Nadúroda gigant kedluben



host - 223.183 (?)
9.8.2012 11:58

Děkuji, toto mně nenapadlo, velice dobrý nápad!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 223.183 (?), 8.8.2012 13:38, zobrazeno: 12106x

Dobrý den, snad někdo poradí, jak zpracovat kedlubny jinak, než za syrova sníst, nebo nastrouhat a uvařit kedlubnové zelí. Děkuji za odpovědi.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4484) - 38.136 (?), 8.8.2012 13:43

Chroupat a chroupat, a pak to zelí... A pak toho tolik nesázet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 216.226 (?), 8.8.2012 13:51

Zkrmit přes zimu králíkům.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 92.38 (?), 8.8.2012 13:53

Dají se smažit i grilovat, což však nadúrodu neřeší
Ve sklepě však vydrží dlouho - až do jara.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 39.197 (?), 8.8.2012 20:19

Nastrouhat a napěchovat do 4litrové lahve. Nechat vykvasit jako zelí. Zatížit nmikrotenovým pytlíkem s vodou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 223.183 (?), 9.8.2012 11:58

Děkuji, toto mně nenapadlo, velice dobrý nápad!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 223.183 (?), 22.8.2012 10:49

Zpracovávat kedlubny jako zelí byl velice dobrý nápad, za který děkuji!!

 Nastrouhané kedlubny s kouskem křenu, mořskou solí a kmínem, no famózní. Pokračuji dále, dávám do sklenic sedmiček a pokusím se zavařit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 176.10 (?), 22.8.2012 13:34

Také jsem rozkvašené kedlubny smíchal s nastrouhanou řepou a výsledek byl zajímavý. Řepa má dost cukru a samotná má snahu o alkoholické kvašení. Proložená s rozkvašenou kedlubnou, má kvašení mléčné. Volba koření je potom individuelní záležitost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 223.183 (?), 12.9.2012 15:10

Další tip na zpracování kedluben bez konzervace, letos jsem zkoušela poprvé a výsledek je prý famózní.

Rozkvašené nastrouhané kedlubny jsem nacpala do vydlabaných paprik, dala do sklenic sedmiček, přidala kolečko křenu, kuličky nového koření a pepř čtyř barev. Toto jsem zalila převařenou vřelou vodou a zavíčkovala.

Prostě postup jako u celoročních kvašáků. Je to velice dobré, takto dělám i malé cukety, květák - směsi s cibulí, ředkví, ředkvičkama, vydrží i rok, pokud se dřív nesní. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika