venkovní prostor
Zdroj: www.bhg.com

Toužíte po klidném útočišti a úniku na zahradu? Všichni si zasloužíme krásné venkovní prostory bez ohledu na velikost dvora, který máme. Pokud máte málo místa, máte o důvod víc být kreativní a proměnit svůj dvorek v krásný a funkční venkovní prostor. Proměňte svůj prostor pomocí elegantních a kreativních nápadů!

Východní pobřeží se setkává se středomořskou atmosférou

Proměňte váš venkovní prostor v relaxační a zelený venkovní ráj, který v sobě spojuje krásu i funkčnost – nová terasa a paluba spolu s venkovní kuchyní a květináči.

Sázecí nádoby dobře oddělují různé oblasti a zároveň dodávají půvab. Vytvořte úžasné přírodní zelené stěny s bambusovými rostlinami podél zadní stěny, abyste je oddělili a fungovaly jako kulisa. Naplňte květináče hortenziemi a japonskými javory, a abyste měli něco do kuchyně, můžete zkusit zeleninovou zahrádku s rajčaty, fíky a bylinkami.

Proměňte svůj prostor pomocí elegantních a kreativních nápadů
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Městský venkovní prostor

Městský a moderní minimalistický design se dvěma místy k sezení, jedním pro stolování a druhým pro odpočinek v horkých letních dnech. Pergola tyto dvě části příjemně odděluje a poskytuje přístřeší pro posezení s otevřeným ohněm. Prostor terasy je otevřený a působí minimalisticky a funkčně.

Litinové ohniště s otevřenou nádobou je tak jednoduché, a přesto tak úžasné. Dokonalý doplněk každé zahrady pro pozdně letní večerní setkání.

Proměňte svůj prostor pomocí elegantních a kreativních nápadů
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Vytvořte příjemnou atmosféru s neutrálními odstíny

Vaše paluba může vedle tmavého exteriéru vypadat úžasně a příjemně díky použití neutrálních odstínů a přírodních materiálů. Ratanový nábytek je klasický a odolný venkovní nábytek pro jakýkoli prostor na dvorku. Pro pohodlnější sezení použijte házecí polštáře, které jsou také snadným způsobem, jak přidat vzor a barvu.

Abyste měli pocit, že jste svůj obývací pokoj přenesli ven, použijte koberec, který doplní váš styl, a posaďte se a vychutnejte si šálek dobrého čaje!

Proměňte svůj prostor pomocí elegantních a kreativních nápadů
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Malý a útulný

Využijte co nejlépe stísněný prostor a přesto si užijte oddech v útulném prostoru na dvorku!

Vytvořte si soukromí s přírodní opěrnou zdí pomocí železného plotového panelu. Vysaďte kaskádovitou zeleň a užívejte si svůj odlehlý prostor k odpočinku. Pro teplo a texturu vám postačí krásná odhalená dřevěná paluba s pohodlným posezením. Pro trochu stínu můžete do rohu zasadit strom nebo ke stejnému účelu použít vysokou hrnkovou rostlinu, která dodá trochu výšky.

Proměňte svůj prostor pomocí elegantních a kreativních nápadů
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Útulný koutek

Pokud máte k dispozici pouze roh, můžete ho využít na maximum a vytvořit z něj příjemnou terasu. Investujte do klasických prvků, jako je gril a krásný stůl s moderními venkovními židlemi. Zbytek vzhledu doplňte o květiny, které prostor rozzáří.

Můžete použít rostliny v květináčích a obléknout hraniční zeď do vertikální zahrady z polic a pěkných kvetoucích květináčů.

útulný koutek
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Pokud toužíte po klidném útočišti na zahradě, zasloužíte si krásný venkovní prostor bez ohledu na velikost dvora. Máte-li málo místa, kreativita je klíčová pro proměnu dvorku v krásné a funkční útočiště. Proměňte svůj prostor pomocí elegantních a kreativních nápadů. Spojte východní pobřeží se středomořskou atmosférou pro relaxační venkovní ráj s terasou, venkovní kuchyní a květináči, které oddělují různé oblasti. Bambusové rostliny a japonské javory přidají zelené stěny a hortenzie doplní květinovou výzdobu. Pro městský venkovní prostor zvolte moderní minimalistický design s pergolou, která odděluje dvě sezení – jedno pro stolování a druhé pro odpočinek u ohně. Neutrální odstíny a přírodní materiály, jako je ratanový nábytek, dodají vaší palubě útulný vzhled. I v malém prostoru můžete vytvořit soukromý kout s kaskádovitou zelení a pohodlným posezením. Využijte roh zahrady na maximum a vytvořte příjemnou terasu s grilem, krásným stolem a květinami, které rozzáří celý prostor.

Inspirujte se i nápady na design zahrad 12 nápadů na design zahrad: spojení funkčnosti a estetiky

Předchozí článekStromy s úzkou korunou
Stromy s úzkou korunou
Další článekProblematický plevel – Žlutošťavel
Problematický plevel – Žlutošťavel
Julie Skrbková
Julii je vášnivou zahradní nadšenkyni s kreativním duchem.,Ráda se dělí o své znalosti a inspiraci prostřednictvím našeho online magazínu o zahradě, pěstování rostlin, zahradním designu. Julie se nebojí experimentovat s různými styly zahradního designu a kombinovat tradiční prvky s moderními trendy. Její články jsou plné praktických rad, tipů a triků pro úspěšné pěstování rostlin, tvorbu zahradního designu a zvýšení estetického i ekologického potenciálu zahrady.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno