, keď je servis priamo na predajnom mieste. mám krovinorez dolmar, nikto ho nenastaví, lebo choďte tam, kde ste ho kúpili a to treba poslať do centrálneho servisu na nastavenie karburátora, ktoré trvá 10 min aj so zahratím motora. 

vlastním stroje značky hq (profi+hobby), stihl (profi), dolmar (farm), takže nemám ani chuť, ani motiváciu kopať pre nejakú značku, lebo každá má nejakú muchu, som rád keď sa veci píšu pokiaľ možno čo najobjektívnejšie. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 20.78 (?), 14.9.2016 22:10
Ono sa tieto problémy ukážu až pri extrémnej záťaží a nesprávnom používaní ako je napr totálne zbrúsenie obmedzovákov na reťazí, rez s tupou reťazou, Stará zmes, a hlavne zanesené chladenie. Teraz mám na repas STIHL MS 290 čo je čo.sa týka konštrukcie na životnosť veľmi dobrá píla, avšak s veľmi zanedbanou údržbou sa prepálila olejová nádržka pod výfukom/totálne znečistenie.bioolejom/. Ja som vlastnil MS 039 čo.je takmer rovnaká píla s väčším objemom cca 15 rokov a žiadny zásadný problém som s ňou nemal. Po výmene gufier, kožísk a krúžkov išla ako nová a predal som ju. Jaro.Š
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?), 14.9.2016 23:50

lenže hobby/farm kategória nie je stavaná na extrémnu záťaž, teda keď niekto dá takej píle zabrať, tak je to chyba obsluhy, nie konštrukcie stroja.  rovnaké platí, aj pri úplne zanedbanej údržbe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 57.166 (?), 15.9.2016 6:31

 Akorát by na dolmar mohli dělat víc replik, jejich staré pilky stále řežou a opravy byvyšly líp. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika