růže
Zdroj: gardenerspath.com

Některé z nejkrásnějších květin na světě mají růžové odstíny. Výsadba růžových květin, které mají na výběr z celé řady odstínů a různých druhů květin, rozzáří vaši krajinu a pravděpodobně vám přinese radost. Mnoho růžových květů navíc přitahuje opylovače, jako jsou včely a motýli, a přispívá tak k biodiverzitě na vaší zahradě.

Přemýšlíte o tom, že byste svou zahradu obohatili o růžové květy? Představíme vám oblíbené druhy růžových květin, kterým se daří ve stínu i na slunci a které kvetou v různých ročních obdobích – takže můžete mít vlny krásné růžové v průběhu všech ročních období.

Čechrava

Čechrava (Astilbe spp.) je vytrvalá rostlina, která vytváří zpeřené růžové květy s listy, které vypadají jako kapradiny. Jejich zářivé květy ve stínu opravdu vyniknou. V závislosti na odrůdě kvetou od konce jara do konce léta.
Podmínky pro pěstování: Částečné až plné slunce; vlhká půda

Růžové květiny, které dodají vaší zahradě nadčasovou eleganci
Zdroj: www.marthastewart.com

Pěnišník

Známý také jako Azalky (Rhododendron spp.) jsou keře s vonnými květy, které na jaře lákají opylovače. Přitahují mnoho opylovačů, včetně včel, motýlů a kolibříků. Azalka Pinxterbloom pochází z velké části východní části Spojených států a má velké skupiny vonných květů, které voní jako zimolez. Výběr původních druhů pro vaši zahradu je vždy skvělý nápad, protože poskytují potravu a životní prostředí pro opylovače.
Podmínky pro pěstování: Částečné až plné slunce; dobře propustná půda

Růžové květiny, které dodají vaší zahradě nadčasovou eleganci
Zdroj: www.marthastewart.com

Camellia

Camellia (Camellia spp.) jsou krásným doplňkem každé zahrady, zejména proto, že kvetou v době, kdy je většina jarních a letních květin již odkvetlá. Camellie jsou ceněné pro své velké růžové květy a lesklé stálezelené listy, které nabízejí celoroční barvy pro vaši zahradu. Kvetou později v sezóně, obvykle na podzim nebo na začátku zimy, a lákají celou řadu opylovačů.
Podmínky pro pěstování: V zimě je třeba pěstovat na zahradě: Částečný stín; vlhká, dobře propustná půda

Růžové květiny, které dodají vaší zahradě nadčasovou eleganci
Zdroj: www.marthastewart.com

Hvozdík zahradní

Hvozdíky (Dianthus caryophyllus) jsou běžnou květinou, kterou najdete v kyticích v místních květinářstvích. Hvozdíky se běžně pěstují jako řezané květiny, protože při správné péči vydrží ve váze až dva až tři týdny. Jejich voňavé, drobné, růžově zbarvené květy s třásněmi na okvětních lístcích jsou zábavné i pro pěstování na zahradě. Růžové karafiáty mají také dlouhotrvající květy, pokud jsou ponechány v zemi, a nabízejí živé barvy po mnoho týdnů během jara a léta. Tyto okouzlující růžové květy se obvykle objevují koncem jara až začátkem léta a mohou s přestávkami kvést dál.
Pěstební podmínky: – v zimě je třeba pěstovat na zahradě: Částečný stín až plné slunce; vlhká, dobře propustná půda

Růžové květiny, které dodají vaší zahradě nadčasovou eleganci
Zdroj: www.marthastewart.com

Krásenka zpeřená

Chcete mít na zahradě krásné růžové květy bez velké námahy? Krásenky (Cosmos bipinnatus) se snadno pěstují a daří se jim i při zanedbávání. Ve zdravé, hnojené půdě se jim ve skutečnosti daří hůře. Doporučujeme odrůdu s názvem „Cupcakes Blush“ pro její jemný, zvrásněný okraj květu, který mu dodává vzhled světle růžové obložené bábovky. Krásenky se skvěle hodí i jako řezané květiny. Čím více jich budete řezat, tím více květů vám budou po celou sezónu přinášet.
Podmínky pro pěstování: Plné slunce; dobře propustná půda

Krásenka zpeřená
Zdroj: www.marthastewart.com

Celkově lze říci, že výsadba růžových květin, které mají na výběr z celé řady odstínů a různých druhů květin, rozzáří vaši krajinu a pravděpodobně vám přinese radost. Mnoho růžových květů navíc přitahuje opylovače, jako jsou včely a motýli, a přispívá tak k biodiverzitě na vaší zahradě. V dnešním článku jsme vám představili oblíbené druhy růžových květin, kterým se daří ve stínu i na slunci a které kvetou v různých ročních obdobích – takže můžete mít vlny krásné růžové v průběhu všech ročních období.

Podívejte se i na náš další článek o rostlinách! Rostliny, které kvetou v květnu

Předchozí článekDIY nápady pro kutily, které zvládnete za jeden den
DIY nápady pro kutily, které zvládnete za jeden den
Další článekZdravá řepa
Zdravá řepa
Julie Skrbková
Julii je vášnivou zahradní nadšenkyni s kreativním duchem.,Ráda se dělí o své znalosti a inspiraci prostřednictvím našeho online magazínu o zahradě, pěstování rostlin, zahradním designu. Julie se nebojí experimentovat s různými styly zahradního designu a kombinovat tradiční prvky s moderními trendy. Její články jsou plné praktických rad, tipů a triků pro úspěšné pěstování rostlin, tvorbu zahradního designu a zvýšení estetického i ekologického potenciálu zahrady.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno