Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Obecně bych viděl problém s určením cukru a kyselin. To hodně závisí na zralosti plodů.

Pokud bude málo cukrů, tak se vytvoří málo alkoholu a tím bude víno slabé a bude mít sklon se kazit.

Našel jsem, že ananas obsahuje cca 10%cukrů, co ž je podobné jak hrušky trnky nebo višně.

Kyseliny jsem nikde nezjistil a budou hodně proměnlivé v závislosti na zralosti plodů.

Jako nástřel bych zkusil na 5l vína.

1,5 kg ananasu, 1kg cukru, 10-20g kys.citr.

Zbytek analog dle brožury p.Valenty. Jestli plody svařit, či přelít vařící vodou, nechat nakvasit apod. To už je otázka, pokusu a omylů.

V jižní Americe se to prý jmenuje vino chicha, ale při pokusu o překlady to vypadá, že to tam je jakákoli zkvašenina.

Hodně štěstí a dejte vědět, jak jste dopadla.

GB

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika