Modrá skalice ano či ne?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Maurik - (20) - 159.236 (?), 31.7.2017 9:27
Zdravím. Asi jsem klikl špatně, tak se omlouvám. Chtěl bych poprosit o radu, protože jsem už bezradný. Do začátku července jsem měl vodu v bazénu krásně čistou až křišťálovou a pak během cca dvou nocí se voda 🏊 zkazila. Byla jakoby zelenožlutá a na dno bylo ještě vidět. Přesný obsah bazénu neznám, ale asi 23 m3. Zkoušel jsem snad vše, chloršok, vločkovač, savo, ale nic. PH jsem upravoval tak, jak si to ty různé prostředky přáli v popisu. Stejně nic. Nyní ani nevidím na dno a voda 🏊 se mi zda spíše taková zeleno hnědá. Filtrace běží denně několik hodin, takže bazén přefiltruje snad cca 3x. A vyměňovat všechnu vodu se mi moc nechce. Nevíte někdo co s tím a jak docilit opět čisté vody? Děkuju
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Maurik - (20) - 159.236 (?), 31.7.2017 14:25
Děkuju. Hodně jsem toho tady právě pročítal, ale je to tak 50/50 názory na tu skalici, tak mam trošku obavy. Před dvěma lety jsem to už jednou měl zelené, ale zelenalo to postupně až to bylo brčálově zelený, ale dal jsem chloršok a bylo to v pohodě. Nyní to bylo rychlé a ne brčálové. Proto jsem se radši zeptal. Nyní jsem do bazenu nalil 2 litry Sava, 2 kila chloršoku, kilo vlockovace a nic.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.7 (?), 31.7.2017 16:44
skalicu je dobre kombinovat s kyselinou. Ak ju date do tvrdej vody, vyzraza sa na uhlicitan a neucinkuje. Bezne davam skalicu v limitnej koncentracii pre pitne vody, 1-2 ppm. Nieco zaberie ale neotravi.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 252.246 (?), 31.7.2017 22:11
dusty, nepotrebujete nic davat, vsetko mate v tabletach 3v1... Ale tie su mozno predrazene a preto niektori experimentuju. Ja napr pouzivam oxy tabletky nieco podobne ako peroxid bez chloru. Treba to strazit, ale s chlorovymi pripravkmi je to neporovnatelne. Pridavam aj kvart. amoniove soli a med... ked si spomeniem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Maurik - (20) - 136.250 (?), 2.8.2017 0:09
Zdravím. Já někdy koncem dubna odzimoval bazén, změřil PH, dal chloršok dle návodu, druhý den dle návodu dal do plováku tablety 5v1 a naprogramoval filtraci na cca 4 hodiny denně. Voda krásně průzračná a čistá. Jenže jak jsem psal, koncem června po cca jedné, dvou propršených nocích voda změnila barvu a na dně to vypadalo, jako by tam byl něco jako žlutý až zelený prach či co.Hodil jsem do vody toho blbého Zandera a vysával. Jenže voda se stejně stávala čím dál víc neprůhlednou až jsem už ani ten vysavač neviděl (nemyslím v ten samej den :-)). Tak jsem začal zkoušet vše možné jak ksem napsal výše. Samozřejmě, že jsem to tam nenasypal a nenalil najednou, jenže žádné zlepšení. A samozřejmě se v tom nekoupeme. Proto jsem se ptal na radu a postup pro nechemika.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|