Obecně bych viděl problém s určením cukru a kyselin. To hodně závisí na zralosti plodů.
Pokud bude málo cukrů, tak se vytvoří málo alkoholu a tím bude víno slabé a bude mít sklon se kazit.
Našel jsem, že ananas obsahuje cca 10%cukrů, co ž je podobné jak hrušky trnky nebo višně.
Kyseliny jsem nikde nezjistil a budou hodně proměnlivé v závislosti na zralosti plodů.
Jako nástřel bych zkusil na 5l vína.
1,5 kg ananasu, 1kg cukru, 10-20g kys.citr.
Zbytek analog dle brožury p.Valenty. Jestli plody svařit, či přelít vařící vodou, nechat nakvasit apod. To už je otázka, pokusu a omylů.
V jižní Americe se to prý jmenuje vino chicha, ale při pokusu o překlady to vypadá, že to tam je jakákoli zkvašenina.
Hodně štěstí a dejte vědět, jak jste dopadla.
GB