Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Ostružiny ve vodce

Stránky: 1, 2   

Ostružiny ve vodce


hurvajska (187) - xxx.xxx.172.106 (?)
26.8.2008 19:34
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Loni jsem ochutnala u kamarádky jednu moc velkou ňamku a tak jsem se rozhodla, že to letos zkusím taky. No nedá se říct, zrovna ochutnala, protože po jedné ochutnávací mističce jsem měla dost . Ostružiny se napěchují do skleněné lahve, zasypou se cukrem (nešetřit) a zalijí vodkou. Pak se uloží na 2-3 měsíce na chladné, tmavé místo. Je to opravdu dobrotka.

Stejně se dá do velké lahve postupně nakládat dozrávající ovoce, zaspávat cukrem a zalévat vodkou (rum i slivovice jsou dost aromatické). Ideální jsou jahody, maliny, ostružiny, višně, jablka, hrušky, švestky, broskve (vše bez pecek). Nedoporučuje se rybíz, meruňky a třešně. Nakonec se omyjí zelené ořechy, rozseknou se na půl a i se zelenou slupkou se dají úponě nahoru. Je to bomba, když vše na vánoce vyklopíte a zamícháte.

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Ostružiny ve vodce


micuko (652) - xxx.xxx.19.202 (?), 26.8.2008 20:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Marcelko, Marcelko samé alkoholové opojení, Vy, Vy jedna.U nás se tomu říká ovocný hrnec.Před mnoha a mnoha lety jej začala dělávat moje maminka a ne sic každý rok, ale semo tamo si ho uděláme.Je to mňamka, to máte pravdu.

Připojit reakci
   

Ostružiny ve vodce


preclik (124) - xxx.xxx.175.134 (?), 26.8.2008 20:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ovoce jsme takhle nakládali dost často, prosypávali cukrem a zalívali rumem. Dávali jsme všechno malé ovoce mimo lesních jahod ale nedávali jsme jablka a hrušky. Tem rum tomu nevadil a my ho raději než vodku, ta je moc ostrá. A ještě něco: ořechy se dávají na konci května, nejdéle na začátku června, dokud nemají uvnitř skořápku. Slupka se propíchá, nechají se přes noc vymáčet ve vodě, pak okapat a šup s nimi do rumu. A recept na ty ostružiny i s videem je na kuchařském serveru ekucharka.net

Připojit reakci
      

Ostružiny ve vodce


hurvajska (187) - xxx.xxx.172.106 (?), 26.8.2008 20:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No vida - tak někdy juknu... jak to dělají profíci
Připojit reakci
         

Ostružiny ve vodce


Daniela. (1205) - xxx.xxx.204.208 (?), 26.8.2008 21:42
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tedy děvčata, vy mi děláte chutě!!!  Asi budu muset také něco vyzkoušet. Už jsem o tom slyšela, ale nikdy jsem to nenakládala.  A Marcelko, opravdu to vydržíte nesáhnout na to až do Vánoc?  To já bych určitě chodila ochutnávat. Já dělám domácí vaječný koňak a jak ho stále chodím ochutnávat, tak o Vánocích musím udělat nový...   Zdravím - Daniela.

Připojit reakci
            

Ostružiny ve vodce


hurvajska (187) - xxx.xxx.172.106 (?), 26.8.2008 22:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No jasně, že vydržím... Prostě nechám ostružiny ve sklepě na chatě a přestěhuju se do bytu. Je to jednoduché a funguje to 

Připojit reakci
               

Ostružiny ve vodce


Lumikol (109) - xxx.xxx.181.138 (?), 26.8.2008 22:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U nás by lahev musela mít rohy, aby chvíli vydržela.(slova mé mamky).Tak leda že bych si to dala k sousedům. Ovoce taky nakládáme do vodky(ale jen den předem)a pak v den oslavy doléváme šampíčkem.Je to vražedně dobré L.

Připojit reakci
   

Ostružiny ve vodce


host - xxx.xxx.41.2 (?), 2.9.2008 18:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Do jaké sklenice zavařovací nebo od vína?  Lahev od vína není to moc úzké až tu dobrotu budu chtít dostat ven z lahve? Kde seženu zelené ořechy? Předpokládám, že jde o vlašáky. Díky Tomáš

Připojit reakci
      

Ostružiny ve vodce


preclik (124) - xxx.xxx.175.134 (?), 2.9.2008 23:23
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já to nakládám do pětilitrovky  "od okurek",  na vršek dám igelit a připevním gumičkou. Když to pěkně zalijete tím alkoholem, aby to nekoukalo ven, nic nemůže kvasit ani se kazit. Zelené ořechy jsou najaře, tak myslím konec května, červen, jinak jim začnou tvrdnout uvnitř skořápky. ale dozrálé čerstvé vlašské ořechy jsou výborné v medu. Já jim oloupu i tu slupičku, co je pod skřápkou, takže jsou bělounké. Když jsou čerstvé, tak to jde. To je pak ňamka.

Připojit reakci
   

Ostružiny ve vodce


host - xxx.xxx.36.249 (?), 18.9.2008 9:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím autorku o přesnější rp na ostružiny ve vodce.Na 1 kg ostružin, kolik cukru a kolik vodky.Děkuji předem.Anna

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů