Krovinořez z Lidlu - Florabest - zkušenosti



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
ummagumma - (3) - 34.50 (?) 
8.8.2013 12:15

Dnes som si kupil tento krovinorez v Lidli. Na spodku motoru je stitok, kde je uvedeny vyrobca Suzhou SIP Hyptek Machinery MFG Co., Ltd. a model 1E40F-2. Na strankach vyrobcu www.hyptek.com som tento konkretny motor nenasiel, boli tam len motory 1E40F, 1E40F-II(A) a 1E40F-II(B). Co ma vsak zarazilo, ze pomer benzin: olej je pri vsetkych tychto motoroch 25:1 a nie 40:1 ako predpisuje navod! Na stranke Hyptek boli aj motory s nizsou kubaturou a pomerom miesania 40:1. To by asi vysvetlovalo, preco je pri krovinoreze pribalena flasa na miesanie oleja a benzinu, ktora ma na jednej strane pomer 25:1 a na druhej 40:1. 
Asi budem pouzivat pomer 25:1, aby som to nezadrel ako niektori nemci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 49.50 (?), 8.8.2013 20:33

1:25 to nepotrebuje ani pionier. Ja tam davam 1:50 od začiatku a ide v pohode, a to ho nešetrim.  To určite číňania zle preložili z rezancovych znakov.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 49.186 (?), 8.8.2013 21:47

a ako dlho ho nešetríš, ja ho mam asi 2 mesiace ale som este nevedel poriadne ho vyžmýkať, ale prvé čo bolo som žaciu hlavu vymenil za Husqvarna T35. Pôvodná mi nijako nesedelo / podávanie silonu aj vtedy ked nie je potrebné a skladá sa z 5 častí a pri navíjaní silonu tam vojde málo atd./ benzin miešam 1:40, 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ummagumma - (3) - 34.50 (?), 9.8.2013 21:47

1:25 napriklad pouziva krovinorez AL-KO BC 4125 II. Silnejsi model AL-KO BC 4535 II pouziva uz pomer 1:50.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 16.196 (?), 8.8.2013 22:13

Kvalitní olej (např. červený STIHL - točený za cca 100Kč/litr) a poměr 1:50

Ten poměr 1:25 je pro nějaký nekvalitní olej. A při dlouhodobém používání vám odejde na zaneřádění karbonem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 16.196 (?), 8.8.2013 22:14

opravuji - 1:40 jak předepisuje výrobce. 1:50 jako do pořádných strojů by nemuselo stačit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ummagumma - (3) - 34.50 (?), 9.8.2013 21:54

Neviem, mne to pripada tak, ze Cinan vie, co vyrobil a tak predpisuje 1:25, lebo vie, ze slabsi pomer by motor mohol pridriet. Europska firma Florabest/Einhell mozno kvoli nejakym emisnym predpisom predpisuje 1:40. I ked AL-KO tiez predava jeden krovinorez s pomerom 1:25, ako som pisal vyssie...
Na druhej strane, ked budem miesat 1:40, ako predpisuje vyrobca (lepsie povedane predajca) Florabest/Einhell, a nahodou sa to pridrie, tak by to teoreticky mala vyriesit 3 rocna zaruka. I ked neviem, ako by som v takom pripade dokazoval, ze som pouzival naozaj olej s benzinom v pomere 1:40...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 49.17 (?), 6.7.2013 18:41

No, ja jsem o tomto krovinaku taky silne uvazoval a nakonec ho, s vedomim moznosti vraceni do 14-dnu proti uctence, vzal na zkousku. S naradim z Lidlu mam dlouhodobe prevazne dobre, az prekvapive dobre zkusenosti, oproti mnoha "znackovym" kouskum z hobbyretezcu nebo byvalych znacek, koupenych noname producenty. Cena mi v tomhle pripade nijak zazracna neprisla, za tytez penize lze koupit podobnou Cinu (Hecht, Gude,...), ale trileta zaruka a sympatie ke snaze Lidlu poskyovat kvalitnejsi veci nez odpovidajici (neprofi) konkurence, prevazily.

Nicmene po zbeznem prozkoumani v obchode jsem ho tam uz malem nechal, nebot a) jsem zjistil, ze je tam bowden, ne hridel, b) nektere soucasti vypaaly jak z detske hracky a celkove to provedenim pusobilo diskutabilne. Odrazoval me i vyrobce Einhell, coz je leckdy opravdu kruty chinaware v tom nejhrosim slova smyslu. Ale 14 dnu na vyzkouseni je dost, takze jsem ho vzal i tak.

Co se tyka praxe - vse, co psali kolegove, sedi. Vibrace to takrka netlumi, je to tezsi stroj a vzhledem k mensim rozmerum a absolutni rovnosti riditek to da praci vyvazit, coz v kombinaci s levnejsim postrojem neni uplne super, ale budiz. Dodavam jeste, ze prvni dve hodiny sel z plastu od tepla typicky smrad nejlevnejsiho recyklatu, nicmene, nikde to nezmeklo ani neprasklo, jen to ukrutne pachlo od nekvalitni plastoviny.

Zkusebne to posekalo nekolik motohodin husteho plevele (koprivy, bolehlavy, bolsevniky, bodlaky + trava) & trochu ciste travy se strunou a vykonove bez problemu, zadne duseni ani v huste zarostlych mistech. Pote, co jsem tu mel minuly tyden na vikend pujceny starsi 1XX Stihl, me prekvapilo, ze to poseka totez bez problemu s drzenim vykonu, pricemz spotreba zhruba polovicni. Zato vibrace nekolikanasobne, hlavne na prave ruce je to citit. Startovani je pomerne tuhe a z Nemecka je dost stiznosti na praskajici plastove kolo s pruzinou od starteru, takze jsem zvedav, kolik lidi zde s tim bude mit take problemy.

Celkove za ty penize vykonny stroj se zpracovanim, ktere misty budi neduveru, coz Parkside/Florabest nebyva obvykle, ale skutecniost ukaze az cas. Nahradni dily jsou levne a pri rozumnem uzivani (nekolik hodin tydne, ne denne) by to par roku mohlo vydrzet.

Pod carou - rad bych se ostatnich majitelu zeptal na dve veci, a) jak jste vyresili vyvazeni stroje - posunem riditek na tech imbusech, nebo extremnim zkracenim postroje, nebo jeste jinak? Z vyroby mi to pripada nastavene na hodne natazene ruce nebo dvoumetroveho cloveka, b) vibruje vam to taky v nizich otackach hodne (viditelny rozkmit 0.5 cm na kazdou stranu) a ve vyssich mene ("jen" do rukou), nebo se mam podivat na vycentrovani spojky?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 103.200 (?), 7.7.2013 16:13

Zdravím ve spolek.

Dnes jsem ten křoviňák kaufnul, tak uvidíme.

Líbila se mi cena a záruka, tak jsem to toho šel. Jak obal, tak český tištěný manuál (o dost lepší než k rotační sekačce husqvarna :)) tak samotná "mašina" na mne působí celkem dobře, nikoliv jako plastová hračka. Dokonce na kloubu dole je vylisováno slůvko "JAPAN", nevím možná se někdo uklepl :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 16.196 (?), 7.7.2013 21:08

Číňan Ti jako bonus k 50+ kusům vylisuje kamkoliv cokoliv yes

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika