Takže ještě doplňuji přesný postup. Sedm očištěných ananasů jsem rozsekala v robotu na kaši, vylila do tří pětilitrových lahví, zalila jsem každou láhev vroucí vodou s cuktem. Celkem jsem měla na toto množství dva litry vody a půl kila cukru. Po vychladnutí jsem do lahví vsypala celkem dvoje kvasinky Vinka a dvě živné soli. Rozmíchala, lehce přiryla víčkem. Měla jsem v plánu z tohoto vylisovat šťávu, ale nemám lis, musela bych improvizovat. V práci mi poradili dát do demižonu vše, prostě nelisovat. Takže jsem druhý den vše vylila do demižonu a pak doplnila tak, jak jsem psala v předchozím příspěvku. Ananasy byla spíše méně zralé , ale jiné prostě nikde nebyly. Cena jednoho ananasu byla 29,90 Kč. Ananas začal kvasit už v lahvích, takže po přelití do demižonu a uzavření kvasnou zátkou už bublalo. Mám ho v kuchyni na zemi, teplota vzduchu v bytě je 20 až 22 st.
Lenka