|
Destilát z Duranzie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 238.184 (?), 20.10.2019 13:17
Beriem na vedomie názor že pálenka z duranzií nie je jemnejšia ako iné slivovice. Môj pocit je taký, že destilát z duranzií je jemnejší ako napríklad z Gabrovskej či Čačanskej. Poznám ľudí, ktorí majú ten istý pocit. Ale rozhodne sa nehádam.Možno časom zmením názor. Špecifická aróma slivovice z duranzií mi je príjemná. Je to špecifikum tejto odrody? Ako by chutila slivovica z duranzií ak by sa pred destiláciou odstránili všetky kôstky? Aká by bola, ak by sa použili ien jadrá z kôstok? Ako je to s Amygdalinom? Neprejde pri destilácii do destilátu? Nehrozí pri destilácii čistých jadier (jadrá bez škrupiny) vyššia koncentrácia Amygdalinu v pálenke? Mal som možnosť ochutnať slivovicu z odrody Stanley ktorej kvas bol destilovaný s celými kôstkami (asi 30%). Slivovica to bola veľmi dobrá, ale chuť bola trochu drevitá a trpká. Aróma a chuť z duranzií je niekde úplne inde. Rôznym ľuďom pripomína rôzne veci.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 238.184 (?), 20.10.2019 14:04
Neviem či čistá slivovica z duranzií dokazuje že kôstky nespôsobujú trpkosť pálenky. Ani nechcem spochybňovať Vaše vedomosti, ale mám dôvodné podozrenie, že tomu tak je.To že kôstky duranzie nespôsobujú trpkost pálenky môže byť spôsobené vlastnosťami konkrétnej odrody a možno by sa to nemalo paušalizovať na všetky odrody. Samozrejme že je to len moja úvaha. Mám ten istý názor ako Vy, že odstrániť kôstky z duranziového kvasu by bola škoda, len by ma zaujímalo o aký podiel a o aké aromatické látky by sme prišli.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|