K Aprimira jsem se tady na webu (nevidím to právě a tak asi jiné vlákno?) kdysi již vyjdřoval a na rozdíl od převážné většiny zdejších negativních hodnocení tak kladně:
že je třeba Apimiru nechat opravdu dozrát, do meruňkovo sladké šťavnatosti, připomíná potom hodně sladký bonbón a kde chybí kyselinky.
V letošních vedrech a kdy ostatní švestkoviny mně komplet postupně popadaly tak Aprimira bohatou násadu podržela stále.
Jenže, jenže a žel jenže! Plody i když na pohled velké, vybarvené a jevící se že již zralé, tak do oné plné mnou popsané zralosti už neodzrály!
Vypadá to že se na pecce jakoby letos připekly a ta dřeň, byť teoreticky poživatelná, byla potom bez chuti a fuj fuj fuj. V tomto stavu potom plody už opadaly.
*** Letos tedy a ve vedrech palec dolů, roky minulé palec nahoru.
Pokud se však letošní vedra budou opakovat tak asi bude průšvih, jen zalévání to nezachrání takže nějaké přistínění? To ale nejde všude a nebude zadarmo.