Tatratea jak na to?



host - 210.155 (?)
30.10.2016 18:14

Děkuji, všem za podněty, likernický sirup určitě vyzkouším.O výsledku budu informovat za 20 týdnů, alespoň tak dlouho by měla být doba zrání...wink

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
            
Jiří II - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (598) - 143.84 (?), 20.10.2016 7:32

Podomácku vyrobený Vaječný koňak, Ořechový likér nebo likér Mystery, to jsou dobře známé pojmy, tak proč to nezkusit také s Tatratea? Slivovici, zejména tu nepovedeneou a tudíž nevhodnou k přímému pití, použít můžete. Ve výsledné chuti likéru se její pachutě obvykle neprojeví. Moje rada se týká doslazování likérů. Místo sypání a rozmíchávání cukru v likéru požívejte zásadně tkzv. invertní cukr tzn. rozvařený cukr v malém množství vody s přídavkem kyseliny citronové.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6487) - 9.135 (?), 20.10.2016 8:14

Souhlasím s radou o cukrovém sirupu. Letos jsem se dokopal k jeho výrobě a potvrzuju, že opravdu je to lepší, než sladit krystalem.

Cukerný sirup 1:1 - v 1 l sirupu je 1 kg cukru. 1 kg cukru do 0,42 l vody, přivést k varu a přidat 0,75 g kyseliny citronové rozpuštěné v troše vody. Vaříme 10 minut - dodržet - pěnu sbíráme. (Balaštík, nebo Půhoný, přesně nevím).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 156.35 (?), 20.10.2016 12:21

Ano, to je zásadní věc v likérnictví. Používat výše popsaný "Likérnický sirup"!

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.155 (?), 30.10.2016 18:14

Děkuji, všem za podněty, likernický sirup určitě vyzkouším.O výsledku budu informovat za 20 týdnů, alespoň tak dlouho by měla být doba zrání...wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 230.35 (?), 25.3.2017 20:43

Polský špiritus měl cca 95% alkoholu!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 224.221 (?), 21.10.2016 17:30

Ale i Beskydy můžou být pro "čajomilce" nebezpečné!
I když v lihovitosti na některé výrobky karloff.sk absolutně nemají musím uznat.
Co se týká pitelnosti a chutě nevím, každá ta čajovina má něco do sebe, chutnají mi všechny a netroufám si je srovnávat.

Rafael.

Pokus o koláž...
Pokus o koláž...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Ventilátor na krbová kamna12.4.2024
Motorova pila stihl 02812.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika