Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Jabloně > Roubování

   << Předchozí příspěvky | <...11, 12, 13, 14, 15...>   
                           

Roubování


host - xxx.xxx.33.75 (?), 7.4.2007 0:20
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Co se týče broušení používám jak carborundum z Benátek tak piskovcový brousek z Rožnova, ale nejlepší je keramická vložka z pyrometru z průmyslové pece, kterou mám asi 20 let a ta je opravdu nejlepši (materiál podobný pojistce).
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
                           

Roubování


host - xxx.xxx.50.44 (?), 22.4.2007 18:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dovoluji si vstoupit do odborné diskuze a podělit se o zkušenosti s uchováním roubů do jara. Již několik desetiletí po způsobu předků uchovávám rouby u severní strany stavení zahrabané do sterilního popelu. Letos při těch teplotách jsem měl obavy, ale rouby vydržely bez vady, i když mi je slepice vyhrabaly.
Připojit reakci
                           

Roubování


vyslouzil (17608), 22.4.2007 23:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zajímavý údaj. Čím si vysvětlujete efekt popela?  Ten popel máte ze dřeva? Je suchý nebo vlhký? Neznečišťuje příliš rouby? Nevadí jeho zásaditá reakce? Jak udržujete popel sterilní a proč? Jak moc jsou v něm rouby ponořené? Kolmo nebo naležato?
  Já mám rouby zapíchnuté na severní straně normálně 1/3 délky v hlíně. Dosud jsou všechny v pořádku, pokud ovšem byly nařezány ve správný čas a dostatečně silné. Před roubováním je dám na pár hodin do vody

Připojit reakci
                           

Roubování


host - xxx.xxx.139.242 (?), 17.6.2007 21:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
V červenci jsem přesíval popel ze zimy a hromada byla asi metr vysoká a ve spoda bylo velké mnozství sněhu, takže usuzuji, že jako izolant je to výborné... a menší koulovačka z dokonce relativně bíleho čistého sněhu v červenci je dobrá... Laďa
Připojit reakci
                           

Roubování


host - xxx.xxx.80.73 (?), 1.1.2009 14:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

s tím pouzdrem souhlasím, používal ho můj otec, používám ho i já.

Připojit reakci
                           

Roubování


host - xxx.xxx.50.44 (?), 22.4.2007 18:52
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zásadně k broušení tvrdého materiálu potřebujete měkký brousek a naopak.
Připojit reakci
                           

Roubování


host - xxx.xxx.1.251 (?), 23.4.2007 14:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Na tvrdý nůž je nejlepší mít tvrdý brousek a měkký brousek. Tvrdým se brousí, měkkým obtahuje. 
Připojit reakci
                           

Roubování


host - xxx.xxx.70.254 (?), 19.5.2007 21:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Velice dobře chápu co je mit dobré nářadí. Ale nemám žádný obtahovací kámen už z obavy, že by mi ho někdo zničil. Na vyhlazení ostří používám s uspěchem lapovací papír 4000, nebo podobný. Dělá snadno žiletku.
Připojit reakci
                           

Roubování


jirka m (8), 22.6.2007 21:29
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Díky všem za podnětné rady. Jsem v roubování téměř samouk a nyní jsem zjistil,ž e roubovací nůž brousím skoro 30 let špatně. Nevěděl jsem, že se správně bousí jen z jedné strany. Ale z geometrie ostří je  jasné. S pozdravem jirka m.                      
Připojit reakci
                           

Roubování


host - xxx.xxx.180.133 (?), 25.6.2007 21:30
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Belgické brousky prodává firma Tina, která vyrábí i výborné roubovací nože. Malý brousek cca 4 cm stojí 300 Kč a velký 800Kč. Mělo by to jít sehnat přes distributory firmy Tina. např. Sinco Mlazice (Mělník) aj. Vítek
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...11, 12, 13, 14, 15...>   
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Rady do začátku chovu králíků23.5.2020
Chov pstruhov20.5.2020
Chov pstruhov17.5.2020
Chov pstruhov16.5.2020
Chov pstruhov16.5.2020
Chov pstruhov16.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů