Podnož "Kavkazská"



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
   
host - 153.41 (?) 
21.1.2018 8:28

Kaukazská je určite rýchlorastnúca podnož. Kupil som si totiž Clapovú ktorú pestujem (nepreštepujem) na podnoži plánka a Faworitku (Clappová z polského dovozu) na štepenie viac kusov, aj jednú Konferenciu na hr. Kauk. 

1. Clappová podnoži plánka mala priamo zo zakupenia podstatne kratšie ročné prírastky než Clapp. z Kaukazskej. Konferencia bola z medzištiepením, tiež to vypadá na bujný rast. (Myslím tým ešte prírastky pred vysadbou)

2. Faworytky som prvý krat použil prvý krát v živote na štepenie, keďže som štepil hneď z jesene na jar po vysadzbe a korene boly pri vysadbe veľmi poškodené štepil som ešte pod miesto štepenia Faworytky za kôru (celkom na spodku). Viete keď sa štepí po vysadzbe na podnož malab y byť sabá ujímavosť a slabý rast, no tieto sa perfektne ujímaly, a rástly viac než na štepenej hruške kde bola podnož plánka (z prírody presadená) a to až 40 cm. Tento rok idem ešte raz štepiť a vzhladom na dobrú skúsenosť s podnožou Kakazskou (mám aj krajší koreň) opäť! A to Avranšskú a istú letnú hrušku (neurčiteľná miestná veľmi skorá odroda), no tentokrát už polmetra vysoko na Faworytku (Clappovú). Tieto stromky z poľského dovozu sú veľmi lacné 3,50 Eur, hoci predávali len dve odrody vyžšie spomenuté, no rast je evidentne veľmi rýchly (už v na mieste predaja mali až neobvykle dlhé ročné konáre), výborná ujímavosť vrúblou z rôzných odrôd no treba si od toho sľubovať aj väčší strom a neskoršiu rodivosť.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika