Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Do akej vysky plnit demion?

Stránky: 1, 2   

Do akej vysky plnit demion?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.138.78 (?)
13.11.2015 9:17
Tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravim, kolko nechavat miesta v demione resp do kolko ho plnit? dal som tak ako je na obrazku, je to spravne ci odliat?

Obrázky:

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Do akej vysky plnit demion?


bred_ik (870) - xxx.xxx.228.74 (?), 13.11.2015 9:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud mošt kvasí, nechává se volný prostor třeba jako na obrázku. Ale pokud již dokvasil, je nutné demižon doplnit, už jej nechrání CO2.

Připojit reakci
      

Do akej vysky plnit demion?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.138.78 (?), 13.11.2015 9:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

akurat som to zalozil a kvasi ako blaznive, musel som to pred chvilou odvorit a trocha odliat lebo pena bola uplne hore uz, najhorsie je ze musim ist prec a neviem co s tym mam robit teraz

Připojit reakci
         

Do akej vysky plnit demion?


ivap (730) - xxx.xxx.243.114 (?), 13.11.2015 11:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Odlít část do PET lahví, neplnit až po vrch (tak do dvou třetin) a dát víčko. Neutahovat, aby mohl unikat CO2. Až přejde bouřlivé kvašení, tak slít zpátky do demižonu. Nebo použít další demižon.
Připojit reakci
            

Do akej vysky plnit demion?


host - xxx.xxx.229.50 (?), 13.11.2015 15:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Nejčastěji a nejefektivněji se to dělá tak jak píše ivap. Aby bylo víno rozděleno do více nádob a před stahováním, po přejití bouřlivého kvašení, ho bylo tolik aby byla, byly, plné nádoby.
*
Ještě taková zajímavost:
Staří francouzi při výrobě cidre se naopak snažili pěnění využít k zbavení kvasicího moštu nežádoucích složek. Pěnu a šum nechavali úmyslně přetékat ze sudů a splachovali je do kanálu.
I ještě dnes někteří výrobci si usnadňují čiření, filtraci - ve víně bude i méně kalů, tímto způsobem. Třeba, že mají pěnící demižony v lavorech...
*
Jinak jednoduchá pomůcka k zachycování pěny pokud to situace vyžaduje je v příloze.

Rafael.

Obrázky:
Zachycování pěny trychtýřem.
Zachycování pěny trychtýřem.
Připojit reakci
               

Do akej vysky plnit demion?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.138.78 (?), 13.11.2015 18:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

no prisiel som asi neskoro, korkova zatka nadvihnuta a okolo sama pena zaschnuta po celom demione, a ostatne v lavore pod tym, tak som len umyl utesnil a kvasi bublinkuje dalej, len z nutra demion je zaneseny to sa bude asi tazko umyvat...

Připojit reakci
                  

Do akej vysky plnit demion?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.138.78 (?), 13.11.2015 19:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

myslite ze to mozem zakrutit no premiesat akokeby v demione nech sa to z tych bokov trocha zmyje???

Připojit reakci
                     

Do akej vysky plnit demion?


Standa_hk (5552) - xxx.xxx.248.136 (?), 13.11.2015 19:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já osobně bych to ze stěn neumýval kvasícím obsahem, ale až po vyprázdnění (po skončení kvašení a stočení z kalů).

Připojit reakci
                        

Do akej vysky plnit demion?


host - xxx.xxx.140.228 (?), 13.11.2015 20:34
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hanibale, to jste dopadl ještě velmi dobře. Já měl kdysi na na vysokém schodišti v hranatém plastovém barelu černý rybíz. Matka mi řekla ať se na to jdu podívat, že ten barel se nějak nafukuje, že už je skoro kulatý!
Pozdě..., než jsem k němu došel bylo "vymalováno".
A já pak škrábal, bílil vápnem a stavěl lešení na schodišti pokud si dobře vzpomínám nejméně čtrnáct dní...
*
Kvasicím obsahem to opláchnout nebo i s pomocí štětky očistit můžete, ale stejně ta pěna zas vyleze...
Nechal bych to až skončí bouřlivé kvašení, až se to bude poprvé stahovat. CO2 zabrání kontaminaci, jen ta usazenina může trochu přischnout.

Rafael.

Připojit reakci
                           

Do akej vysky plnit demion?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.138.78 (?), 15.11.2015 8:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

burlive kvasenie uz skoncilo, uz nevybehla ani jedna bublinka za poslednych 24 hodin, mne sa zda ze to kvasilo nejako kratko...2dni

teraz uz len pockat 4 tyzdne nech usadne kal a stiahnut???

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů