20 nápadů a inspirací na venkovní ohniště

Venkovní ohniště
Venkovní ohniště

Venkovní ohniště je naprosto ideálním místem, když večer hvězdy začnou vykukovat na obloze. Není nic, co by dokázalo lépe spojit rodinu a přátele než jemné praskání dřeva v ohništi. Venkovní ohniště se stává nejen místem pro sdílení příběhů a pečení marshmallow, ale také elegantním doplňkem, který obohacuje každý venkovní prostor. V článku našem novém článku se podíváme na to, jak může být ohniště více než jen zdrojem tepla. Od rustikálních ohnišť po sofistikované moderní kousky, které slouží jako středobod vaší zahrady. Připravte se na to, že vaše zahrada nebo terasa se stane oblíbeným místem pro trávení svého volného času.

1. Rustikální styl

ALISON MIKSCH

Při zřizování ohniště uprostřed dvora se držte přirozeného barevného schématu plného přírodních tónů, abyste nenarušili prostor. Zde se rustikální ohniště hodí ke kapradí a zeleni.

2. Moderní ohniště

HECTOR SANCHEZ

Aby ohniště udělalo dojem, nemusí být naplněno dřevem. Moderní řešení, jako jsou elektronická ohniště, mohou zapůsobit odvážnými, futuristickými tvary, jako je toto geometrické ohniště.

3. Obdélníková ohniště

LAUREY W. GLENN

Kromě kruhových ohnišť jsou elegantní volbou pro každou zahradu nebo verandu také obdélníková ohniště. Toto vestavěné obdélníkové ohniště může sloužit inkognito jako konferenční stolek, když zrovna nehoří.

4. Vyhraďte si místo pro setkávání

PHOTOGRAPHY BY BRIAN WOODCOCK; STYLING BY NATALIE WARADY

Pokud máte na svém pozemku nevyužitý prostor, ohniště ho dokáže proměnit ve středobod vaší zahrady. Využijte prostor postavením ohniště a travte s rodinou letní večery u ohně.

5. Významná stavba

ALISON GOOTEE; STYLING: JENNIFER BERNO DECLEENE

Obvykle se ohniště nachází uprostřed prostoru a kolem něj jsou místa k sezení. Udělejte z hlavního bodu zahrady prostor, který bude hodný být středem pozornosti, jako je ohniště na obrázku.

6. Pravé venkovní ohniště

PHOTO: ROGER DAVIES – VENKOVNÍ OHNIŠTĚ

Ohniště lze také chápat velmi doslovně. Vytvořte si v zemi malou díru, kterou naplníte dřevem, jako to udělala tato texaská rodina.

7. Kreativní sezení

COURTESY OF AIRBNB – VENKOVNÍ OHNIŠTĚ

Přemýšlejte nestandardně jako tito majitelé domů, kteří použili velké kameny jako kreativní alternativu posezení u svého ohniště u chaty.

8. Venkovní ohniště s výhledem

COURTESY OF GEORGIA DEPARTMENT OF ECONOMIC DEVELOPMENT

Místo toho, abyste kolem ohniště uspořádali kruh židlí, uspořádejte posezení tak, aby vám umožňovalo výhled. Takto se můžete uvelebit u ohně a užívat si nerušený výhled na okolí.

9. Posezení u dobrého pití

GREAT OAK MANOR

Vytvořte si dokonalé posezení s pomocí ohniště. Toto místo se stane centrem vašeho setkávání a umožní venkovní pohodu, jakmile se ochladí. Teď už potřebujete jen láhev dobrého vína nebo oblíbeného bourbonu.

10. Venkovní krb

HECTOR MANUEL SANCHEZ; STYLING: LYDIA PURSELL

Další skvělou možností je venkovního krbu. Vyberte si vzhledově podobný jako je na obrázku.

11. Ohniště na terase

HECTOR MANUEL SANCHEZ; STYLING: LYDIA PURSELL

Pokud máte na terase volný prostor, je ohniště a několik lehátek skvělou volbou. Přidejte jeden nebo dva stolky na občerstvení a můžete začít.

12. Venkovní ohniště pod pergolou

PHOTO BY: RALPH ANDERSON

Pergola nebo altán nabízejí příležitosti pro ohniště pod nimi. S touto vychytávkou se vaše zahrada jistě stane oblíbeným místem mnoha sousedských setkání.

13. Teplo v zimě

SVETIKD/GETTY IMAGES – VENKOVNÍ OHNIŠTĚ

Udělejte si pohodlí u ohniště a užívejte si venkovního vzduchu i po odeznění léta. Přizpůsobte svou terasu na jakékoli roční období tím, že přesunete sezení blíže k ohni a přidáte několik příjemných přikrývek, abyste zůstali v teple.

14. Venkovní obývák

PHOTO: SIGMON TAYLOR PHOTOGRAPHY – VENKOVNÍ OHNIŠTĚ

Pro všechny nadšence přírody, kteří touží trávit všechen volný čas venku, je toto ohniště naprosto ideální. Podle potřeby přidejte posezení a stoly, abyste mohli vytvořit prostředí jako ve vašem vnitřním obývacím pokoji.

15. Kouřová atmosféra

STACY K. ALLEN – VENKOVNÍ OHNIŠTĚ

Ohniště se hodí nejen k posezení. Pořiďte si ohniště mimo posezení a nechte vytvořit kouř tu správnou atmosféru.

16. Uvolněné posezení

RACHAEL LEVASSEUR/MOUVE MEDIA SE – VENKOVNÍ OHNIŠTĚ

Vytvořte si stylový prostor pro posezení u táboráku nebo zvolte jednodušší variantu. Toto ohniště na trávníku je nenáročné, snadno se připravuje na zimu a je ideální pro pozorování hvězd u ohně, když se den mění v noc.

17. Roztomilé posezení

PHOTO: VAN CHAPLIN – VENKOVNÍ OHNIŠTĚ

Vyhraďte si uprostřed zahrady místo, kde budete moci obdivovat svou těžkou dřinu. Ozdobte prostor pohodlným posezením a ohništěm, které ve vás vyvolá pocity pohody.

18. Mezi kameny

ROBBIE CAPONETTO; STYLING: KENDRA SURFACE – VENKOVNÍ OHNIŠTĚ

Když uvažujete o materiálech pro ohniště, kámen je skvělou volbou, jako u tohoto honosného ohniště. Beton a kovy dodají tomuto ohniště ještě unikátnější vzhled.

19. Ohniště na opékání

GETTY IMAGES – VENKOVNÍ OHNIŠTĚ

Pokud máte děti – nebo pokud jste dítě v srdci, tak ohniště se jistě promění v místo pro opékání marshmallows.

20. Venkovní ohniště pod střechou

LAUREY W. GLENN – VENKOVNÍ OHNIŠTĚ

Naším oblíbeným ohništěm je rozhodně toto, které je umístěné v okouzlujícím altánu a vypadá jako z pohádky. Dbejte na to, aby ohniště nebylo na zcela uzavřeném místě kvůli kouři, ale krytá terasa nebo altán s ohništěm budou jistě krásné.

Doufáme, že vás tento článek zaujal a třeba i dodal nějakou inspiraci. Pokud máte zájem o několik rad ohledně výběru zahradního grilu, tak si zkuste přečíst náš starší článek ZDE.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno