Krovinořez z Lidlu - Florabest - zkušenosti



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
         
host - 16.196 (?) 
10.7.2013 22:38

Já nevím, proč se pořád tak laboruje s olejem. Nejhorší, který bych do moderního 2taktu nalil je červený stihl s dop. 1:50. Velmi kvalitní olej. Točený sudový se nechá sehnat za velmi levno. Cca 150 Kč/litr. A je skutečně dělaný na vysokootáčkové zatížení, co mají motory v křovácích. 

Spočítejte, kolik za rok ušetříte, když budete kupovat olej horší kvality. 50Kč? Za to mi tedy ty vylágrovaný, přidřený, motory bez komprese, plný karbonu, fakt nestojí.

Já osobně používám Dolmar HP100 1:100 a motory si jen vrní. Vše čisté a bez smradu. A opět - vzhledem k tomu, že mi ho stačí polovina, než také kvalitního stihlu, tak je cenový rozdíl opět zanedbatelný...

Pro dvoutakty je správná směs s kvalitním olejem naprosto stěžejní záležitost...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
host - 49.17 (?), 10.7.2013 23:51

Ciste pro zajimavost, povazujete Castrol 2T za spatny? Nejsem fanousek znacky, do auta bych si jejich olej nedal, ale mezi 2T oleji ho povazuju za kvalitu. Co se mych zkusenosti tyka, do pily i do krovinaku (oboje levne, silne motory) leju bud prave tehnle, nebo Mogul Alfa (klidne nad nim ohrnujte nos, ale je to dobry olej). Oboje v pomeru 1:35 (u pily je to presne doporuceni, krovinak ma 1:40).

Jinak co se toho Lidl krovinaku tyka, musim jeste pochvali jednu cast, ktera me mile prekvapila. Dnes v tezkem terenu jsem nekolikrat narazil tim plastovnym stitem do zeme, do kmenu, parkrat se o to nechte oprel neudrzenou rovnovahouv v prudkem svahu, a kupodivu to neprasklo. Je to hodne pruzny plast, zrejem to oproti lonske verzi vylepsili spolu s pridanim aut. sytice. Jakkoliv mam porad jeste nejiste pocity ohledne zivotnosti tohoto stroje (dosud u niceho z Lidlu jsem po prozkoumani po vybaleni nepojal takove obavy o kvalitu, jako zde), tak na Lidlu se mi v ramci te levne tridy libi, ze kazdorocne opakovane vyrobky se konstatne snazi vylepsovat a odstanovat slaba mista. Nezbyva, nez doufat, ze ta letosni verze jejich krovinaku uz je zase o kus dal. Zda se, ze by tomu tak mohlo byt :) Pokud casem ukaze opak, tak pujdu bud do Al-ka nebo Stigy, oboje kolem 5K. Vic uz povazuju za nesmysl - min. vikend jsem tu mel pujceny dvojkovy Stihl, a vyhozene penize.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 49.17 (?), 10.7.2013 23:53

Omlouvam se ctenarum za preklepy, uz toho mam dneska za sebou az moc :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 16.196 (?), 11.7.2013 14:09

Nevím, jestli je Castrol 2T zrovna špatný - nějak se mi nechce hledat specifikace. Ale určitě není tak osvědčený a tak prověřený ve vysokootáčkových motorech, jako ty dva, co jsem psal. 

Pár kamarádů jej zkusilo do skůtrů a prý čoudil a karbonoval. Tak už jezdí taky na červenej Stihl. Točenej se nechá sehnat fakt za babku. A třeba ho vyrábí Castrol wink Myslím, že Stihl nemá vlastní rafinerii cheeky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 49.17 (?), 11.7.2013 0:41

Jinak mel bych jeste dve temata k doreseni - pro vsechny, i uzivatele jinych krovinorezu, ciste pro rozsireni vzdelani :)

1. jeden pan driv se tu ptal na sytic, nedaly se mu symboly, ale zustalo to bez odpovedi. Podle me to na tom Lidl krovinorezu spravne, pri zapnutem sytici se prece neco uzavira, ne? Coz odpovida | / | symbolu.

2. tenhle krovinak to ma stejne, jako vsechny, co jsem kdy videl, tak, ze smer otaceni rezneho nastroje je proti smeru hodinovych rucicek. Z toho soudim, ze by se melo sekat zprava doleva, aby to radkovalo jako klasicka kosa. Nicmene, oni maji vybrani (zkraceni + otevreni) krytu noze ubrane na prave strane, tzn. pro sekani zleva doprava. Jak to vidite vy a jak sekate? Odpovedi typu "vsemi smery" nemaji relevanci ;)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 124.31 (?), 11.7.2013 20:03

Sekat by se mělo náběžnou stranou nože, jinak skrytá překážka pěkně umí kopnout, nehledě na to, že naopak to ani moc neseká a hází dopředu. Takže u levotočivého nože je to na hodinách výseč mezi 3/4 a celou. Pravotočivý křovák jsem ale ještě neviděl

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 192.242 (?), 11.7.2013 21:13

čo sa týka špecifikácie Castrol 2T nič moc, JASO FB, sučasné najmodernejšie oleje maju JASO FD alebo API TC+. Osobne by som išiel minimálne do Castrol Act Evo 2T API TC JASO FC alebo Casrol Power 1 Racing 2T API TC+  JASO FD, eventuálne Mobil Extra 2T API FC JASO FC, Shell Advance VSX 2T.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 49.17 (?), 11.7.2013 22:03

Nevim, kde jste se dival, ale Castrol 2T Garden ma API TC. Nicmene ja stejne preferuju Mogul Alfa 2T, ktery ma JASO FD. Castrol 2T dobiram ze zbyl z motorovky. I tak ale diky za info.

Ad sekani, ctyrzub i trojzub u tohoto krovinaku obsazeny v balni ma ostrene obe strany, takze pro me tezko urcit, ktera je nabezna :). Kazdopadne me zajimaji i nazory dalsich lidi o tom, jak spravne sekat, vc. ukladani poseceneho na jednu stranu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 16.196 (?), 11.7.2013 22:23

Až jednu stranu otupíte, zkuste nůž zrcadlově otočit, Zjistíte, proč vám jej oboustranně nabrousili.

Zpátečku na křováku nehledejte cheeky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 49.186 (?), 13.7.2013 21:44

Tiež som kupil krovinorez z Lidla, moje skusenosti v krátkosti, lebo mam ho zatial len asi 14 dní, a ešte som na velku prácu nezobral, ale po odskušaní prvé čo bolo, že som žaciu hlavu kupil original Husqvarna, presnejšie T35 so závitom M10L. Pôvodna hlava sa mi vôbec nepáčila, podávala silon aj ked nebolo treba, a aj málo silonu don som vedel natočiť a, ani skladanie nie je dobre vymyslené, skladá sa z 5 kusov /pružina a podložky mi stále padaly do trávy/ Do tej novej hlavy viem natočiť 8metrov silonu o hrubke 2,7 mm, kým do originalu len 2mm silon. Velké vybrácie nepociťujem skor by som povedal že menšie, ako čo som mal možnosť vyskušať Husqvarnu 535RX. Olej používam Shtil červený pomer 1:40 ako predpisuje výrobca. Popruh som roztrhol hned pri prvom nastavovaní, musel som ručne zašiť. Keby tam nebola tá 3 ročná záruka určite by som to nekupil, som zvedaví ako sa s ním bude pracovať ked mi tráva dorastie a budem ho vytáčať do výkonu. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika