Roubování



host - 80.73 (?)
1.1.2009 14:36

s tím pouzdrem souhlasím, používal ho můj otec, používám ho i já.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
                     
host - 50.44 (?), 22.4.2007 18:50
Dovoluji si vstoupit do odborné diskuze a podělit se o zkušenosti s uchováním roubů do jara. Již několik desetiletí po způsobu předků uchovávám rouby u severní strany stavení zahrabané do sterilního popelu. Letos při těch teplotách jsem měl obavy, ale rouby vydržely bez vady, i když mi je slepice vyhrabaly.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 22.4.2007 23:18

Zajímavý údaj. Čím si vysvětlujete efekt popela?  Ten popel máte ze dřeva? Je suchý nebo vlhký? Neznečišťuje příliš rouby? Nevadí jeho zásaditá reakce? Jak udržujete popel sterilní a proč? Jak moc jsou v něm rouby ponořené? Kolmo nebo naležato?
  Já mám rouby zapíchnuté na severní straně normálně 1/3 délky v hlíně. Dosud jsou všechny v pořádku, pokud ovšem byly nařezány ve správný čas a dostatečně silné. Před roubováním je dám na pár hodin do vody

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 139.242 (?), 17.6.2007 21:35
V červenci jsem přesíval popel ze zimy a hromada byla asi metr vysoká a ve spoda bylo velké mnozství sněhu, takže usuzuji, že jako izolant je to výborné... a menší koulovačka z dokonce relativně bíleho čistého sněhu v červenci je dobrá... Laďa
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 80.73 (?), 1.1.2009 14:36

s tím pouzdrem souhlasím, používal ho můj otec, používám ho i já.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 50.44 (?), 22.4.2007 18:52
Zásadně k broušení tvrdého materiálu potřebujete měkký brousek a naopak.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.251 (?), 23.4.2007 14:49
Na tvrdý nůž je nejlepší mít tvrdý brousek a měkký brousek. Tvrdým se brousí, měkkým obtahuje. 
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 70.254 (?), 19.5.2007 21:07
Velice dobře chápu co je mit dobré nářadí. Ale nemám žádný obtahovací kámen už z obavy, že by mi ho někdo zničil. Na vyhlazení ostří používám s uspěchem lapovací papír 4000, nebo podobný. Dělá snadno žiletku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
jirka m - (8), 22.6.2007 21:29
Díky všem za podnětné rady. Jsem v roubování téměř samouk a nyní jsem zjistil,ž e roubovací nůž brousím skoro 30 let špatně. Nevěděl jsem, že se správně bousí jen z jedné strany. Ale z geometrie ostří je  jasné. S pozdravem jirka m.                      
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 180.133 (?), 25.6.2007 21:30
Belgické brousky prodává firma Tina, která vyrábí i výborné roubovací nože. Malý brousek cca 4 cm stojí 300 Kč a velký 800Kč. Mělo by to jít sehnat přes distributory firmy Tina. např. Sinco Mlazice (Mělník) aj. Vítek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 25.6.2007 21:35
Tak to je hustá cena. To nejspíš zůstanu u šedé břidlice za čtyřicet a starého řemene.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika