Založení zahrady



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
         
host - 240.105 (?) 
13.4.2015 19:46

Nějaké sestavy se dají najít v katalozích zahradnických firem, i když info si pak ještě načtěte na internetu. Taky je dobrým zdrojem strejda Gůgl nebo peklo Pinterest, tam najdete fotky výsadby i s určením rostlin, ale je potřeba vládnout angličtinou (ovšem na jednoduchá hesla pro hledání vám stačí i translator na netu - perennial garden plans, designs, DIY a pod.). Knihu tu mám třeba Rozkvetlá zahrada od jara do zimy, nakladatelství Svojtka, tam jsou taky plány a vzadu popisky nároků. Hodně zdaru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
katulline - (9) - 92.147 (?), 2.4.2015 12:06

Hezký den, i já bych si letos konečně chtela založit zahradu. Práce kolem domu máme již hotovy, ted jen vse správne rozvrhnout. Proto bych prosím ptrebovala poradit, jaké květiny kde zasadit. Některá místa mám již naplanovana (výklenek o rozmerech cca 2x3m - rododendrony), výklenek cca 4x3m hortenzie, azalky a nějaké traviny, časem trvalky. Nejvíce potřebuji poradit, co zasadit na jihozápadní stranu, kde v létě cca od 11 hod. až do večera svítí sluníčko? Zatím mám nakoupeny cibuloviny a nějaké trvalky, zbytek bych chtěla prozatím vyřešit květinami zasazenými v květináči. Prosím tedy, které trvalky se hodí do takovéhoto místa? Chtela bych nakoupit během léta a na podzim pak zasadit. Jedná se ale opravdu o místo, kde skoro celý den praží slunce. Nepište mi prosím, at sednu k internetu a vše prostuduji, jaká květina co snáší... Mám dvě malé děti a na tohleto bohužel cas nemám. Moc děkuji za rady :-)

Vzkaz pro paní Marii... Máte nádhernou zahradu, fotky jsem zkoukla několikrát a opravdu klobouk dolu :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 145.224 (?), 30.4.2015 21:01

Dobrý den, záleží i na kolik je půda propustná, a místo větrné. Ale obecně by se na jihozápad mohl hodit ibišek, ořechoplodec, čilimník, nízké tavolníky, levandule, svatolína, šalvěje, mavuň, šanta, čistec vlnatý i grandiflora, bergenie (ať máte i něco s většími listy). Z tráv třeba miscantus - je jich spousta nebo dochan. No a podzimní astry a k ním rozchodníkovec (na zimu nestříhat květ - sníh na nich dělá krásné čepičky) a z letniček třeba slunečnici, ať mají děti radost.Je toho spousta. Jo a rozrazil (veronica spicata) - ten je můj nejoblíbenější a kvete dlouho. A krásné a nenáročné jsou i denivky a kosatce. Je toho moc...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika