Do akej vysky plnit demion?



                     
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?) 
19.11.2015 7:13

Jaka byla teplota moštu při kvašení?

Jinak stáhnout se to poprvé dá hned po bouřlivém kvašení. Pokud to tedy nechcete nechat ležet na kvasnicích z nějakého důvodu déle. Netvrdím, že se to nedělá, ale musí se vědět proč to udělat. wink

  
                     
host - 238.123 (?), 19.11.2015 12:47

 Jestli měl mošt kolem 30°C tak bych tomu dvoudennímu bouřlivému kvašení i věřil.
Ale spíš si myslím, že bublátko nebo špunt netěsní.

Rafael.

                     
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 20.11.2015 6:53

Máte s velkou pravděpodobností pravdu. I po bouřlivém kvašení ještě nějakou dobu probíhá dokvášení a autor píše ani jedna bublinka za poslednych 24 hodin. Sám jsem tak dlouho bojoval s korkovou zátkou a voskem až jsem skončil u pryžových chem. zátek. Ty jsou absolutně bez problémů. Fajnšmekři asi budou protestovat kvůli potenciálnímu odéru pryže ve víně. Já nic nezaznamenal. Po bouřlivém kvašením dávám korkový špunt.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika