Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Do akej vysky plnit demion?

Stránky: 1, 2   

Do akej vysky plnit demion?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.138.78 (?)
13.11.2015 9:17, počet návštěv: 8457
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravim, kolko nechavat miesta v demione resp do kolko ho plnit? dal som tak ako je na obrazku, je to spravne ci odliat?

Obrázky:

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Do akej vysky plnit demion?


bred_ik (854) - xxx.xxx.228.74 (?)
13.11.2015 9:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud mošt kvasí, nechává se volný prostor třeba jako na obrázku. Ale pokud již dokvasil, je nutné demižon doplnit, už jej nechrání CO2.

Připojit reakci
      

Do akej vysky plnit demion?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.138.78 (?)
13.11.2015 9:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

akurat som to zalozil a kvasi ako blaznive, musel som to pred chvilou odvorit a trocha odliat lebo pena bola uplne hore uz, najhorsie je ze musim ist prec a neviem co s tym mam robit teraz

Připojit reakci
         

Do akej vysky plnit demion?


ivap (716) - xxx.xxx.243.114 (?)
13.11.2015 11:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Odlít část do PET lahví, neplnit až po vrch (tak do dvou třetin) a dát víčko. Neutahovat, aby mohl unikat CO2. Až přejde bouřlivé kvašení, tak slít zpátky do demižonu. Nebo použít další demižon.
Připojit reakci
            

Do akej vysky plnit demion?


host - xxx.xxx.229.50 (?)
13.11.2015 15:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Nejčastěji a nejefektivněji se to dělá tak jak píše ivap. Aby bylo víno rozděleno do více nádob a před stahováním, po přejití bouřlivého kvašení, ho bylo tolik aby byla, byly, plné nádoby.
*
Ještě taková zajímavost:
Staří francouzi při výrobě cidre se naopak snažili pěnění využít k zbavení kvasicího moštu nežádoucích složek. Pěnu a šum nechavali úmyslně přetékat ze sudů a splachovali je do kanálu.
I ještě dnes někteří výrobci si usnadňují čiření, filtraci - ve víně bude i méně kalů, tímto způsobem. Třeba, že mají pěnící demižony v lavorech...
*
Jinak jednoduchá pomůcka k zachycování pěny pokud to situace vyžaduje je v příloze.

Rafael.

Obrázky:
Zachycování pěny trychtýřem.
Zachycování pěny trychtýřem.
Připojit reakci
               

Do akej vysky plnit demion?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.138.78 (?)
13.11.2015 18:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

no prisiel som asi neskoro, korkova zatka nadvihnuta a okolo sama pena zaschnuta po celom demione, a ostatne v lavore pod tym, tak som len umyl utesnil a kvasi bublinkuje dalej, len z nutra demion je zaneseny to sa bude asi tazko umyvat...

Připojit reakci
                  

Do akej vysky plnit demion?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.138.78 (?)
13.11.2015 19:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

myslite ze to mozem zakrutit no premiesat akokeby v demione nech sa to z tych bokov trocha zmyje???

Připojit reakci
                     

Do akej vysky plnit demion?


Standa_hk (5552) - xxx.xxx.248.136 (?)
13.11.2015 19:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já osobně bych to ze stěn neumýval kvasícím obsahem, ale až po vyprázdnění (po skončení kvašení a stočení z kalů).

Připojit reakci
                        

Do akej vysky plnit demion?


host - xxx.xxx.140.228 (?)
13.11.2015 20:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hanibale, to jste dopadl ještě velmi dobře. Já měl kdysi na na vysokém schodišti v hranatém plastovém barelu černý rybíz. Matka mi řekla ať se na to jdu podívat, že ten barel se nějak nafukuje, že už je skoro kulatý!
Pozdě..., než jsem k němu došel bylo "vymalováno".
A já pak škrábal, bílil vápnem a stavěl lešení na schodišti pokud si dobře vzpomínám nejméně čtrnáct dní...
*
Kvasicím obsahem to opláchnout nebo i s pomocí štětky očistit můžete, ale stejně ta pěna zas vyleze...
Nechal bych to až skončí bouřlivé kvašení, až se to bude poprvé stahovat. CO2 zabrání kontaminaci, jen ta usazenina může trochu přischnout.

Rafael.

Připojit reakci
                           

Do akej vysky plnit demion?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.138.78 (?)
15.11.2015 8:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

burlive kvasenie uz skoncilo, uz nevybehla ani jedna bublinka za poslednych 24 hodin, mne sa zda ze to kvasilo nejako kratko...2dni

teraz uz len pockat 4 tyzdne nech usadne kal a stiahnut???

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191356
Bratrancove trnkové víno919.7.20191690
Příliš sladké šípkové víno26.5.20191009
Skleněný chladič36.3.20197343
Jablečné víno191.3.20193641
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185219
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181944
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815350
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018134058
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181423
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183327
Jablečné víno81.3.20186437
Borůvkové víno913.9.201710118
Malinové víno 49.9.20174832
Bezové víno223.8.201714520
Rybízové víno 524.7.20173656
Víno z hlohu2928.12.201613129
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163446
Domácí víno - základní problémy5310.12.201647395
Ostružiny ve vodce1614.9.201621889
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610781
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201628042
Jaký další postup s rybízovým vínem?525.7.20165103
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162819
Domácí víno z ananasu1426.6.201610396
Měření lihoměrem162.2.201632276
Ziadne bublinky21.12.20153121
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158458
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512541
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154584
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515250
Jablečný burčák6013.10.2015103174
Domáci víno213.10.20156410
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511376
Jiskra vína720.8.20155653
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515775
Proč mi pění víno?726.1.20158691
Matolinový klobouk - lisování711.6.20145989
Měření PH moštu34.6.20146015
Spínač teploty613.12.201311055
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů