Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

 Nejčastěji a nejefektivněji se to dělá tak jak píše ivap. Aby bylo víno rozděleno do více nádob a před stahováním, po přejití bouřlivého kvašení, ho bylo tolik aby byla, byly, plné nádoby.
*
Ještě taková zajímavost:
Staří francouzi při výrobě cidre se naopak snažili pěnění využít k zbavení kvasicího moštu nežádoucích složek. Pěnu a šum nechavali úmyslně přetékat ze sudů a splachovali je do kanálu.
I ještě dnes někteří výrobci si usnadňují čiření, filtraci - ve víně bude i méně kalů, tímto způsobem. Třeba, že mají pěnící demižony v lavorech...
*
Jinak jednoduchá pomůcka k zachycování pěny pokud to situace vyžaduje je v příloze.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika