Tatratea jak na to?



host - 156.35 (?)
20.10.2016 12:21

Ano, to je zásadní věc v likérnictví. Používat výše popsaný "Likérnický sirup"!

Rafael.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
            
Jiří II - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (598) - 143.84 (?), 20.10.2016 7:32

Podomácku vyrobený Vaječný koňak, Ořechový likér nebo likér Mystery, to jsou dobře známé pojmy, tak proč to nezkusit také s Tatratea? Slivovici, zejména tu nepovedeneou a tudíž nevhodnou k přímému pití, použít můžete. Ve výsledné chuti likéru se její pachutě obvykle neprojeví. Moje rada se týká doslazování likérů. Místo sypání a rozmíchávání cukru v likéru požívejte zásadně tkzv. invertní cukr tzn. rozvařený cukr v malém množství vody s přídavkem kyseliny citronové.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 20.10.2016 8:14

Souhlasím s radou o cukrovém sirupu. Letos jsem se dokopal k jeho výrobě a potvrzuju, že opravdu je to lepší, než sladit krystalem.

Cukerný sirup 1:1 - v 1 l sirupu je 1 kg cukru. 1 kg cukru do 0,42 l vody, přivést k varu a přidat 0,75 g kyseliny citronové rozpuštěné v troše vody. Vaříme 10 minut - dodržet - pěnu sbíráme. (Balaštík, nebo Půhoný, přesně nevím).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 156.35 (?), 20.10.2016 12:21

Ano, to je zásadní věc v likérnictví. Používat výše popsaný "Likérnický sirup"!

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.155 (?), 30.10.2016 18:14

Děkuji, všem za podněty, likernický sirup určitě vyzkouším.O výsledku budu informovat za 20 týdnů, alespoň tak dlouho by měla být doba zrání...wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 230.35 (?), 25.3.2017 20:43

Polský špiritus měl cca 95% alkoholu!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 224.221 (?), 21.10.2016 17:30

Ale i Beskydy můžou být pro "čajomilce" nebezpečné!
I když v lihovitosti na některé výrobky karloff.sk absolutně nemají musím uznat.
Co se týká pitelnosti a chutě nevím, každá ta čajovina má něco do sebe, chutnají mi všechny a netroufám si je srovnávat.

Rafael.

Pokus o koláž...
Pokus o koláž...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika