Protirakovinové jablko
|
|
|
|
|
 |
 |
|
wels - (7) - 173.33 (?), 6.8.2017 13:51, zobrazeno: 10852x
Zdravím.Našel sem na internetu zajímavý článek.Výzkumníci z Nového Zélandu, kteří pečlivě zkoumali vybrané odrůdy světového sortimentu kvůli možnému léčebnému účinku u rakovinových onemocnění nedávno zjistili, že Hetlina obsahuje množství fenolických látek, které jsou známé svými protirakovinnými účinky. A má jich dokonce třikrát více než je průměr. Toto množství by mohlo nejen pomoci se zákeřnou nemocí, ale podle vědců se může projevit i zlepšením celkového zdravotního stavu toho, kdo jablka odrůdy Hetlina konzumuje.Obsahuje vysoké množstvé antioxidantů a navíc i mnoho dalšíc prospěšných látek.Koukal jsem, že na Novém Zélandu už je odrůda nějaký čas k prodeji na několika místních eshopech..U nás sem jí na eshopech nenašel.Rád bych si zakoupil několik kusů.Snad jí někde seženu.Víte prosím někdo víc informací o této odrůdě? A jaká jsou vůbec ta nejzdravější jablka na našem trhu? Najde se nějaký odborník, který o tom něco málo ví? Děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 6.8.2017 14:09
...a než na něj narazím, pokřoupu tři jinačí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
wels - (7) - 173.33 (?), 6.8.2017 17:33
Děkuji za poskynuté foto.Zajímavé.Popis chutí je úplně odlišný.Na jednom uvedeném serveru píší, doslovně (A delicious eating apple.) Jak chutná doopravdy tedy můžeme nejspíš jen hádat.Ovšem je to skutečně tak.Je k prodeji na několika místních eshopech a píše se o ní na několika portálech.Konkrétně např zde :
Hetlina 1
Hetlina 2
Hetlina 3
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 162.23 (?), 6.8.2017 22:07
Hetlina je zajímavé, chutné jablko, překvapení letošní skládky (dá se dohledat zde na fóru pod příslušným názvem i s fotem plodů). Málo se kazí, poškození korkovatí, podobně jako u Panenského. Je ploššího tvaru, lehce navoněné chuti. Snad se i někde množí (Holovousy?). O jeho údajných antirakovinných vlastnostech jsem též četl, ale příliš pozornosti jim něvěnoval.
Zdraví Mittwoch
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
GPavel - (12) - 28.97 (?), 31.12.2019 12:38
Odolnost proti infarktu jezením jakýchkoliv jablek moc nezvýšíte. U infarktu bývá na vině spíš chlór z pitné vody, než nedostatek ovoce.
Zato mají jablka úžasné čistící schopnosti a působí ve střevech podobně, jako třeba draze kupovaná chlorella. Zbavují tělo těžkých kovů a dalších škodlivin. Proti rakovině působí při pojídání jablek hlavně to, když je sníte i s jadérky. Jadérka všech nechemizovaných jablek mají protirakovinné účinky. U jablek z obchodu se ale obávám, že jejich přidaná hodnota, tedy zbytky postřiků, hnojiv a prodejních leštidel, spíš rakovinu způsobují. Stejně tak bych se z opatrnosti raději štítil odrůd vzniklých genetickou modifikací.
Jablek nemusíte jíst tunu. Stačí jíst jen ta přirozeně pěstovaná. Mám s tím osobní zkušenosti. Dceři změna potravin za nechemizované a vody za čistou pomohla od berlí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.170 (?), 7.8.2017 7:23
S podobným marketingem (Polyfenoly, antioxidanty) tlačí družstvo Melinda (Trentino) Kanadskou renetu.
V.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|