Krovinořez z Lidlu - Florabest - zkušenosti



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
      
host - 16.196 (?) 
8.7.2013 11:01

Veškeré manuály z Lidlu najdete zde. Dostanete se tam i proklikem ze stránek Lidlu.

Zkusil jsem zadat "křovinořez" a hned mi vyběhnul tento yes I podle návodu je to skutečně Einhell i s odkazem na jejich servis. Takže díly snad budou dobře dostupné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 141.238 (?), 8.7.2013 22:50

odkaz na ty náhradní díly jsem nenašel... můžeš upřesnit?? díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 132.77 (?), 9.7.2013 8:24

Vse krome motoru

Motor

Na ISC Gmbh to nekde jde snad taky doklikat, ale tohle je rychlejsi, v pripade objednavani doporucuji stahnout a ulozit obrazek z odkazdu vyse do mailu a napsat cislo z nej.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 49.17 (?), 8.7.2013 20:55

No, ze to pusobi jako plastova hracka jsem nepsal, jen ze nektere prvky pusobi jako na hracce pro deti a plasty nebudi duveru. Jak hracka na me pusobi treba aretacni packa spoje kloubu, to je jak ze staniolu, sroubecek na uchyt vzduchoveho filtru a cely ten deklik, pripadne vzduchovy filtr, ktery vypada spis jako kus ridkeho molitanu z vycpavky nejakeho prepravniho obalu. Ten muj je z vyroby uplne zmuchlany a prekrouceny a pretrh bych ho malickem, jak slaby material to je. Ale budiz - na nic z tohoto to "nejezdi".

Co se vibraci tyka, u tohoto modelu jsou pry v mem pripade v norme (konzultovano se zkusenym clovekem, ktery servisuje ruzne znacky krovinorezu a tento zna). Generuje to pruzne spojeni bowdenu v rozpojovaci casti. Pry je u jakehokoliv Einhellu potreba davat pozor na dve veci, a to dotahovani kloubu riditek pote, co se vibracemi uvolni, pry to rado praska i pri mirnem pretazeni. Plus hlidat smes, karburatory udajne nic moc. Startery udajne nepraskaji vic nez u konkurecne, ale pry je vyssi zmetkovost z vyroby - celkove. Pri dobrem kusu to pry odvede spoustu prace a neni to spatne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 166.214 (?), 9.7.2013 22:35

Dobrý den, taktéž jsem čerstvým majitelem tohoto stroje a má za sebou první sekání celkem bez problémů. Jediná věc, která mě zaráží je podle mého názoru extrémní vůle na spoji obou částí. Díra na jedné je zkrátka příliš velká na protikus který do ní zapadá a dotahovací kus na to nemá žádný vliv. Mám to jenom já, nebo je to normál?

Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 49.17 (?), 9.7.2013 23:42

Nevim, jak u ostatnich, ale v mem pripade tam vule neni - ne, ze by to bylo absolulutne bez, ale tim stahovacim koleckem to na mem kusu lze bez nejakeho rvani a pretahovani utahnout tak, ze je to bez vule (tak mala, ze neni meritelna). Mate dobre spojene obe casti - zapadla aretacni packa do te dirky v hornim dilu?

Ale zrovna tohle bych pricital levne produkci, kde bude vule hodne odlisna napric produkci tehoz. To se stava i drazsim znackam, byt ne v takovem %, jako to bude v teto levne produkcni tride.

Za stezejni otazku u tohoto stroje povazuju, zda a) se bude schopen materialove vyrovnat s vetsimi vibracemi, danymi rozpojovacim bowdenem a diky nimz budou vic trpet kloub riditek + rozpojovaci a b) s teplotami, ktere pomerne vykonny motor pri praci produkuje. Dnes jsem citil opet jiny zapach, jako kdyz se polozi pet lahev na sporak. Tak doufam, ze se tam neupece nejaky uchyt nadrze ci tak neco. Zkoumal jsem to po praci a nikde nic, ale ten smrad tam byl.

Bude dobre, kdyz sem budeme vsichni davat svoje zkusenosti a v pripade problemu i priblizny pocet mohohodin, kdy se to stalo. Ja mam zatim 10 mth a funguje dobre, az na ty obavy vyvolavajici provozni jevy a slabsi dojmy z pruzkumu po vybaleni.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 50.42 (?), 10.7.2013 10:26

Taktéž spokojenost, jen jsem nikde nenašel. kde se dají sehnat náhradní díly... nevíte někdo??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 49.17 (?), 10.7.2013 22:19

Bez problemu na stránkách einhell.cz nebo primo u Nemcu na te ISC webove adrese z navodu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 64.165 (?), 10.7.2013 21:58

Zdravím, při sekání zahrady cca 1500 m2 se mi pokazil můj starý křoviňák ALKO. Makal spolehlivě 12 let ale dosloužil. Byl jsem o svátcích postaven před otázku co se zahradou dál. Náhodně jsem otevřel MF Dnes a tam byla nalepená reklama na tento křoviňák.  Sednu do auta, kupuji. rozbaluji skládám. Prvotní pocit, že bude problém s uchycením řidítek se potvrdil, po 20 min sekání se povolili. No co, vzal jsem držák ze starého ALKA, pasuje,spokojeně sekám dál, držák držíwink Motor naskakuje v pohodě, výkon super. Zvládnul i trávu, která Alku dělala problém.Z Alka mám příslušenství, které na nšj pasuje, takže pohoda.U Alka jsem používal strunu, protože výkon 0,75 kW nože udusily motor.Tady nože makaly i v trávě, která připomínala džungli.Startování proti AlKu je boží. No ono srovnávat něco nového s 12 let starým strojem se asi nedá. Jsem zatím spokojenej, případnou závadu vyřeším reklamací v LIDLu, kde nevidím problém s vrácením věcijaký používáte olej?Já do AlKa lil 2T ale do této mašiny jsem koupil klasiku do zahradních sekaček.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 49.17 (?), 10.7.2013 22:17

Rozhodne do toho patri standardni 2Tcko a vzhledem k vysokym otackam a vykonu bych s tim nijak nespekuloval. Takze bud Catrsol 2T nebo Mogul Alfa 2T, horsiho nic (takze ani Carlson do sekacek :).

Riditka se mi povolila poprve zhruba po ctyrech hodinach, od te doby uz ne. Hlavne opatrne pri dotahovani, ta slitina opravdu rada praska.

Jinak dneska jsem to vzal poprve do remizku kolem pozemku, stromy ridke, ale o to vic naletu. Nekolikrat jsem trefil skryty kamen, parek, suchy kmen a nemuzu v ohledu vykonu a pracovni odlolnosti proti tomuto stroji rict ani "n". Doufejme, ze i odolnos ostatnich casti bude vetsi, nez naznacuji nemecke recenze :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika