Georg Black - Stříbrný Zahrádkář (331) - 38.186 (?) 19.11.2015 7:13
Jaka byla teplota moštu při kvašení?
Jinak stáhnout se to poprvé dá hned po bouřlivém kvašení. Pokud to tedy nechcete nechat ležet na kvasnicích z nějakého důvodu déle. Netvrdím, že se to nedělá, ale musí se vědět proč to udělat.
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář (331) - 38.186 (?),20.11.2015 6:53
Máte s velkou pravděpodobností pravdu. I po bouřlivém kvašení ještě nějakou dobu probíhá dokvášení a autor píše ani jedna bublinka za poslednych 24 hodin. Sám jsem tak dlouho bojoval s korkovou zátkou a voskem až jsem skončil u pryžových chem. zátek. Ty jsou absolutně bez problémů. Fajnšmekři asi budou protestovat kvůli potenciálnímu odéru pryže ve víně. Já nic nezaznamenal. Po bouřlivém kvašením dávám korkový špunt.