Pančovaný med
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
tomast - Zlatý Zahrádkář (572) - 244.15 (?) 12.3.2009 7:39
v našich končinách je pastovitý med trochu dražší nežli obyčejný, což má ale logiku, pokud se musí několikrát míchat.
Co se týče pančování - nenapadá mě žádný jednoduchý fígl, jak je prokázat, je to otázka např. analýzy cukrů, tedy poměrně drahé instrumentace.
Všecko je to ale o důvěře mezi včelařem a kupujícím - když manželka poprvé asi předloni pastovitý med přinesla, vůbec nás nenapadlo, že by to byl nějaký šmejd.
Mně špíš vadí, když některé šarže medu trochu páchnou - jako po močovině...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 241.250 (?), 12.3.2009 8:28
Odebírejte med od včelaře v okolí. Pokud by med pančoval, tak si to mezi sebou ostatní včelaři velmi rychle řeknou a snadno se to provalí. Někteří prostě dokrmují včely větší dávkou cukru a potom je med cukernatější, než by měl být. Tchán je včelař a říká, že z hlediska účinků je lepší med světlý /vždy ho nadzvedává Přemek s opačným názorem/. Med se liší svou vůní, chutí barvou dle toho, z čeho je snůška. Já zrovna nemusím řepkový a někdo např. lipový.Tmavý med později krystalizuje, Zvykl jsem si na pastovaný. Je stále vláčný, neteče. Jak se dělá to již tady někdo napsal.
Jinak kvalita medu se zjišťuje elektrickou vodivostí /nemyslím tu chuťovou/
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.70 (?), 18.1.2011 17:56
Vážení diskutující, jsem včelař s 30letou praxí. Zveřejňujete to co jste slyšeli nebo četli. Chybí Vám vlastní názor, protože nejste ve většině včelaři.Pokud jste z Phy můžete ochutnat můj med z křivoklátska, čisté oblasti pro lidi i včely.Lahve na med používám pouze na med.To je také zásadní pro vůni a kvalitu medu.Já jím med mnoho let, každý den ke snídani na pečivu.Nevím co je chřipka nebo rýma.Někteří lide konzumují med tehdy, když jsou nachlazeni.To je ovšem špatně!!! Zamedováni musíte být průběžně.Teprve tehdy účinky medu váš organismus zaznamená.Med pro vlastní konzumaci nemám odlišen od medu třeba pro vás. Zdraví Vás Zdeněk Dukát včelař Stodůlky 775393454
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 145.205 (?), 1.3.2011 10:38
K poslední větě:
zřejmě tuto velmi charakteristickou vůni má pohankový med, vybarven bývá do hnědočervena (tedy tmavší med), po krystalizaci se ale dá nabírat, není to "beton". Mrkněte třeba na stránky ing.Břetislava Pravdy.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 200.248 (?), 29.10.2016 14:24
Dobrý přijemný den všem. Nemam nic proti pastovanemu medu, ale když něco rozbijete nebo zlomite, tak se těžko dat dohromady znovu. Důvod- přiroda je dokonala a medovi bunky(krystaly), které ona stvořila také.Tak proč je porušovat??? všem hodně zdravi přeji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|