|
Připojit reakci
|
|
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Beriem na vedomie názor že pálenka z duranzií nie je jemnejšia ako iné slivovice. Môj pocit je taký, že destilát z duranzií je jemnejší ako napríklad z Gabrovskej či Čačanskej. Poznám ľudí, ktorí majú ten istý pocit. Ale rozhodne sa nehádam.Možno časom zmením názor. Špecifická aróma slivovice z duranzií mi je príjemná. Je to špecifikum tejto odrody? Ako by chutila slivovica z duranzií ak by sa pred destiláciou odstránili všetky kôstky? Aká by bola, ak by sa použili ien jadrá z kôstok? Ako je to s Amygdalinom? Neprejde pri destilácii do destilátu? Nehrozí pri destilácii čistých jadier (jadrá bez škrupiny) vyššia koncentrácia Amygdalinu v pálenke? Mal som možnosť ochutnať slivovicu z odrody Stanley ktorej kvas bol destilovaný s celými kôstkami (asi 30%). Slivovica to bola veľmi dobrá, ale chuť bola trochu drevitá a trpká. Aróma a chuť z duranzií je niekde úplne inde. Rôznym ľuďom pripomína rôzne veci.
|
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
10 bylinek, které můžete pěstovat v interiéru ve vodě po celý rok
Bylinky mají často léčivé, relaxační i kulinářské vlastnosti a je skvělé, když je můžeme mít doma po...
Mrkvová šťáva: jak si připravit vitamínovou bombu
Ráda se s vámi dělím o nejjednodušší a nejchutnější způsoby, jak přenést zahradu do kuchyně a na stů...
|
|
|
|