Malvazinka



host - 125.240 (?)
25.8.2015 18:34

Moje Malvazinka je zralá teprve nyní, 450 m n.m.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 125.240 (?), 25.8.2015 18:34

Moje Malvazinka je zralá teprve nyní, 450 m n.m.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 39.19 (?), 28.2.2016 10:56

Ahoj, není tu někdo z Brněnska kdo má na zahradě Malvazinku? Rád bych si pořídil 2-3 rouby :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Petr Zehnálek - (35) - 11.147 (?), 28.2.2016 12:33

Kdybyste měl cestu kolem Litomyšle, není problém nastříhat. ;-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 123.101 (?), 28.2.2016 19:41

Přijeďte na Valašsko.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 39.19 (?), 29.2.2016 11:02

Děkuji za ochotu, ale je to daleko :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 26.158 (?), 24.7.2016 15:35

Malvazinka je již zralá. S léty mám tuto, možná nedoceněnou, odrůdu čím dál více rád. Navíc je velice vhodná i pro různé kuchyňské úpravy - hlavně pečení.



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10100) - 70.240 (?), 24.7.2016 16:39

Velmi vzhledné plody, pane Mikeši. Ve vyšších polohách je Malvazinka dosti kyselá, co myslíte?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 206.182 (?), 24.7.2016 17:00

Mám Malvazinku v Bradýse n/L a zatím je docela kyselá. Je dosti napíchaná vosami, většinu úrody asi seberu pod stromem. Mám na Malvazince naroubovanou Zelenou renklodu a Nancy a to je jiná chuťová kategorie. Malvazinka je z mých sliv nejvíce chutná pro pilatku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 26.158 (?), 24.7.2016 21:31

Ve vyšších polohách nevím, jak se chová, ale asi to nebude úplně ono.

Je pravda, že se musí vystihnout ta správná doba zralosti těsně před opadem - ochotně se poroučí k zemi. Neduhem bývají i malé prasklinky na spodní části plodu, kterými se do plodu rychle šíří hniloba. Někomu nevyhovuje i nakyslá slupka plodu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.5 (?), 25.7.2016 11:20

Přesně stejná zkušenost. Před dozráním jsou kyselé a jak dojdou optimální chuti, hodně jich spadne. Navíc plodnost Malvazinky nepatří k nejvyšším. 
   Pro přímý konzum ovšem - snad právě díky té kyselince - skvělá.
   Na druhé straně nesdílím nadšení z vhodnosti ke kuchyňskému zpracování. V kompotu vadí kyselá slupka, na koláčích trochu teče.  V minulém režimu jsme z Malvazinky vyráběli nepravý broskvový kompot (pravý byl tehdy podpultovka)  - oloupané půlky malvazinek a trocha broskvové tresti.  Kde ty sněhy jsou...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika