Golden Delicious
|
|
 |
 |
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.64 (?) 24.10.2016 22:11
"...kažký kdo má do..." : Ešteže sa Vám tam nevloudil preklep na "každá", to by bolo zaujímavé...:-). Ale ten Reinders by som obhajoval, ten sa trochu líši aj tvarom a hladkosťou šupky. Ružové líčko závisí od lokality, bol som mimoriadne príjemne prekvapený aké nádherné jablká dokážu v slovenských podmienkach vypestovať veľkoproducenti (Veselé, Dun.Lužná, Čachtice, Dvory n.Žitavou a ďalšie), a to aj odrody na podmienky náročnejšie (G.D., Gala, Fuji, Granny Smith). Zaujímavý by mohol byť ten Goldrush. IH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.64 (?), 24.10.2016 22:11
"...kažký kdo má do..." : Ešteže sa Vám tam nevloudil preklep na "každá", to by bolo zaujímavé...:-). Ale ten Reinders by som obhajoval, ten sa trochu líši aj tvarom a hladkosťou šupky. Ružové líčko závisí od lokality, bol som mimoriadne príjemne prekvapený aké nádherné jablká dokážu v slovenských podmienkach vypestovať veľkoproducenti (Veselé, Dun.Lužná, Čachtice, Dvory n.Žitavou a ďalšie), a to aj odrody na podmienky náročnejšie (G.D., Gala, Fuji, Granny Smith). Zaujímavý by mohol byť ten Goldrush. IH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.2 (?), 31.3.2016 21:22
Jaký Golden,
v hypermarketu jsem viděl jablka Golden z ČR (16) Kč a vedle z Itálie (30Kč). Ten z itálie je 2x větší.
Kde se dá sehnat stromek toho Goldenu z itálie? Má ho Starkl?
Jak je možné, že mezi českým a italským Goldenem je takový rozdíl?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 130.173 (?), 31.3.2016 21:48
Rozdil bude dan i tridenim (a ocenenim) ovoce. Nekdy se daji koupit i pekne GD puvodem z CR, zalezi na lokalite.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 67.66 (?), 31.3.2016 22:09
Kde se dá sehnat stromek toho Goldenu z itálie?
Rozdíl bude dán hlavně tím, že Itálie je krapet jižněji než ČR.- Nebo si snad myslíte, že velkopěstitelé u nás by si vysazovali klony G.D. s polovičními plody než Italové?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 130.27 (?), 31.3.2016 22:17
Rozdíl je ve velikosti, ale když ochutnáte, tak bych za svoje gd nic nevyměnil, v Itálii je to tolikrát stříkáno, že kdyby to člověk věděl, tak to do huby nebere a sami pěstitelé říkají, já stříkám a biopěstitelé stříkají v noci :D jsou přešlechtěná, na pohled pěkná, ale chuť je nulová
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 130.27 (?), 31.3.2016 23:02
Myslel jsem vyhnána moderními poznatky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.170 (?), 31.3.2016 22:29
Je mnoho faktorů, které určují kvalitu, velikost a vyrovnanost sklizně.
Viruprostý materiál, vhodné a stabilní klima, řez, probírky, závlaha, hnojení, ochrana, tvar stromu. Kvalitu sklizně vždy určuje nejslabší článek v systému pěstění. Vpodstatě platí Liebigův zákon minima v širším smyslu.
Umění není vypěstovat Golden velikosti 75+, ale umět to vypěstovat každoročně s minimálním podílem nestandardu a při dobrém výnosu. Tyroláci umí 80t/ha.
V.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|