Nadúroda gigant kedluben



jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 39.197 (?)
8.8.2012 20:19

Nastrouhat a napěchovat do 4litrové lahve. Nechat vykvasit jako zelí. Zatížit nmikrotenovým pytlíkem s vodou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 223.183 (?), 8.8.2012 13:38, zobrazeno: 12096x

Dobrý den, snad někdo poradí, jak zpracovat kedlubny jinak, než za syrova sníst, nebo nastrouhat a uvařit kedlubnové zelí. Děkuji za odpovědi.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4477) - 38.136 (?), 8.8.2012 13:43

Chroupat a chroupat, a pak to zelí... A pak toho tolik nesázet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 216.226 (?), 8.8.2012 13:51

Zkrmit přes zimu králíkům.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 8.8.2012 13:53

Dají se smažit i grilovat, což však nadúrodu neřeší
Ve sklepě však vydrží dlouho - až do jara.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 39.197 (?), 8.8.2012 20:19

Nastrouhat a napěchovat do 4litrové lahve. Nechat vykvasit jako zelí. Zatížit nmikrotenovým pytlíkem s vodou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 223.183 (?), 9.8.2012 11:58

Děkuji, toto mně nenapadlo, velice dobrý nápad!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 223.183 (?), 22.8.2012 10:49

Zpracovávat kedlubny jako zelí byl velice dobrý nápad, za který děkuji!!

 Nastrouhané kedlubny s kouskem křenu, mořskou solí a kmínem, no famózní. Pokračuji dále, dávám do sklenic sedmiček a pokusím se zavařit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 176.10 (?), 22.8.2012 13:34

Také jsem rozkvašené kedlubny smíchal s nastrouhanou řepou a výsledek byl zajímavý. Řepa má dost cukru a samotná má snahu o alkoholické kvašení. Proložená s rozkvašenou kedlubnou, má kvašení mléčné. Volba koření je potom individuelní záležitost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 223.183 (?), 12.9.2012 15:10

Další tip na zpracování kedluben bez konzervace, letos jsem zkoušela poprvé a výsledek je prý famózní.

Rozkvašené nastrouhané kedlubny jsem nacpala do vydlabaných paprik, dala do sklenic sedmiček, přidala kolečko křenu, kuličky nového koření a pepř čtyř barev. Toto jsem zalila převařenou vřelou vodou a zavíčkovala.

Prostě postup jako u celoročních kvašáků. Je to velice dobré, takto dělám i malé cukety, květák - směsi s cibulí, ředkví, ředkvičkama, vydrží i rok, pokud se dřív nesní. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika