|
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?
|
|
|
|
host - 81.42 (?) 25.3.2013 18:22
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem.
Co se týká jablek, myslím že momentálně je nejchutnější Orion. Goldstar taky není k zahození, musí mít při pěstování dobrou polohu a vyzrát. Velice mě negativně překvapil Jonagold Marnika, který zčásti začal moučnatět již koncem prosince. Teď začíná Sirius a Shalimar. Chuťově příbuzná k Ontariu je Zuzana, ale velmi dobře vyzrálému Ontariu nemůže konkurovat. Ze starších odrůd je výborná Landsberská reneta, která v dobrém sklepě vydrží do konce ledna-(pokud ji nezkonzumujete dřív). Z podzimních jablek jednoznačně Gravenštajn. Chuťvě vynikající a vydrží skoro až do půli ledna. Jinak jednoznačně preferuji sorty s vysokou rezistencí. Nač mě je jablko, na které musím použít tuny chemie. To je potom jedovatější než které dostala Sněhurka od macechy. Ta aspoň natáhla ráfky hned, kdežto nikdo z nás neví co sním použitá chemie na ochranu proti houbovým chorobám udělá.
Co se týče kořalky-může být jak kalvados tak i slivovice výborrnou pálenkou. ale zdaleka nedostižitelný mok je pouze hruškovice z Klapovky, nebo Williamky červené a vůbec nejlepší je z Hardyho máslovky dobře vyzrálé.(proto ji budu letos vysazovat v hojném počtu na MA).
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
Marie Klára - Stříbrný Zahrádkář (187) - 41.2 (?), 23.2.2016 11:47
Loni jsem měla první velkou úrodu z poměrně mladých stromů a ve sklepě tak vedle Idaredů (které se letos hodně kazí) a jiných starých odrůd mám ještě i Rajku a Rubinolu. Rubinola už začíná vadnout, Rajka stále pěkná.
Překvapením byla Primadela, kterou jsme zkonzumovali minulý týden. Křehká, chutná - mamka prohlásila, že lepší jablko snad nejedla, a to mají letitý strom Matčina, na které nedá dopustit a měli strom Čisteckého.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sadař vlada - Stříbrný Zahrádkář (152) - 20.86 (?), 21.3.2013 19:13
Zdravím
Jsem velice rád, že se na tomto názoru většinou v klidu a míru shodujeme a všichni sbíráme síly na boj s bacily a plevelem se škudci na jaro.kterému se letos moc nechce. Tak na ZDRAVI a i do čaje je to dobré.
sadař vlada
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.42 (?), 25.3.2013 18:22
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem.
Co se týká jablek, myslím že momentálně je nejchutnější Orion. Goldstar taky není k zahození, musí mít při pěstování dobrou polohu a vyzrát. Velice mě negativně překvapil Jonagold Marnika, který zčásti začal moučnatět již koncem prosince. Teď začíná Sirius a Shalimar. Chuťově příbuzná k Ontariu je Zuzana, ale velmi dobře vyzrálému Ontariu nemůže konkurovat. Ze starších odrůd je výborná Landsberská reneta, která v dobrém sklepě vydrží do konce ledna-(pokud ji nezkonzumujete dřív). Z podzimních jablek jednoznačně Gravenštajn. Chuťvě vynikající a vydrží skoro až do půli ledna. Jinak jednoznačně preferuji sorty s vysokou rezistencí. Nač mě je jablko, na které musím použít tuny chemie. To je potom jedovatější než které dostala Sněhurka od macechy. Ta aspoň natáhla ráfky hned, kdežto nikdo z nás neví co sním použitá chemie na ochranu proti houbovým chorobám udělá.
Co se týče kořalky-může být jak kalvados tak i slivovice výborrnou pálenkou. ale zdaleka nedostižitelný mok je pouze hruškovice z Klapovky, nebo Williamky červené a vůbec nejlepší je z Hardyho máslovky dobře vyzrálé.(proto ji budu letos vysazovat v hojném počtu na MA).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.10 (?), 1.4.2013 13:53
Topaz chutí výborne, ale tiež Karmina, ktorá nie je nejak moc výrazná v chuti čo znamená, že nie je sladká ani kyslá no svojou bielou dužinou vás láka na zahryznutie, má dostatok šťavy a základ je, že neni múčnatá.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|