květiny
Zdroj: commons.wikimedia.org

Vaše vstupní dveře udávají tón zbytku vašeho domu. Chcete-li tento prostor zútulnit, zvažte zarámování vchodu promyšleně umístěnými rostlinami. Existuje spousta rostlin, které zazáří, když budou pěstovány v blízkosti vašeho vchodu, od živých květů, které dodají barvu, až po voňavé listy, které vyzařují příjemnou vůni. Ať už je zasadíte do nádob, přilehlých zahradních záhonů nebo je vycvičíte, aby rostly po sloupech, tyto rostliny zkrášlí prostor před vchodem. Podívejte se na skvělé rostliny u vchodových dveří!

Anýz

Anýz (Illicium) je stálezelený keř s listy, které voní po anýzu. Pokud hledáte kompaktní odrůdu ideální k vystavení u vchodových dveří, zvažte BananAppeal. „Miluji BananAppeal v dekorativním květináči na stinném vchodu, zejména pokud je barva obkladu dřevo nebo tmavší tón. Navrhněte a vysázejte svůj dokonalý venkovní prostor. Opravdu rozjasní prostor a v teplém podnebí může žít v květináči po celý rok.
Nároky na péči: částečné slunce až plný stín; vlhká, dobře propustná půda

Rostliny u vchodových dveří pro zkrášlení vchodu do domu
Zdroj: www.marthastewart.com

Lilie

Dodejte svým vchodovým dveřím barvu pomocí lilií canna. Canny jsou známé pro své široké, barevné listy a zářivé květy, které koncem léta vyrůstají na stoncích podobných trnům. Vystavte je v dekorativních nádobách, abyste získali barvy pozdního léta.
Nároky na péči: Plné slunce; vlhká, dobře propustná půda.

lilie
Zdroj: www.marthastewart.com

Mandevilla

Dodejte přední části svého domu tropickou atmosféru s mandevillou, popínavou rostlinou s barevnými květy, která se při správné podpoře krásně šplhá. Pěstujte ji v nádobě s malou mřížkou a vytvoří vzhled sloupu, který dokonale orámuje vaše dveře.
Nároky na péči: Plné slunce; dobře propustná půda

Rostliny u vchodových dveří pro zkrášlení vchodu do domu
Zdroj: www.marthastewart.com

Ledviník ztepilý

Ledviník (Nephrolepis exaltata) má svěží listy, které se přelévají přes okraje nádob nebo závěsných košů a působí nápadně. Potřebuje vlhkou půdu, která nesmí nikdy vyschnout, a nejlépe se pěstuje venku ve vlhkém podnebí.
Nároky na péči: Částečné zastínění; vlhká, hlinitá, dobře propustná půda.

Rostliny u vchodových dveří pro zkrášlení vchodu do domu
Zdroj: www.marthastewart.com

Bougainvillea

Bougainvillea jedna z nejlépe rozpoznatelných barevných popínavých rostlin, nabízí tropické výbuchy barev, pokud je vysazen v dekorativních květináčích nebo vycvičen k šplhání po zdi. Miluji bugenvileje u vchodu, protože dodávají tolik barevného dramatu. V teplém podnebí, kde může přežít zimní měsíce, se může vyšplhat a pokrýt zeď kolem vchodových dveří. V chladnějším podnebí pěstujte bugenvileu v květináči a nechte ji šplhat po mříži nebo ji pěstujte jako půdní krytinu kolem vchodu.
Nároky na péči: Plné slunce; vlhká, dobře propustná, kyselá půda.

Rostliny u vchodových dveří pro zkrášlení vchodu do domu
Zdroj: www.marthastewart.com

Rostliny u vchodových dveří dodávají vašemu domovu hned na začátku výrazný dojem. Zvažte pečlivě vybrané rostliny, které nejen zútulní prostor kolem vchodu, ale také dodají vaší domácnosti osobitý šarm. Od živých květů, které přinesou do vašeho vchodu barvu, až po voňavé listy, které provoní vzduch, existuje mnoho možností. Bez ohledu na to, zda je zasadíte do nádob nebo je vycvičíte, aby rostly po sloupech, tyto rostliny zkrášlí prostor před vašimi vchodovými dveřmi a přivítají vás každý den.

Podívejte se také na náš další článek: 5 skvělých nápadů na jarní verandu: oživte svůj exteriér a nechte se inspirovat, jak udělat váš venkovní prostor ještě příjemnějším!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno