Ostružiny ve vodce



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
      
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (190) - 172.106 (?) 
8.10.2008 19:58

Milá Anno. Přesný recept asi nedodám. Dělám to tzv. od oka.

Prostě napěchuju sklenici, zasypu to cukrem co se vejde (dle uvážení) a pak volná místa vyplním vodkou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 29.213 (?), 19.8.2013 18:41

Ahoj Marcelko, můžu se zeptat, co znamená ostružiny napěchujeme do sklenice? Tedy rozmačkáme? A když se pak mňamka papá, nevadí tam zrníčka? Mám ostružiny zahradní a ty mají zrníčka dost velká. Díky Alena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 19.8.2013 19:09

Já nevím, jestli Marcelka vůbec někdy ten směsný recept vyzkoušela.

...do velké lahve postupně nakládat dozrávající ovoce, zaspávat cukrem a zalévat vodkouIdeální jsou jahody, maliny, ostružiny, višně, jablka, hrušky, švestky, broskve Nakonec se omyjí zelené ořechy, rozseknou se na půl a i se zelenou slupkou se dají úponě nahoru.

Malá připomínka: po naložení jablek, hrušek, švestek již zelené ořechy na zahradě nenajdeme
   Jinak ostružiny se do lahve nasypou, setřesou, ale nemačkají. Popsaný recep s ovocem je dobrý, ale zatímco likér se brzy vypije, zůstane hromada alkoholem prosáklého ovoce, které, aspoň u nás, nešlo na odbyt. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 71.126 (?), 20.8.2013 16:57

Vážený pane doktore,
co takhle to ovoce ještě jednou zalít vodou (ani nemusí být převařená) a ponechat to dalších cca 14 dní louhovat. Slijete sice poměrně slabou „šťávu“, kde alkohol bude kolem 10 – 12% (podle původně použité koncentrace alkoholu na první zalití), kterou lze využít přídavkem jinému osvěžujícímu pití, ale zároveň vám klesne i dosah alkoholu ve slitém ovoci, které lze už běžně konzumovat (nepálí na jazyku).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 20.8.2013 19:33

To jsem, pravda, nikdy nezkoušel. Ten lehce alkoholizovaný nápoj nemusí být špatný, ale o chuti a konzistenci ovoce 2x louhovaného (lihem a pak vodou) si iluze nedělám. Snad už to někdo vyzkoušel. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 116.1 (?), 14.9.2016 8:44

Nevím co máte proti rybízu, když se dá dost cukru, je to stejně dobré jako ostružiny, ne li lepší!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika