Weibang WB 506, Mega 4750 LKT, nebo neco jineho?



host - 29.98 (?)
15.4.2009 12:14

Připadá mi, že Stiga Turbo 47S má trochu slabší motor. Jak jsem psal, zahrada je 1400m a ne moc rovna.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?), 15.4.2009 8:10
Snapper má předek bubnu a centrální zdvih vyřešen inteligentněji, takže nedrhne. Pokud jde o al-ko 470 BRV, tak bych jako drobnost viděl zastaralý a o něco méně výkonný motor 625, který má SV rozvod. Je spolehlivý, ale přeci jen, osobně bych si vybral modernější motor, už jen kvůli tomu, že má lepší spalování, takže člověk nedýchá tolik zplodin. Co se mi na alku nelíbí jsou kola, která po pár hodinách ježdění mají slušnou vůli, zejména potom zadní. Mají pouze jednořadá valivá ložiska v kombinaci s pouzdry uloženými v plastu. Snad kvůli tomu se mi se sekačkou špatně manipulovalo, je to takový "kejklal." Osobně bych ze sekaček do 48 cm vybral jako 1. snapper ERDS 19700, 2. ibea 4706 (ale je dražší), 3. mega 4750 s převodovkou. Pokud budete kupovat jakoukoliv sekačku přes eshop, ohlídejte si, zda ta konkrétně zaslaná bude mít opravdu ten motor, jaký chcete. Kolega si vloni objednal sekačku, telefonicky si ověřil, že tam opravdu bude motor honda, a opravdu přišla s briggsem 625, na což prodávající odvětil "a co má jako bejt? Vždyť je to všechno stejný."
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 26.219 (?), 15.4.2009 8:46

Mám Snappera, ale proto, že mne stál jenom 10000,- a že mi 48 cm stačí. Bez slevy bych rozhodně bral Megu 4750, za stejný peníz lepší převodovka (3 stupně - spolehlivější než u Snapperu), přepychový motor, který zvládne i přerostlou trávu a širší záběr - zadní kola nepřejíždí neposečenou trávu a dá se sekat těsněji kolem plotu. Soused nyní koupil Al-ko, je stejně těžké, stejně drahé, ale horší motor než u Snapperu, pevná rychlost pojezdu a kvedlající se madlo (rychloupínání, které se nedá pořádně utáhnout).  Servis všech sekaček zvládne každý slušný opravář zahradní techniky. Hondu bych nebral, zdá se mi, že využívají dobrého jména a nasazují neúměrné ceny. Motor Honda si ne nedá s motorem Lamborghiny srovnávat, je to jako Felicie a Octávka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?), 15.4.2009 10:34
Tak zrovna snappera jsem zkoušel pouze na pár řádcích před prodejnou, a musím říct, že se mi s ním sekalo a celkově zacházelo moc dobře. Pokud jde o motor lamborghini, tak je to sice mezi sekačkovými motory dělo, ale když se na něj podíváte, tak zjistíte, že je to honda, minimálně v licenci. Liší se pouze vrchním plastovým krytem, filtrem a měrkou oleje. A ještě tím, že honda 190 ccm s rozvodem OHV již pro sekačky nedodává - pokud jej vůbec ještě nekam dodává.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 29.121 (?), 15.4.2009 11:24

To je ale pěkný nesmysl. Motor Lamborghini byl vyvinut italskými inženýry značky Lamborghini ve spolupráci s firmou Mega Group. Motor má obsah 200 ccm, litinovou vložku válce, uložení kliky do ložisek a katalyzátor. O žádnou kopii motoru Honda GXV 160 nejde, tento motor kopírují jen číňani.

Na snappera jsem si přečetl hodně kritiky, takže asi tak dobrý nebude jak vypadá, hlavně je to americká sekačka, která nezvládne sekat vyšší trávu tak jako jiné značky z USA. Tyto stroje jsou stavěné na sečení krátké sušší trávy a na časté mulčování.

Když se tady bavíme o sekačkách do 13 tisíc, co takhle třeba Stiga Turbo 47S? Myslím na výměr do tisíce metrů by byla skvělá, prý velmi dobře sbírá i mulčuje, hlavně není problém se sečením vyšší trávy. Ale zbytečně tady někteří z vás haní Hondy jako motory, ceny padají hodně hodně dolů. Taky jsem pořád nevěděl, co na té Hondě GCV pořád vidí, a ihned jsem přišel v čem je to paráda. Skvěle startuje i za studena, je tichá, nečudí a má naprsto jednoduchou údržbu. Nemusíte nastřikovat palivo, jen otevřete palivový kohoutek, nastavíte otáčky a hurá do práce. Honda GCV 135 mě hodně mile překvapila.

Briggsy bych taky nezatracoval, mají skvělé a jednoduché motory, co poměrně dost vydrží. Jejich DOV 700 nebo 825 Pro patří k absolutní špičce na trhu, jsou dokonce lepší než Hondy - žádný nenabízí takový komfort u sekačkových motorů jako právě 825 Pro, i když u nás jej více vidím na malotraktorech. Olejové čerpadlo s filtrem se perfektně starají o dlouhou životnost. DOV 700 lze srovnávat třeba s GSV 190 od Hondy, ale Briggs má přeci jen nižší obsah a tudíž menší spotřebu. Jinak obě značky jsou velmi dobré a spolehlivé, Honda je teda kratší dobu na trhu a stihla si s motorama udělat velice dobrý jméno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?), 15.4.2009 11:40
Zatím to vypadá, že italští inženýři tento motor nikdy neviděli ani na obrázku. Zkuste jej najít na stránkách lamborghini, nebo zkuste vůbec najít k tomuto motoru cokoliv, co by jej pojilo s lambo, či, co by o tomto motoru říkalo více než je popsáno u výrobců sekaček, nenajdete nic. Nicneříkající manuál k motoru dělal někdo jiný, a motor také, s lambem jej pojí pouze samolepka na plastovém deklu. Nikde není uvedena země původu, ani výrobce, ani nic jiného. S lambo má motor společného asi tolik jako kafe, oblečení či módní doplňky s nápisem této značky. Dle toho, jak se lambo k tomuto motoru nehlásí, to vypadá, jakoby si marketingové oddělení někde zadalo výrobu, a propůjčilo jméno. Celý motor se velmi velmi podobá hondě.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 29.98 (?), 15.4.2009 12:14

Připadá mi, že Stiga Turbo 47S má trochu slabší motor. Jak jsem psal, zahrada je 1400m a ne moc rovna.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 15.4.2009 13:33

To, že jsou pane 26.219 na českém trhu Hondy drahé je pravda. Že Honda využívá dobrého jména je jedině v pořádku, to by jinak neměli její marketingoví odborníci v hlavě srovnané, nemyslíte? Asi se nějak k tomu dobrému jménu museli propracovat.Že by jen reklamou?On ten vývoj asi taky něco stojí, že?  No a ta cena není jen za motor. Oni mají ty sekačky velmi vymakané jako celek.To se dá poznat pouze vlastní zkušeností, ne z ceníku. 

Faktem je, že jméno značce vybudovaly motory s rozvodem OHV, na živitnost moderních OHCček jsem osobně taky zvědavý.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 26.219 (?), 15.4.2009 14:02

Vymakané Hondy? Motory jsem nehanil, jen jsem psal o vysoké ceně. A vlastní sekačky? Běžný nízký standart, alespoň u té, který má již 4 roky soused. Podřadná ložiska v kolech a skelet, který koupíte od jiných výrobců levněji. Zkrátka nic moc. Můj BS DOV 700 je také na úrovni, podobné jako Honda, ale ne tak drahý. Podívejte se do zahraničí, tam Honda tolik cenově nevyčnívá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 15.4.2009 14:17

Nepovedu tu s Vámi jakoukoliv polemiku tímto stylem. Jsem majitelem sekačky této značky, ovšem poněkud jiné cenové kategorie, než o které asi máte informaci od souseda.Skelet - plast špičkové kvality a provedení.Kola velká, ložiska v pořádku, celkově velmi tuhý celek s přesným vedením. Nemám k ní sebemenší připomínku mimo ceny, což jsem Vám snad jasně napsal. Provoz zažívá velice tvrdý, velmi svahovitý a zárovn nerovný terén, občas po něm doslova poskakuje, přes sezonu sečení, na podzim sečení zárověň se sběrem velmi vysoké a husté vrstvy listí ze sousední naprosto neudržované zahrady se vzrostlými kaštany, olšemi,břízami a topolem černým, blízkost lesa. Tedy-extrémně tvrdý provoz, několik let zcela bezzávadný provoz.

Pokud za ni nechcete zbytečně platit, kupte v zahraničí, pokud osobně neznáte, nekomentujte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.55 (?), 15.4.2009 14:38
Jeste bych tazatele upozornil. Nekupujte si placatou sekacku. Soused ji ma z Mount. a vecne je ucpana, kdyz seka vyssi travu. Co se tyka Alka tak jsem jiz psal, ze s novymi tipy nemam zkusenost. Ty zlute byly kvalitni. A jeste doporucuji vsechna ctyri kola stejnych rozmeru, protoze velka zadni kola se krouti. Samozrejmosti pro vas pozemek je zadni pohon. Jinak co se tyka motoru a znacky je bremeno vyberu na vas. R.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika