Vlhkost v koupelně: víme, jak se jí zbavit

Vlhkost v koupelně
Zdroj: www.acesolvesitall.com

Koupelny jsou horkým místem výskytu vlhkosti, která může vést k nejrůznějším problémům. Vlhkost může být nejen živnou půdou pro plísně a houby, ale její nadměrné množství může také poškodit kovové povrchy, nátěry a dokonce i deformovat dřevěné prvky. Proto jsou v koupelnách s vanou nebo sprchou často instalovány odsávací ventilátory, které pomáhají odvádět vlhkost ven. Ne každý dům však má odtahový ventilátor a někdy ani ty, které ho mají, nejsou tak účinné při odstraňování veškeré přebytečné vody. Proto je mnoho nájemníků a majitelů domů nuceno být trochu kreativní a přidat do koupelny další doplňky, které pomohou snížit zatížení vodou, jako jsou odvlhčovače a rostliny. Podívejte se na následující rady, které vám zaručeně pomohou s problémy s vlhkostí v koupelně.

Zajistěte si dobré větrání koupelny

Jedním ze způsobů, jak snížit množství vlhkosti v koupelně, je zkontrolovat větrání. To může znamenat, že během sprchování nebo po něm budete muset otevřít okna nebo se ujistíte, že máte okna s dvojitými skly, protože je méně pravděpodobné, že budou přitahovat kondenzát.

Vlhkost v koupelně: víme, jak se jí zbavit
Zdroj: www.istockphoto.com

Přidejte do koupelny odvlhčovač vzduchu

Spuštění odvlhčovače v koupelně během sprchování může také výrazně snížit množství vlhkosti ve vzduchu. Musíte si však uvědomit jednu věc. Tyto typy přístrojů potřebují přístup k elektrické zásuvce, pokud si nekoupíte přístroj na baterie. Také budete muset pamatovat na vyprazdňování nádržky na vodu, aby nepřestala fungovat, když se příliš naplní.

Udržujte svou koupelnu v suchu díky rostlinám

Jako certifikovaní milovníci rostlin jsme nepotřebovali další záminku k tomu, abychom si domů pořídili další rostliny. Toto doporučení odborníků nám k tomu rozhodně dalo dobrý důvod. Několik z nich si pořídíme, abychom zjistili, zda se nám podaří ještě více snížit vlhkost v koupelně. Můžeme začít bojovat proti plísním a houbám.

Protože v mnoha případech mohou být obě tyto věci nepříjemné, ale vždy existuje možnost, že se mohou změnit v něco mnohem závažnějšího, co otevře bránu ke strukturálním i zdravotním problémům.

A pokud můžeme oběma těmto věcem předejít tím, že si pořídíme pár krásných rostlin. Vězte, že se do toho pustíme. Takže se vydejte do zahradnictví a vyberte si jich pár pro sebe. Nezapomeňte, že to všechno děláte pro zdraví a pohodu vás i vašeho domova!

Vlhkost v koupelně: víme, jak se jí zbavit
Zdroj: weneve.com

Abychom zabránili potenciálním problémům způsobeným vlhkostí v koupelně, je klíčové nejen správně větrat, ale také zvažovat další opatření, jako jsou odvlhčovače vzduchu a přidání rostlin. Tyto jednoduché kroky nejenže pomáhají udržet koupelnu suchou a pohodlnou, ale také mohou předcházet vzniku plísní a houb ve vlhkém prostředí. Při péči o vlhkost v koupelně je prevence klíčová pro udržení strukturální integrity a zachování zdravého prostředí v domě.

Větrání koupelny je zásadním prvkem při snižování vlhkosti, a proto by měly být okna a větrací systémy udržovány v optimálním stavu. Používání odvlhčovače vzduchu může být efektivním prostředkem ke snižování nadměrné vlhkosti, zejména v situacích, kdy venkovní větrání není možné. Rostliny v koupelně nejen přidávají estetický prvek, ale také absorbují vlhkost a přispívají k regulaci vzduchu. S tímto inteligentním přístupem k regulaci vzduchu v koupelně můžete udržet optimální úroveň vlhkosti. Zároveň můžete chránit tak strukturu a vzhled prostoru.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno