Tatratea jak na to?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.172 (?), 18.10.2016 10:11, zobrazeno: 11897x
Teprve nedávno jsem náhodou narazil na výborné pítí ze Slovenska s názvem TATRATEA 52%. Ta chuť mne tak dostala, že jsem se rozhodl pokusit se jej vyrobit v domácíh poměrech. Jako základ chci použít slivovici. Hrubý nástin receptu se dá sehnat na internetu, ale požádal bych, zda někdo nemáte svou vlastní zkušenost, nebo recet a postup jak na to. Děkuji všem za pomoc.
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.132 (?), 18.10.2016 11:26
'Anebo taky Zbojnický čaj, Beskydský čaj, Lašský čaj a spousta podobných specialit. Nic Vám nebrání se pokusit na čajové bázi vyrobit něco podobného a možná i lepšího.
Macerát nebo průtahový destilát je vcelku v tom případě jedno, na ingrediencích vlastně taky moc nezáleží. Jde jen o to trefit se do chuti své a okolní. Taktéž ani nějaký ovocný destilát nebo jejich směs bych v tom případě nezavrhoval.
V likérnictví apod. žádné univerzální a všeobecně použitelné Rp. neexistují.
Každému chutná něco jiného...
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 13.105 (?), 18.10.2016 17:47
Tak každý má svý chutě. Domácí vaječňák nebo bayleis taky málokdo vyrábí kvůli tomu, že to vyjde levnějc :-) Každopádně pochybuju, že to vyjde. Není to ledajaké, výše uvedené, lepidlo...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 92.38 (?), 18.10.2016 18:45
Domácí vaječňák nebo bayleis taky málokdo vyrábí kvůli tomu, že to vyjde levnějc
Tak domácí vaječnák asi proto, že je lepší než kupovaný, domácí bayleis proto, že vyjde levnějc. Originálu se - při vší úctě k nápadité receptuře - nevyrovná
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.132 (?), 18.10.2016 22:50
Čaj odvar, lihový macerát nebo průtahový destilát z něj?
Přip. "jen" silice získané z něj vodní párou?
Na základ čajovin vcelku nepodstatné..
Ale jaké čaje použit? To už je celkem problém když je to základní surovina která zásadním způsobem ovlivňuje chuť.
Darjeeling, Assam, apod., je jich jak psů a i chuťově se velmi líší.
Není čaj jako, ale to platí vlastně u všech surovin...
*
Citrusy, vanilky, med, rumová aromata a vše co k tom nějak patří jako že i nějaké mixy ovocných destilátů je už celkem nepodstatné. To už je fact na chuti výrobce.
Rafael
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2
|
|
|