Odolnost proti infarktu jezením jakýchkoliv jablek moc nezvýšíte. U infarktu bývá na vině spíš chlór z pitné vody, než nedostatek ovoce.
Zato mají jablka úžasné čistící schopnosti a působí ve střevech podobně, jako třeba draze kupovaná chlorella. Zbavují tělo těžkých kovů a dalších škodlivin. Proti rakovině působí při pojídání jablek hlavně to, když je sníte i s jadérky. Jadérka všech nechemizovaných jablek mají protirakovinné účinky. U jablek z obchodu se ale obávám, že jejich přidaná hodnota, tedy zbytky postřiků, hnojiv a prodejních leštidel, spíš rakovinu způsobují. Stejně tak bych se z opatrnosti raději štítil odrůd vzniklých genetickou modifikací.
Jablek nemusíte jíst tunu. Stačí jíst jen ta přirozeně pěstovaná. Mám s tím osobní zkušenosti. Dceři změna potravin za nechemizované a vody za čistou pomohla od berlí.